Ny hæder til Vinterberg og 'Jagten'

Susse Wold, Mads Mikkelsen og en hund får flotte ord med på vejen fra den prisvindende »Jagten«-instruktør, der allerede er i gang med at skrive på et nyt dansk filmprojekt.

Lørdag 3. november har været en god dag for Thomas Vinterberg. Filminstruktøren fik publikumsprisen ved festivalen Nordic Film Days i Lübeck for »Jagten«, og han fik ligeledes tildelt prisen for bedste film. Den ære måtte han dog dele med svenske Gabriela Pichlers film »Äta Sova Dö«.

Samtidig kunne Vinterberg erfare, at »Jagten« er blevet nomineret til fem priser ved European Film Awards, der finder sted 1. december i Malta. Instruktørens egen forklaring på filmens succes lyder således:

- Der må være noget i vores historie, som rører mennesker, også udenfor Danmark, og det er vi bare glade for og stolte af. Så har vi en skuespillertrup i Danmark, som er af meget høj kaliber med både unge og gamle. Vi har Susse Wold, der brager igennem og gør comeback i vores film, der er en helt ung pige, der hedder Annika Wedderkopp, som spiller fantastisk. Vi har også en hund, der spiller fantastisk, og så har vi selvfølgelig Mads Mikkelsen i midten af det hele, der står og lyser, og som folk forelsker sig i med det samme. Så det er en god kombination af de ting, som åbenbart har virket, siger Thomas Vinterberg til Berlingske Nyhedsbureau.

Netop Mads Mikkelsen vandt prisen som bedste mandlige skuespiller ved den prestigefyldte filmfestival i Cannes for sin præstation i »Jagten«, og filmen blev ligeledes udvalgt til at konkurrere om Den Gyldne Palme.

Filmen får først dansk premiere i begyndelsen af næste år, og det ser Thomas Vinterberg frem til.

- Folk er glade for den, og den bliver allerede taget vel imod. Jeg glæder mig jo bare til at vise den i Danmark. Det er det, jeg har set mest frem til, og det bliver så her til januar, siger han.

Han fortæller desuden, at han allerede er godt i gang med sit næste filmprojekt. Han har i de seneste to måneder siddet i Paris og skrevet på projektet med Tobias Lindholm, som også var medforfatter på »Jagten« og »Submarino« fra 2010. Lindholm er desuden medforfatter til TV-serien »Borgen« og manden bag den aktuelle »Kapringen«, der har Pilou Asbæk i hovedrollen.

- Vi glæder os meget til at arbejde videre med det, og hvad det bliver til, det ved vi ikke helt endnu, men der arbejdes ivrigt og entusiastisk på sagen, siger Thomas Vinterberg.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08