Det myldrer ind med nye ansigter i vejrprogrammerne. For Mikkel Fønsskov og Divya Das var jobbet vejen til en tv-karriere.

For tv-værten Mikkel Fønsskov, 32, er jobbet som vejrvært blevet et springbræt til en ny tv-karriere. Sådan som det også er tilfældet for TV2 Nyhedernes Divya Das, 38, der begyndte som vejrvært i Danmarks Radio i 2003.

»Men det er nu ret tilfældigt. For jeg har aldrig set jobbet som vejrvært som et springbræt til noget andet. Jeg har haft nogle rigtig gode år på ’DR Vejret’, der har bragt mig rundt i hele verden med reportagerne om ’Vildt vejr’. Men så opstod den mulighed, at jeg kunne blive vært på ’Aftenshowet’, og den greb jeg. Det er vigtigt at gribe nuet. Og jeg havde jo en masse kilometer i benene med at lave direkte tv og tale med mennesker fra tiden, og det er rart at prøve noget nyt,« siger Mikkel Fønsskov, derbegyndte samtidig med Ulla Essendrop på ’Aftenshowet’ i 2015.

’Vejret er min interesse’

»Jeg er utrolig glad for at være, hvor jeg er nu, og jeg har jo stadig mine gode vejrkolleger i huset,« siger Mikkel Fønsskov, der ikke har tal på, hvor mange direkte tv-udsendelser han har lavet.

»Tiden flyver. Vejr og klima er fortsat min personlige interesse. Nu er det bare aktuelle og vigtige internationale historier, jeg formidler,« siger Mikkel Fønsskov.

Nina Bendixen

34 år, journalist, skuespiller og vejrvært siden 2014

Født i Herlev, men vokset op i Greve, syd for København.

Hvad har du lavet før ’DR Vejret’?

»Min tidligere arbejdsplads var på Fynske Mediers Radio, ’Klubben’, hvor jeg var morgenradiovært. Før det havde jeg samme job på Radio VLR i Vejle.«

Hvad er din interesse for at formidle vejrudsigter?

»Jeg har læst fysik på DTU, og derudover er jeg uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Så det er nok mine formidlingsevner koblet med min naturfagsinteresse, der har åbnet døren til jobbet.«

Hvorfor er vi så optaget af vejret i Danmark?

»Vejret er nok det eneste, som vi slet ikke har kontrol over. Vi kan ikke styre vejret i den retning, vi ønsker, og det gør det spændende. Vi er jo et taknemmeligt folkefærd, når det kommer til vejret. Der skal jo næsten ingen sol til, før vi hopper i sandaler og samles med vennerne over en øl - godt vejr gør os mere sociale, og det har vi brug for efter en kold og lang indendørsvinter. Derfor tror jeg, vi holder ekstra øje med vejrudsigten forår og sommer.«

Er du selv optaget af vejret?

»Meget. Jeg er en rigtig ’vejr-Guldlok’. Jeg får det meget let for varmt om sommeren og fryser hurtigt om vinteren. Men jeg elsker det danske klima.«

Hvad er dit yndlingsvejr?

»Det er vindstille, jeg kan blive sønderrivende arrig, hvis jeg skal cykle i modvind. En 20-22 grader i skyggen og en himmel med mest sol og nogle enkelte smuktvejrskumulus, dem man også kalder for blomkålsskyer. De skal være der for at give lidt skygge en gang imellem, så man ikke bliver stegt. Så kan det ikke blive bedre.«

Foto: DR
Foto: DR
Vis mere

Herdis Damberg

35 år, meteorolog og elite-kajakroer

Opvokset på Frederiksberg, bor nu i Gentofte med sin mand.

Hvad har du lavet før ’DR Vejret’?

»Jeg har været på DMI og er der stadigvæk. Jeg begyndte som flyvemeteorolog. Fik derefter en udstationering på 2,5 år i Grønland, hvor jeg betjente luftfarten og befolkningen. Derefter blev jeg meteorolog på DMI i Danmark indenfor den maritime verden (offshore branchen og kommerciel skibsfart) og senere også energimeteorolog. Energi-meteorologer laver både udsigter på kort og lang sigt, og jeg har derfor også lavet mange af måneds- og sæsonprognoserne på DMI.dk. Efter et barselsvikariat sidste år på ’DR Vejret’, blev jeg kundekoordinator på DMIog er tilknyttet DR som freelancer.«

Hvad er din interesse for at formidle vejrudsigter?

»Min interesse for vejret stammer helt tilbage fra, da jeg som ung roede kajak på elite-niveau. Jeg trænede størstedelen af året to-tre gange om dagen, og eftersom man i kajak får den bedste oplevelse på ’fladt vand’ i solskin, blev vejret en stor del af min hverdag.«

Hvorfor er vi så optaget af vejret i Danmark?

»Vejret skifter meget i Danmark, og vi er altid kun lige ved og næsten, hvad angår en rigtig god og varm sommer, men også hvad angår en hvid og kold vinter. Så den almene dansker længes ofte efter noget vejr, der lige er lidt varmere eller koldere. Derudover bruger vi generelt meget vejret i Danmark, og det gælder alt fra fritidsinteresser til erhverv og transport.«

Hvad er dit yndlingsvejr?

»Mit yndlingsvejr er solskin og helst ikke over 25 grader. Jeg elsker også et solidt sommeruvejr, hvor regnen pisker ned, og lyn og torden er lige over én. Når det så er sagt, så er vi næsten lige blevet hus- og haveejere, og så kommer man til både at sætte pris på regn og solskin. Skybruddet i 2011 nød min mand og jeg fra altanen med største glæde - indtil den halve meter vand i kælderen blev opdaget.«

Christian Cherry

44 år, er uddannet folkeskolelærer

Er vokset op på Christianshavnmidt i København.

Hvad har du lavet før ’DR Vejret’?

»Før jeg blev vært på ’DR Vejret’ arbejdede jeg på P8 Jazz som radiovært og som folkeskolelærer i naturfag, religion og dansk. Begge job har vist sig at være en stor ballast i mit daglige virke som vejrvært. For mig er det vigtigt at holde det simpelt, men ’levende’.«

Hvad er din interesse for at formidle vejrudsigter?

»Jeg holder meget af videnskab og er især interesseret i, hvordan mennesker bliver påvirket af naturen og vice versa.«

Hvorfor er vi så optaget af vejret i Danmark?

»Til dels er det fordi, vejret i Danmark er så omskifteligt, men det skyldes nok også, at det er meget håndgribeligt, og nyheder man kan bruge til noget.«

Er du selv optaget af vejret?

»Ja, det er jeg bestemt. Jeg elsker at komme på arbejde og kan godt lide at diskutere temperaturer og prognoser med Søren Jacobsen og de andre kollegaer på ’DR Vejret’.«

Hvad er dit yndlingsvejr?

»Jeg kan godt lide, når der sker noget. Ikke nødvendigvis ekstremt vejr, men det er mere udfordrende at formidle en vejrudsigt, hvor der er vejrskift. Det kan være lidt kedeligt med dage, hvor der kun er solskin. Men når jeg har fri, kan jeg bedst lide solskin med enkelte skyer.«