Film og TV

Her er ALLE dommene over 'Forbrydelsen'

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Sarah Lund (Sofie Gråbøl)

Chok, mageløst, sjusk og regulære fejl

Holdet bag DRs krimiserie »Forbrydelsen« har sat det sidste punktum i trilogien om Sarah Lund, der nu endeligt har lagt striktrøjen på hylden. Anmelderne er begejstrede.

Danskerne sagde endeligt farvel til Sarah Lund og hendes ikoniske striktrøje søndag aften, da det allersidste afsnit af DRs krimiserie »Forbrydelsen« løb over skærmen. Serien, der har været søndagsspænding over tre omgange siden 2007, slutter med et brag, mener de fleste anmeldere.

Læs også: Sofie Gråbøl: Planen var Sarah Lund skulle dø

Læs også: Politichef: Realistisk afslutning, men her er der ramt helt forbi

Fem stjerner og »drønspændende afsked« er dommen fra Berlingskes Jakob Steen Olsen, der kalder afslutningen på trilogien for formfuldendt.

- Et chok! Afslutningen på DRs krimiserie »Forbrydelsen III« blev den katastrofemørke overraskelse, man havde håbet på og frygtet i takt med, at handlingen tættede ulideligt til, skriver han.

Afstemning

At det ikke endte lykkeligt for Sarah Lund, overrasker ikke Jakob Steen Olsen, og det er blandt andet det, der gør serien til »den dystre thriller i international klasse, der var forventet af den,« lyder det fra Berlingskes anmelder.

Læs også: Se billederne: Sådan så 'Forbrydelsen'-stjernerne ud engang

Politikens Henrik Palle kvitterer med fem hjerter og roser især seriens manuskriptforfatter, Søren Sveistrup, og at »Forbrydelsen III« tematisk rammer helt plet.

- Det er et mageløst flot stykke dramatik, der står tilbage. Enkelte flovsere og et antal skønhedspletter forhindrer trilogien i at være et fuldtonet mesterværk, men det er og bliver noget af det mest konsekvente, nyskabende og vedkommende fjernsyn, der er lavet i mange, mange år, skriver han.

Afstemning

Henrik Palle hæfter sig ligesom Jakob Steen Olsen ved seriens sidste minutter, hvor Sarah Lund giver afkald på alt, da hun skyder og dræber morderen Niels Reinhardt, spillet af Stig Hoffmeyer.

- For gjorde hun ikke det - i seriens dybt symbolske logik - ville hun miste det eneste, hun havde tilbage at holde fast i, det sidste halmstrå: Sin menneskelighed, skriver han.

Jyllands-Postens Niels Lillelund er rørende enig med sine anmelderkolleger og giver også fem stjerner.

- Det er lige før, at dette sidste afsnit af serien sammen med det første var det bedste, vi så, og så tilgiver man dem jo meget, alle de logiske brist, alt det slukkede lys, alle de hastigt afbrudte telefonsamtaler og besynderlige huller i S-togs nettet, skriver han.

Til gengæld er Henrik Queitsch langt fra begejstret over »Forbrydelsen«-finalen med sine to stjerner og sin rubrik »endelig overstået«. Der er for meget sjusk og for mange løser ender, lyder dommen:

- Og havde man håbet på, at slutningen ville give en slags »forklaring« eller forløsning for alle misererne undervejs, blev man slemt skuffet. Man blev snarere bekræftet i, at man virkelig havde spildt tiden de sidste mange søndage.

Afstemning

Heller ikke BTs anmelder Niels Lind Larsen klapper i hænderne og kvitterer med tre stjerner.

- Man må sluge ikke så få kameler, hoppe over plothuller på størrelse med norske fjorde og se gennem fingre med regulære fejl, hvis man vil følge med Lund og co. Og selv om historien denne gang faktisk har været bedre og mere helstøbt end tidligere, så efterlod aftenens fesne finale os med flere spørgsmål end svar, skriver han.

Læs også: Langt flere spørgsmål end svar: Lunds fesne finale

HVAD SYNES DU OM DENNE OMGANG AF FORBRYDELSEN? DELTAG I DEBATTEN HERUNDER

Relaterede

Det læser andre