Fodboldspilleren Jonathan Richter var tæt på at miste livet, da han blev ramt af lynet. I dag mangler han et ben, og snart er han aktuel i et nyt tv-program, hvor han skal på ekspedition i Afrika

Han blev udråbt til et stort og lovende talent i den danske fodboldverden. Han havde spillet flere superligakampe og var en vigtig midtbanespiller hos fodboldklubben FC Nordsjælland.

Den 20. juli 2009, på en varm og regnfuld sommerdag, blev den dengang 24-årige Jonathan Richter ramt af et lyn under en træningskamp på Hvidovre Stadion. Skaderne var så alvorlige, at han i flere uger lå i respirator på intensivafdelingen på Hvidovre Hospital. Først da lægerne, i samråd med den unge Richter, valgte at amputere den nederste del af hans venstre ben, begyndte han at få det bedre. En beslutning, der en gang for alle satte en stopper for fodbolddrømmene men samtidig reddede hans liv.



Her tre år efter er Jonathan Richter for første gang klar til at dele sine oplevelser med Danmark.

Kan meget mere i livet
Det sker, når han den 9. oktober er aktuel i TV2s helt nye programserie ’B.S. og outsiderne’.Her vil B.S. Christiansen få ti handicappede danskere til at indse, at de kan meget mere i livet, end de selv er klar over. Foruden Jonathan Richter er der fire andre benamputerede, to hørehæmmede, en blind, to personer i kørestol og en dværg.

- Det er et program, der længe har stået på vores to-do-liste, fortæller redaktør på programmet Jes Schrøder.Konfrontere de indre dæmoner- Det er et koncept, der er udviklet af public service kanalen over dem alle, nemlig BBC i England. Og det overordnede formål med programmet er at give et indblik i den handicappedes verden. En verden, hvor der er mange fordomme og tabuer. Men også en verden, som de fleste kender til, for vi kender alle en eller anden, der er handicappet. Enten i vores nærmeste familie eller i bekendtskabskredsen, siger redaktøren.I programmet tager B.S. Christiansen de ti deltagere med på en 2200 km lang ekspedition fra Namibias ørken til Victoria-vandfaldet i Zambia.



- Min opgave er ikke blot at lede ekspeditionen gennem de fysiske strabadser, men i lige så høj grad at guide hver enkelt deltager mentalt, hjælpe dem med at konfrontere de indre dæmoner og få øjnene op for alt det, de i virkeligheden er i stand til, trods deres handicap, siger B.S. Christiansen.

Redaktør Jes Schrøder er også stolt af de ti deltagere, der alle er blevet castet til at være med i programmet.

- Ligesom med andre programmer sikrer vi os, at der er en variation i castet. At der er en god aldersspredning, at kønsrollerne er godt fordelt og at deltagerne har forskellige handicap, siger han og fortæller, at TV2 kontaktede en række handicaporganisationer, der alle hjalp med at formidle kontakt til personer, der var interesseret i at være med.

- Blandt de mange vi fik kontakt til, dukkede Jonathan Richter pludselig op, siger Jes Schrøder og fortæller, at de i begyndelsen var usikre på, hvorvidt de ville have ham med.

Fantastisk og rummelig person
- Vi diskuterede faktisk, om det ville afspore programmet, hvis vi havde en semi-kendt med. Men han ville rigtig gerne, og jeg synes, det ville være uretfærdigt, hvis hans tidligere karriere skulle vise sig at være en hindring for ham, siger Jes Schrøder, der i dag er meget glad for, at han fik Jonathan Richter med på holdet.

- Vi fandt hurtigt ud af, at han er fantastisk og meget rummelig. Og vi var ikke i tvivl om, at han ville blive god på et team. Han er virkelig et dejligt menneske, siger han.

Hvorvidt Jonathan Richter og de øvrige deltagere klarer ekspeditionen, kan ses fra tirsdag den 9. oktober kl. 20.00 på TV2.