KØB PLUS!

Her er fejlene i Forbrydelsen 3

Har du opdaget nogle?

Advarsel: Læs ikke videre, hvis du endnu ikke vil have afsløret plottet i Forbrydelsen 3!

Urealistisk politiarbejde, tøj der ikke kan blive vådt, og medicinske begreber, som ikke eksisterer. I film og tv-serier er der flere forskellige typer fejl, der kan snige sig ind. Nogle kommer af dramatiske hensyn, nogle er resultater af klipning og endnu andre er slet og ret faktuelle fejl.

På alle tre sæsoner af Forbrydelsen har tidligere drabschef Ove Dahl været tilknyttet som konsulent for at rådgive holdet bag dramaserien om politiarbejde. For producenterne gælder det om at finde den rigtige balance mellem realismen og dramatikken. Og, som Ove Dahl selv siger, så har holdet bag Forbrydelsen nogle gange rettet sig efter hans faglige indspark og andre gange valgt at dramatisere politiarbejdet.

- Jeg har været med på alle tre sæsoner, hvor jeg på politidelen har givet mit besyv med undervejs. Noget har man rettet sig efter, og noget har man ikke rettet sig efter, fordi man kan jo ikke lave det som i virkeligheden det hele, siger tidligere drabschef Ove Dahl til bt.dk

For eksempel peger Ove Dahl på, at Sarah Lund arbejder alt for meget alene. Sådan ville politiet ikke gøre i virkeligheden. Også udflugten til Norge i det sidste afsnit, hvor Sarah Lund og Mathias Borch tager kidnapperen med for at lede dem til den bortførte Emilie Zeuthen, ville aldrig kunne finde sted i virkeligheden, fortæller Ove Dahl.

- Der er mange ting i Forbrydelsen, som man ikke ville gøre i virkeligheden. Det er der for så vidt ikke noget nyt i. I fiktionens verden skal der jo være plads til drama, spænding og underholdning. Hvis det bare var virkelighed det hele, ville det være hamrende kedeligt, siger Ove Dahl.

Manden, der ikke kunne blive våd

Men der findes også eksempler på mere åbenlyse fejl i tredje sæson af DRs landeplage.

For eksempel i scenen på flyvepladsen i slutningen af sidste afsnit hvor Sarah Lund skyder Niels Rheinhardt. Her står Mathias Borch i silende regn og foretager et telefonopkald, men tilsyneladende uden at en eneste dråbe vand sætter sig i hans hår eller på hans frakke.

På samme måde, da Borch og Lund sammen med Robert Zeuthen åbner containeren, hvori, de mener, Emilie Zeuthen befinder sig, står der ikke et lægehold klar til at tage sig af pigen, der ellers havde været indespærret i et trykkammer i dagevis ifølge kidnapperen.

Og da Emilie Zeuthen endelig bliver fundet efter mange dages fangenskab, ser hendes hår helt nyvasket og velfriseret ud. Efter så mange dages kidnapning og indespærring kunne man forvente, at hun ville se lidt mere forhutlet ud.

Folketingsvalg på en fredag?

På de sociale medier bliver Forbrydelsen 3 ligeledes debatteret på livet løs. Her peges der også på fejl af mere faktuel karakter.

- I afsnit 9, hvor Zeuthen tager sin pistol i våbenskabet, ligger der også noget Norma-ammunition. I afsnit 10, hvor hans hustru opdager, at pistolen er væk, er dette ændret til Lapua-ammunition, skriver Michael Intile på Forbrydelsens Facebook-side.

- I bliver nødt til at forklare, hvad fostervandsforgiftning er! Som jordemoder kender jeg intet til denne tilstand?, skriver Jytte Gade på Forbrydelsens Facebook-side.

Andre brugere peger også på det usædvanlige i, at folketingsvalget i sidste afsnit afholdes på en fredag. Det er nemlig ikke sket siden 1924, at et folketingsvalg i Danmark er afholdt på en fredag. Siden da har det som oftest været på tirsdage, at valghandlingen er sket.

Deltag i debatten herunder: Hvilke fejl har du opdaget i Forbrydelsen 3?

Din kommentar

Kommentarer

Sarah Lund skyd vist den forkerte

Skrevet af Andersen, Mandag den 26. november 2012, 23:14

Efter at have set programmet "sikke en fest" på DR 1 her til aften, så kan man bare konstatere, at Sarah Lund da vist skød den forkerte, for med de afsløringer, der kom for dagens lys i den udsendelse, så er der da vist en del personer, der "overstråler" forbryderen i Forbrydelsen. Og det er da vist mere end tydeligt, at Forbrydelsen 3 har taget udgangspunkt netop i de situationer, der blev vist i "Sikke en fest"

Fejl i flyvningen

Skrevet af Rikke , Mandag den 26. november 2012, 22:46

Man flyver ikke en-motors taxa flyving når det er mørkt!

