Film og TV

Oscar-ekspert: Det bliver svært for Danmark

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Instruktør Nikolaj Arcel med Alicia Vikander og Mads Mikkelsen på den røde løber ved Berlin Filmfestivalen. Foto: GERARD JULIEN
Den østrigske film 'Amour' er favorit i kategorien 'Bedste udenlandske film'. Den danske 'En Kongelig Affære' er nomineret i samme kategori.  

Den østrigske film 'Amour' er storfavorit til kategorien

Instruktør Nikolaj Arcels film 'En Kongelig Affære' er i dag blevet indstillet til filmverdenens fineste pris, en Oscar. Men det bliver ikke let for den danske film, at erobre statuetten, når prisuddelingen finder sted i Los Angeles 24. februar.

Læs også: 'En kongelig affære' nomineret til en Oscar

Læs også: Se billederne: Her er de mange Oscarnomineringer

Med i kategorien 'Best Foreign Film' er nemlig også den østrigske 'Amour', der bl.a. fik de maksimale seks stjerner af BTs anmelder Niels Lind Larsen. Og ifølge CNNs Oscar-ekspert A.J. Hammer er netop 'Amour' storfavorit i kategorien.

- Amour er i modsætning til alle andre i Foreign-kategorien indstillet til tre andre priser - bl.a. 'Bedste skuespillerinde' og 'Bedste instruktør'. Og selvom de øvrigt film er fantastiske, så har de ikke de store chancer imod Amour, siger A.J. Hammer.

'Amour' handler om et aldrende ægtepar, der sammen går ind i livets sidste fase.

I kategorien skal 'En Kongelig Affære' iøvrigt kæmpe imod Chiles 'No', Norges 'Kon-Tiki' og 'War Witch' fra Canada.

Relaterede

Det læser andre