KØB PLUS!

Stephen King skamroser »Borgen«

Den amerikanske gyserforfatter Stephen King er fuldstændig vild med danske dramaserier og nævner »Borgen«, »Broen« og »Forbrydelsen«, som nogle af de bedste serier lige nu.

Stephen King, forfatteren bag bl.a. gyserklassikeren »Ondskabens Hotel« og »Dyrekirkegården« sidder klinet til skærmen for at se danske tv-serier som »Borgen«, »Broen« og »Forbrydelsen«. Det fremgår i hvert fald af den liste over Kings favorit tv-serier fra 2012, som det amerikanske magasin Entertainment Weekly har fået King om at lave.

Her figurerer det politiske drama »Borgen« simpelthen på en førsteplads, mens den dansk/svenske tv-serie »Broen« er nummer fire og krimiserien »Forbrydelsen« er nummer syv.

Om »Borgen« siger Stephen King:

»Sidste Babett Knudsen spiller Birgitte Nyborg, som bliver Danmarks første kvindelige statsminister (...) Når familie og ambitioner kommer i konflikt på amerikansk tv, vinder familien alt for ofte (og for urealistisk). Der er ikke noget, som er pakket ind i vat her (...). Lige nu skal du bare vide, at »Borgen« er det bedste drama på noget sprog.«

Mens »Borgen« er placeret på en førsteplads, har Stephen King fundet plads til nyere anerkendte amerikanske tv-serier som »Breaking Bad«, »Sons of Anarchy«, »Game of Thrones«, »The Walking Dead« og »Revenge«, mens 90'er serien »The X Files« dukker op på en tiende plads. Den israelske serie »Prisoners of War« er også på listen, men sammen med de danske serier, er det den eneste serie, som ikke er amerikansk.

Stephen King har »Broen« på sin fjerdeplads og »Forbrydelsen« på sin syvendeplads. Om »Forbrydelsen« siger han bl.a.:

»Sofie Gråbøl skinner som den besatte detektiv Sarah Lund.«

»Borgen« er blevet sendt på en smal amerikansk kabelkanal, mens »Forbrydelsen« er lavet i en amerikansk version, hvilket også snart bliver tilfældet med »Broen«.

Her kan du se Stephen Kings liste over Top 10-serier i 2012:

1. Borgen

2. Breaking Bad

3. pladsen Sons of Anarchy

4. pladsen The Bridge (Broen, red.)

5. pladsen Game of Thrones

6. pladsen The Walking Dead

7. pladsen Forbrydelsen

8. pladsen Prisoners of War

9. pladsen Revenge

10. pladsen The X-Files

Din kommentar

Kommentarer

En rigtig godt serie

Skrevet af Cranberry, Fredag den 22. februar 2013, 05:07

hvad med Dammages og Thyler kommissæren? de er elers fremragende serier. især damages selv om det bliver totalt kaos med alt for mange frem og tilbage blnading af kronologien og alt for mange gentagelser og en smule utroværdig nogle gange.

Det er en skam at man udtaler ikke de franske crimi serier og politi serier som er utrolig gode lavet såsom Spiral 1,2 og 3. De er utrolig gode og spændende og giver en rigtig godt indblik i politi arbejde og jurister og magister arbejde set indefra ligesom brogen giver os et rigtig godt indblik i politik arbejder og journalismen i tv set indefra.

revenge er bestemt godt, x files er over 20 år gamle, og vi kender ikke de nævnte serier i hans liste, men walking dead er dø syg forudsigelig ad helvede til, kedelig og dårlig smag.
Den er bare ulækkert og uetiske, totalt utroværdig og røvn kedelig i længden.
jeg fatter slet ikke at nogen kunne finde på at bruge penge og spilder nogle rigtig gode skuespiller til noget så dumt og idiotiske og meningløst som walking deads serien.
GAAABBB!!
og hvorofr swender DR de gode serier så ufatelig sent og nogle af dem samtidige! det er for dårligt!

Jeg kunne ike lide endelsen af forbrydelsen.
det var lidt i overkanten og en smule meningløs da enden var unødvendig med drab af fyren .
Man kune have lavet den anderledes og langt bedre og undgå at stramme alt i en episode bare for di man vil så gerne bevare hele spænding trøje til allersidste ende.
det var dumt. for man føler at man ike fik alt med og at der mangler en afsnit for at afslutte den.
den var også ret utroværdigt til sidst.