Theis Berg blev kendt på mange tv-skærme, i mange ugeblade og formiddagsaviser for sin medvirken i reality-programmet 'Paradise Hotel'. Berg har sagt farvel til reality-shows og vil nu hellere beskæftige sig med den rigtige virkelighed. Han er nemlig klar ved det kommende byrådsvalg i Helsingør som en af de konservative kandidater.
Det skriver Helsingør Dagblad.
- En af grundene til, at jeg stiller op, er, at der jo mangler unge mennesker i kommunalpolitik. I Helsingør Byråd er kun en enkelt, Philip Læborg, som også er fra De Konservative. Og det er et problem, hvis det kun bliver ældre mennesker, som sidder i byrådene, forklarer Theis Berg.

24-årig Berg er født og opvokset i Helsingør og er flyttet tilbage igen efter en del år andre steder i Danmark. For øjeblikket bor han godt nok lige uden for kommunegrænsen, men han rykker tilbage til Helsingør, så snart en ledig bolig viser sig.

- Jeg er et sted i livet, hvor jeg har tid og lyst til at gøre en indsats. Jeg kunne blandt andet godt tænke mig at være med til at videreudvikle Helsingør succes som kulturby. Og erhvervspolitikken brænder jeg nok allermest for. Erhvervsklimaet i Helsingør skal forbedres, for det er et problem, når en by ikke er dygtig nok til at tiltrække arbejdspladser, for de private virksomheder skal drive velfærd til kommunen, fortæller Theis Berg.

Du er ung. Hvorfor har du ikke meldt dig ind i for eksempel Liberal Alliance eller Nye Borgerlige?

- Jeg er rigtig konservativ, ikke pop-konservativ som Nye Borgerlige er. Da jeg var ung, og måske lidt dum, var jeg fascineret af Liberal Alliance og ideerne om økonomi og frihed. Men nu er jeg blev voksen, og det er gået op for mig, at der er mange ting, som også er vigtigt. Kernefamilien, miljøet og så videre, som De Konservative arbejder for, lyder svaret.
Det var i »Paradise Hotel«-sæsonen i 2015, at Theis Berg var en af deltagerne og klarede sig godt i den konkurrence. Senere fik han ved prisuddelingen Reality Awards 2016 prisen som Årets Mandlige Reality Deltager, men det er slut med deltagelse i den slags programmer for Berg.

- Nej, jeg skal ikke lave flere. Det var lidt en happening for mig, hvor jeg også forsøgte at udstille tomheden i den slags programmer. Og måske kan der være nogle mennesker, som normalt ikke stemmer konservativ eller måske slet ikke stemmer, som jeg kan få i tale på baggrund af »Paradise…«, forklarer han.

46-årige Lene Lissau fra Helsingør er også en af de syv, nye konservative kandidater. Hun har kun været medlem af De Konservative i en kort periode, men føler sig hjemme i netop det parti.

- Det ligger mig meget på sinde, at et parti har balance mellem at skabe vækst og at hjælpe de mennesker, der har det svært. De Konservative formår at tænke virksomhederne ind samtidig med, at man tænker på de unge og på folk, der måske skal integreres i det danske samfund… I øvrigt har det jo været skræmmende at se, hvordan Helsingør har ligget langt ned på listerne over erhvervsvenlighed. Der har De Konservative været i front i forhold til dialogen med erhvervslivet, siger Lissau.

Lene Lissau arbejder som leder af Kilden i Esrum Kloster - en socialøkonomisk virksomhed, som arbejder på at hjælpe udfordrede unge i gang med uddannelse og job. Michael Lagoni, en anden ny mand på den konservative opstillingslisten, er ejer af Lagoni Kaffebar ved Simon Spies Plads i Helsingør.

- Jeg var medlem af De Konservative, da jeg var yngre, så partiet er ikke nyt for mig. Jeg synes, at værdierne er gode. Og der er en god skare af politikere, som sidder omkring bordet i dag. Jeg vil gerne ind og blande mig lidt… Jeg har været erhvervsdrivende i Helsingør i seks-syv år nu, og jeg vil gerne skabe noget mere samarbejde i detailhandlen. Jeg mener også, at vi har mange unge mennesker med gode, spændende idéer i Helsingør, som godt kunne få mere hjælp end i dag, siger Lagoni.

De Konservative har i dag ni medlemmer af Helsingør Byråd - Benedikte Kiær, Per Tærsbøl, Jens Bertram, Morten Westergaard, Anders Drachmann, Michael Mathiesen, Lisbeth Læssøe, Phillip Læborg og John Calberg.

Otte ud af de ni står også på stemmesedlen den 21. november næste år, men en enkelt har valgt at stoppe i lokalpolitik - nemlig John Calberg, som blev valgt ind i Helsingør Byråd ved valget i 2013 og fik 169 personlige stemmer.

- Det har været spændende at være med, og jeg er virkelig taknemmelig for at være blive valgt. Men jeg må tilstå, at jeg ikke kunne tage fire år mere. Personligt synes jeg ikke, at jeg har den helt store indflydelse. Det tager for meget tid i forhold til, hvad jeg synes, at jeg får ud af det, siger John Calberg.

Han vurderer, at kommunen fungerer relativt godt og er ret selvkørende. Det er også en af grundene til, at Calberg trækker stikket på det politiske liv.

- Tingene sker stille og roligt. Der er ingen revolutioner, men vi får flyttet tingene i den rigtige retning. Så fire år mere? Nej, jeg er nødt til at bruge tiden på noget andet. Jeg har mit arbejde og fritidsaktiviteter med biler og løb, og der er grænser for, hvor mange bolde man kan have i luften på en gang, siger John Calberg.
Hans navn leder man altså forgæves efter på næste års stemmeseddel til kommunalvalget i Helsingør.