Kedelig

Skrevet af Peter Hansen, Mandag den 26. november 2012, 22:38

Serien er kedelig, jeg sover det meste af tiden, eller falder i staver.

HJ

Skrevet af HANS, Mandag den 26. november 2012, 22:04

Det kræver en god teledækning hvis man skal modtage opkald i bunden af et skib

Benzinpriser

Skrevet af Jakob Øhlenschlæger, Mandag den 26. november 2012, 22:01

Billederne som statsministerens søn har taget af Reinhardt og Karen i 2010 er taget ved en OK tankstation. Her ses et prisskilt i baggrunden, som bl.a. viser, at en liter 95 oktan koster 12,79 kr. Så høje priser, særligt hos et lavprisselskab, så man bare først i 2011. Sandsynligvis har man bare taget billederne uden at tænke på, at man lige burde have fået ændret de aktuelle benzinpriser.

Christiansborg

Skrevet af Dennis, Mandag den 26. november 2012, 21:05

Flere gange er der scener, som skal forestille at foregå på Christiansborg. Det er bare ikke Christiansborg, men derimod Københavns Rådhus man filmer i.

Fed serie

Skrevet af Heidi petersen, Mandag den 26. november 2012, 18:51

Sarah lund skyder Reinhardt fra siden på flyvepladsen men alligevel sprøjter der blod op på forruden... har ikke hørt om kugler der ændre retning...
men når det så er sagt så er det jo en super fed serie og håber virkelig der kommer flere af slagsen... :)

kommentar.

Skrevet af Tony Jantzon, Tirsdag den 27. november 2012, 22:33

Der findes utallige eksempler på, at projektiler ændrer retning, når de entrerer kroppen.

Et par eksempler er John F. Kennedy-drabet. Samt da en politimand for nogle år siden skød en person i skulderen i en 7-11-butik i Kbh. på få centimeters afstand, hvorefter projektilet ændrede retning og beskadigede flere organer i gerningsmandens krop, hvorved han døde.

Der skal meget lidt modstand til, før projektilet ændrer sin bane dramatisk.

Bortset fra de mange faktuelle fejl i serien, synes jeg at det har været god underholdning til 4 stjerner.

Tony

forbrydelsen

Skrevet af nmj, Mandag den 26. november 2012, 18:46

det er en tv-serie, fjolser. få jer et liv

Det er bare for sjov!!

Skrevet af Film freak, Mandag den 26. november 2012, 18:03

Rolig nu folkens. Det er bare for sjov. Jeg er vild med serien, men jeg synes også det er sjovt at kigge det hele efter i sømmene og finde fejl og overspring. Det er serie og film elskere der kan lide sådan noget. Synes ikke det er flueknebberi. Artiklen handler om de fejl der er blevet lavet og lægger op til at vi finder og deler flere....for sjov. Ro på.

Re: Slap nu af

Skrevet af Thor, Mandag den 26. november 2012, 17:19

Enig med "mig"! Det kan godt være at filmen er spækket med småfejl men er det ikke lidt flueknepperi som I har gang i? Se nu bare serien og følg med i handlingen fremfor alverdens ligegyldigheder...

enten eller

Skrevet af Flemming Bruun, Mandag den 26. november 2012, 17:12

Serien deler Danmark, i dem der har hjerne nok til, at opleve en mangel på sammenhænge og en vis logik i serien, selvom det er fiktion og så dem der ikke har eller som bare er ligeglade.

Slap nu af

Skrevet af mig, Mandag den 26. november 2012, 17:01

Ej helt ærlig, gå lige op i det altså. Det er en serie, det er fiktion ikke virkelighed.
Jeg ville hade at se en film med jer, hvis i skulle sidde og analysere hvert lille sekund af alle film.
Huset er en lejebolig, patronerne er et andet mærke i skabet, container numrene er forkerte, signalet på mobilen, håret var ikke vådt... SO WHAT. Hvorfor gider i se serien hvis i synes den er så dårlig og fyldt med fejl.
Jeg synes det var en super spændende serie, og håber der kommer en ny, selvom de siger der ikke gør.

Morten 15.50

Skrevet af Niel, Mandag den 26. november 2012, 16:39

Apropos fejl. Hvor helvede har du gået i skole. Dit eget indlæg er fyldt med fejl.

Bil rod

Skrevet af Morten, Mandag den 26. november 2012, 15:50

I det en afsnit hvor Rheinhart bil bliver undersøgt af politiet for spor er det en mercedes c klasse men på det foto som statsministerne har med Rheinhart og den myrde pige er det en Mercedes s500 dog har di samme nummerplade.....

