To gange har den 35-årige Daniel Svensson set døden i øjnene. Begge gange vandt han over manden med leen og vendte tilbage til håndboldbanen i Skjern, hvor han indtil sidste måned var en af klubbens skarpeste forsvarsspillere. Nu trækker håndboldspilleren i stedet  i danseskoene. Han skal nemlig være med i dette års udgave af Vild med dans.

Der bliver masser af tyngde bag, når den 190 cm høje og 95 kilo tunge tidligere håndboldspiller trækker i de spinkle dansesko og stramme bukser og indtager dansegulvet i Vild med dans. 35-årige Daniel Svensson, der i sidste måned måtte træffe den tunge beslutning om, at hans håndboldkarriere var slut, har i stedet taget en ny udfordring op, når Vild med dans vender tilbage i sin 14. sæson til september.

»Jeg synes ikke, det var udfordring nok at komme tilbage på håndboldbanen. Det lykkedes jo så fint. Derfor tænkte jeg, at det ville være en enormt spændende udfordring at blive trænet op til det her (Vild med dans, red.), fortæller Daniel Svensson til bt.dk.


På spørgsmålet om, han er blandt de mænd, der godt kan lide at danse, og let kan lokkes ud på dansegulvet, trækker den tidligere håndboldspiller, og TV2's kommende håndboldekspert på det.

»Jeg kan lide at bevæge mig. Og det varierer meget alt efter humør«, lyder det.

Til gengæld har den høje, mørke håndboldspiller gjort sig tanker om, hvem han gerne vil lære at danse af og ikke mindst tilbringe mange svedige og grænseoverskridende timer sammen med i træningssalen.

»Jeg mødte Karina Frimodt sidste år til 'Knæk Cancer', hvor jeg synes, hun var rigtig fin. Hun har jo også en historie bag sig med cancer i brystet, derfor synes jeg, det kunne være et supermatch«, lyder det lidt forhåbningsfuldt.

Står det til Daniel Svensson bliver han matchet med Karina Frimodt, der selv har været igennem et kræftforløb, hvor hun fik fjernet sit ene bryst pga brystkræft.
Står det til Daniel Svensson bliver han matchet med Karina Frimodt, der selv har været igennem et kræftforløb, hvor hun fik fjernet sit ene bryst pga brystkræft. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

»Men min største udfordring det bliver mig selv. Men jeg er sikker på, det bliver vildt spændende«, fortæller Daniel Svensson.

Den høje håndboldspiller har ellers haft udfordringer nok i de sidste fire år, hvor han to gange har været ramt af lymfekræft. Første gang var i 2013, hvor han brugte den først halvdel af året på at bekæmpe sygdommen Hodgkins lymfekræft. Det lykkedes. Daniel Svensson blev erklæret rask af lægerne og vendt tilbage til håndbold på topplan. Men sidste år fik han den tunge besked fra lægerne om, at kræften var vendt tilbage. For anden gang skulle han se døden i øjnene.

»Det var forfærdeligt. Specielt fordi jeg efter første gang var blevet erklæret rask, turde tro på livet igen og var kommet over det værste. Og så kom det så engang til. Det slog virkelig benene væk under mig«, erklærer han hudløst ærligt.

Sådan havde det langt fra, da han blev ramt af sygdommen. For selvfølgelig var det skræmmende at få at vide, man har fået kræft. Derfor turde han slet ikke tale om sygdommen, eller tage ordet kræft i sin mund.

»Men langsomt fik jeg vendt det om til, at jeg faktisk syntes, det var fint at tale om min sygdom. Jeg kunne også godt lide at tale om den, fordi det blev en form for selvterapi. For jo mere jeg talte om, at jeg egentlig havde det ok, selv om det var hårdt, jo bedre fik jeg det. Dét at få talt om tingene, er åbenbart noget, som giver mig energi«, fortæller han.

Tog beslutningen - delte nyheden

Derfor valgte Daniel Svensson også, da kræften ramte anden gang denne gang i brystet, hvor der var et område på 11 gange ni cm hævede lymfer, som var blevet ramt af kræft, at dele sin sygdom og hele dens forløb på de sociale medier. Det gjorde, at han lettere kunne tackle sygdommen, selv om behandlingen var meget hårdere end første gang.

»Derfor var det lettere anden gang, fordi vi vidstre, hvad der skulle til for at komme igennem behandlingen, hvor jeg både blev fik almindelig kemo, høj dosis kemo og stråling«.

Og selv om det lykkedes Daniel Svensson at vende tilbage til håndboldbanen igen. Så måtte han alligevel opgive sin 17år lange håndboldkarriere. Hans krop var simpelthen slidt op af både håndbold og sygdommen.

»Jeg har haft 17 år som professionel håndboldspiller. Det er en rigtig fin og flot karriere«, mener Daniel Svensson, der kort tid efter blev tilbudt et job som direktør for børnefonden Cool Unite, der hjælper børn, som har det svært.