Film og TV

Majestæten slog statsministeren

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Dronning Margrethe holder sin nytårstale i Christian IXs palæ på Amalienborg mandag den 31. December. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012) Foto: Keld Navntoft
Hvad kan vi bruge statsministerens ædle ord om, at det er »fællesskabet, der skal sikre os gennem krisen - og at alle skal med.« Sandheden er, at alle ikke har et arbejde. Alle unge tager ikke en uddannelse. Alle føler ikke et ansvar. (Foto: Scanpix) Foto: Keld Navntoft

To kvinder, to taler, ét publikum - og en vinder. Igen i år kunne dronning Margrethe træde ind det nye år med titlen som den populæreste taler.

Dronningens nytårstale på årets sidste aften blev fulgt af i alt 2.224.000 seere på DR1 og TV2. Det var 214.000 flere end statsministerens ditto dagen derpå, men knap 137.000 færre end sidste år.

Det er efterhånden blevet en rimelig fast tendens, at royalisterne tænder for DR1, men de politisk interesserede tager talen på TV2. Men i år blev tv-krigen vundet af DR både nytårsaften og nytårsdag - lige som seerne også hellere ville synge med på DR's version af 'Vær Velkommen', da det nye år blev skudt igang.

Til gengæld var TV2 seere mere trofaste, da de først have tændt. Da året var sunget ind under overværelse af 607.000 fjernsynsseere, og Rasmus Seebachs koncert fra Horsens Statsfængsel blev sat på, faldt 4000 seere fra. På DR1 slukkede 1.257.000 for fjernsynet, da Westlife tog over efter DR's kor.

Relaterede

Det læser andre