Film og TV

Sofie Gråbøl: Jeg har kun afsløret morderen én gang

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Jo tættere Sarah Lund kommer på at opklare mordgåden, jo flere kommer hen og tester deres teorier om gerningsmanden på Sofie Gråbøl. Hun lytter, men holder tæt. Kun én gang har hun brudt sin tavshedspligt.

- Det er imponerende, at vi har formået at holde det hemmeligt endnu en gang. Og det er endnu mere imponerende, at det ikke slipper ud i udlandet – Norge, Sverige og England – som ser den forskudt, siger Sofie Gråbøl.

Selv fik hun først morderens navn ved sidste læseprøve.

Læs også: Dør Sarah Lund i aften - eller bliver hun pludselig den perfekte mor?

- Søren Sveistrup (manusforfatter, red.) holder morderen hemmelig for hele holdet hele vejen, lige indtil vi sidder til den sidste læseprøve, hvor det bliver afsløret i historien. Ikke engang det menneske, der spiller morderen, ved, at han er morderen.

Kun én gang har hun overtrådt sin tavshedspligt, nemlig da hun under anden sæson fortalte det til en kræftsyg kvinde, der ikke kunne bære at dø uden at vide, hvem morderen var. Så Gråbøl puttede navnet i en konvolut til kvinden, der nåede at få brevet, men ikke at se serien til ende.

Læs også: Har du luret Forbrydelsen: Her er de mistænkte
Læs også: Her bor Sarah Lund og familien Zeuthen i 'Forbrydelsen'

Selv ser Sofie Gråbøl sjældent ’Forbrydelsen’, mens den kører. Det gælder også i aften. Hun skulle egentlig mødes med sine kolleger og se sidste afsnit, men hun har børnene, Bror på 11 og Gudrun på otte. Men selvom de begge falder for alderscensuren på 15 år, er serien ikke gået deres ører forbi.

- Jeg har jævnligt bataljer med min søn om, hvem gerningsmanden er. Han kan simpelthen ikke forstå, at jeg ikke bare kan sige det til ham, så han pendler mellem forskellige taktikker, fra vrede: ‘fandeme for dårligt’ til: ‘jeg er jo din søn, hvordan kan du...’ Så må jeg forklare, at når man lover nogen noget, så skal man holde det, siger Sofie og slår en latter op.

Afstemning

Relaterede

Det læser andre