Lise Nørgaard afslører indholdet i de 24 aldrig filmede afsnit

Hvad skete der i Korsbæk, da kameraerne slukkede efter afsnit 24? Hovedforfatter Lise Nørgaard kommer med sit bud i radioprogrammet "Forfra med Jeppesen" på Radio24syv

Hvis der fandtes et 25. afsnit af tv-serien Matador, ville det handle om, at Ellen Skjern flytter til København og at man i Korsbæk overvejer at lave en gågade. Muligvis med en pølsevogn. Det er Lise Nørgaard, forfatteren til Matador, der digter videre. Da det sidste Matador-afsnit rullede over danskernes tv-skærme i 1981, havde hun faktisk skrevet en færdig synopsis til endnu 24 afsnit.

Her er hvad der ifølge Lise Nørgaard ville være hændt de kendte personer fra Korsbæk:

Familien Varnæs og Laura: Familien - og Laura- flytter ind i et hus ved stranden. Grunden var, at der åbnede et diskotek i naboejendommen på hovedgaden i Korsbæk, og så var der ikke andet at gøre end at flytte.

Hans Christian blev pensioneret fra banken og trak sig tilbage og Maude og Laura var de to i Korsbæk, der levede længst. De mødtes på det samme plejehjem. Her havde Laura fået et stort fjernsyn i jubilæumsgave. Da Maude havde et mindre fjernsyn, gik hun hver aften ind til Laura, hvor de drak kaffe og så fjernsyn. Laura sagde stadig ’De’ og ’Fruen’ til hende.

Foto: DR
Vis mere

Mads Skjern: Det blev ved med at køre for hans forretninger. Han fik både et hus i Schweiz, en ejendom i København foruden huset i Korsbæk. Han oprettede mange fonde, et hjem for de ældre og en børnehave i Ingeborgs navn. Han interesserede sig for større og større ting og begyndte at åbne supermarkeder og stormagasiner, både i Danmark, Sverige og Nordtyskland. Det gik altid fremad for ham, men han blev ikke noget lykkeligere menneske af det.

Ingeborg Skjern:  Hun levede et almindeligt liv, som blandt andet gik med, at hun passede sine børn. Ingeborg blev ikke lige så gammel som Mads, men nåede alligevel en vis alder. Man ved ikke, om hun havde noget kørende med baronen. Men dengang var det meget almindeligt, at velbegavede kvinder havde en ven, de kunne nyde kulturlivet med, når deres mænd var for travle. Hun blev ikke skilt fra Mads og var heller ikke ulykkelig over ham, snarere overbærende.

Daniel Skjern: I sidste ende blev han igen ven med sin far, for Mads var både presset fra sin familie og fra Maude, der godt kunne lide Daniels tøj. Daniel endte med at blive en relativt berømt modeskaber og var ansat i et af de store modehuse.

Foto: DR
Vis mere

Jernbanecafeen: Det folkelige sted lukkede, og i stedet samledes Korsbæk på en ny bodega, som lå på hovedgaden. Her viste Oluf Larsen trick, han havde lært hunden Kvik. I stedet for tyskere nægtede Kvik nu at spise Richard Nixon.

Ellen Skjern: Hun ender med at gifte sig med en professor på Tandlægehøjskolen, som hans tredje kone. De ersammen, indtil de bliver trætte af hinanden. På det tidspunkt går Ellen i gang med at oprette tandklinikker, hvor man lavede implantater. Hun giftede sig igen med en ældre diplomat. Ellen var altid en, der kom de muntre steder og ofte blev fotograferet i smart tøj. Hun fandt aldrig rigtig ud af hvem hendes far var, og det interesserede hende egentlig heller ikke.

Foto: DR
Vis mere

Grisehandleren og Katrine flyttede ind til Korsbæk for at bo i nærheden af børnene. Oluf Larsen elsker hunde, og da han dør mæt af dage i 70erne havde han selvfølgelig lige købt sig en ny hund efter pres fra familien, der ellers ikke kunne holde ud at høre på ham. Røde arver hunden.

Frk. Jørgensen var i seriens begyndelse ansat i Damernes Magasin, og blev senere for en kort bemærkning selskabsdame hos familien Varnæs - dog uden succes. Mens hun boede i huset hos Agnes, levede hun og Røde som hund og kat. I 50erne fik hun kræft og døde på hospitalet. I 50erne fik hun kræft og døde på hospitalet. Røde kom og besøgte hende og var den, der sørgede mest over, at frk. Jørgensen var væk.

Foto: DR
Vis mere

Kristen og Elisabeth: Det nygifte par drager til København, hvor han bliver bankdirektør for en af de store banker i København og sørger for en skønne dag at fusionere med Omegnsbanken, som han oprettede sammen med sin bror Mads. Elisabeth fortsætter som organist og underviser, hvilket passer og fornøjer hende. De kommer til at leve et meget spændende liv med helt andre typer end dem, de levede sammen med i Korsbæk.

Vis mere

Agnes blev en betroet medarbejder i Mads Skjerns firma. Sønnen Axel blev akademiker og marxist ligesom Røde. Agnes sørgede for, at han fik en villa på Strandvejen, så han ikke led nød. Den anden søn, Knud, uddannede sig til økonom og residerede til sidst i den store villa, som tilhørte Mads Skjern.

Røde blev lidt til grin i byen, fordi han boede så luksuriøst. Han begyndte som kommunistisk medlem af byrådet, og senere gik han over til SF.