Under Oscar-showet søndag nat dansk tid var alt ikke, som det så ud. Faktisk var flere elementer under filmbranchens mest prestigefyldte show decideret løgn.

Der blev ikke solgt småkager for 444.000 kr til Chris rocks døtre

Som et pauseindslag mellem prisuddelingerne kom Oscar-vært Chris Rocks døtre pludselig på scenen med hele deres spejderkorps i forsøget på at sælge mange af de klassisk amerikanske ’Girl Scout Cookies’ til de velhavende filmfolk i salen. Mod slutningen af showet kunne en stolt Chris Rock bekendtgøre, at det var lykkedes, og at pigerne havde solgt kager for intet mindre end 65.000 dollars svarende til ca. 444.000 kr.

Det var dog ikke helt rigtigt, og en repræsentant for amerikanske pigespejdere sagde efterfølgende til mediet TMZ, at det ikke var rigtigt, og at der kun blev solgt for godt 17.000 kr. kager – desuden var pigerne slet ikke Chris Rocks egne døtre. Siden har både Akademiet og de amerikanske pigespejdere været ude og sige, at der faktisk blev indsamlet omkring 444.000 kr. det var dog ikke kun gennem kagesalg men også gennem donationer, der blev givet under showet, skriver Huffington Post.

Chris Rock var ikke i Compton

Chris Rock viste under Oscar-showet et klip, hvor han ifølge ham selv var taget ud til en biograf i byen Compton, der er kendt for en høj rate af bandemedlemmer. Her interviewede Rock en række biografgæster om deres syn på årets nominerede set i lyset af racedebatten, som er blevet døbt #OscarSoWhite.

Men ifølge mediet The Daily Beast var Chris Rock slet ikke i den noget mere skumle del af byen i Compton, men i stedet var han i Baldwin Hills i det mere centrale Los Angeles, og det fandt flere Twitter-brugere også hurtigt ud af.

Sorte demonstrerede også i 60'erne

Temaet for årets Oscar-uddeling var uden tvivl manglen på sorte nominerede, og vært Chris Rock benyttede sin åbningsmonolog til blandt andet at lave en joke om, hvordan ingen sorte protesterede mod manglen på nominerede i 60’erne – for der havde de andre ting at protestere mod. Det var dog ikke helt rigtigt, bemærkede blandt andet vært på det amerikanske radioprogram ’Pop Culture Happy Hour’. Det amerikanske kulturmedie Variety skrev også i 1962 om, hvordan flere var anholdt for at demonstrere mod manglende diversitet ­ - og Chris Rock nævnte specifikt 1962 som et af de år, hvor sorte ikke protesterede.

Sam Smith var ikke den første homoseksuelle prismodtager

Sangeren Sam Smith vandt en Oscar for sin James Bond-temasang ’Writings on the Wall’, men hans efterfølgende takketale var alt andet end prisværdig.

»Jeg læste for et par måneder tilbage en artikel af Ian McKellen, hvor der stod, at ingen erklæret homoseksuel mand nogensinde havde modtaget en Oscar,« sagde Sam Smith. Efterfølgende blev sangeren ramt af en regulær Twitter-storm, hvor flere forklarede, at han altså ikke var den første homoseksuelle mand, der har vundet prisen. En af de rigtig vrede var Dustin Lance Black, der i 2009 vandt en Oscar for filmen ’Milk’ og sendte Sam Smith en vred Twitter-hilsen for at minde ham om det.