Sarah Lunds bolig

Skrevet af Niels Michaelsen, Mandag den 26. november 2012, 15:48

De siger hun har købt hus.Det viste hus er lejebolig

Hjem samme dag

Skrevet af Solveig, Mandag den 26. november 2012, 15:13

Da Emilie blev fundet kom hun hjem sammen dag, som hun slet ikke burde, og som aldrig kunne lade sig gøre i den virkelig verden, hun har været i en tryktank med ilt til 48 timer, og da hun kom ud troede de jo hun var død, så at hun kommer hjem samme dag er latterligt.

Hun var ikke i en tryktank

Skrevet af KB, Mandag den 26. november 2012, 20:30

Emilie var jo alligevel ikke i en tryktank, men bare i et rum på skibet, men det er stadig mærkeligt, at hun kommer hjem samme dag :)

Mobiltelefon

Skrevet af Henrik G, Mandag den 26. november 2012, 15:00

Gad vide om en mobiletelefon dækker helt ned i bunden, i bagerste hjørne bag ståldøre og stålskrog i et skib... Min ville ikke dække SÅ godt !

Danske nummerplader

Skrevet af Henrik G, Mandag den 26. november 2012, 14:45

Bemærkede I også Danske nummerplader på en af de Norske politibiler ? :)

Contianer nummer

Skrevet af Hans Nielsen, Mandag den 26. november 2012, 14:18

Nummeret på den container, som Emilie skulle være i, og de leder efter i det sidste afsnit er 67678. Men alle skibscontainer har et nummer bestående af 4 bogstaver efterfulgt af 6 tal en bindestreg og endnu et tal. Total 11 tegn. Og det er en helt normal 20 fods container som bilen kommer med og losser på havnen i Norge

Optag Rheinharts tilståelse

Skrevet af Casper Rasmussen, Mandag den 26. november 2012, 14:11

Hvorfor kunne hun ikke bare have, hemmeligt med mobilen, optaget Rheinharts tilståelse??? Nu sad hun jo på bagsædet hvor han ikke har det bedste udsyn til.

Pga. den oldnordiske mobiltelefon...

Skrevet af Kristian S, Mandag den 26. november 2012, 15:06

...som lige netop kan vise farver??!

Riffel ammo til en walther pistol

Skrevet af kurt carlsen, Mandag den 26. november 2012, 13:52

I skabet hvor Zeuten har sin Walther pistol liggende, lå der ammunition til en riffel og ikke til en pistol.

Co2 forgiftet i en stor hal

Skrevet af kurt carlsen, Mandag den 26. november 2012, 13:51

Kidnapperen, vil forgifte Bork og lund i den bygning hvor louise blev mishandlet. Det ville tage lang tid i sådanne et stort rum også med en bil der har katalysator, Bork og lund ville dø af sult før de ville dø af kulilte forgiftning :-)

Co2 forgiftet i en stor hal

Skrevet af kurt carlsen, Mandag den 26. november 2012, 13:51

Kidnapperen, vil forgifte Bork og lund i den bygning hvor louise blev mishandlet. Det ville tage lang tid i sådanne et stort rum også med en bil der har katalysator, Bork og lund ville dø af sult før de ville dø af kulilte forgiftning :-)

Zethen teleporteret hjem?

Skrevet af M. Johansen, Mandag den 26. november 2012, 13:22

Zeuthen og Rheinhart siger de har lejet er privatfly til at få dem hurtigt hjem, og at Lund og Bork er velkomne til at tage med.
Pludselig ser vi Zeuthen tale med bestyrelsesformanden i København, og i næste scene står Rheinhart og Lund stadig og venter på privatflyet i Norge.

Zeothens hjemtur

Skrevet af Claus, Mandag den 26. november 2012, 16:27

Har lige tjekket på nettet.
Rheinhart siger faktisk umiddelbart efter fundet af pigen, at Zeuten vil tage direkte hjem og han vil blive lidt for at ordne formalia. Først derefter bliver Lund og Bork tilbudt at flyve hjem sammen med Rhinhart

Zeothens hjemtur

Skrevet af Claus, Mandag den 26. november 2012, 16:27

Har lige tjekket på nettet.
Rheinhart siger faktisk umiddelbart efter fundet af pigen, at Zeuten vil tage direkte hjem og han vil blive lidt for at ordne formalia. Først derefter bliver Lund og Bork tilbudt at flyve hjem sammen med Rhinhart

HOLD nu op

Skrevet af Jane G.H. Kaste, Mandag den 26. november 2012, 13:18

Hold da op, sker der virkelig ikke andet ude i samfundet, siden man begynder at skrive om hvilke evt. fejl der er i et fiktivt TV program. HALLO det er fiktivt....... kan det ikke være fuldstændigt lige meget.