Forlystelsesparker er godt trætte af fejlagtige vejrprognoser

Alle sukker efter sol og varme, men hidtil har vi måttet spejde forgæves efter bare et lille ’forkølet’ højtryk i vejrudsigterne.

Feriehumøret er dalet i takt med udmeldinger om regn og advarsler om skybrud.

Ude i forlystelsesparkerne er man ikke begejstret for de mange meldinger om dårligt vejr og skybrud, der så også har vist sig at være forkerte.

De sløje verjudsigter kan med det samme mærkes på besøgstallet hos mange af dem, der lever af danskernes sommerferie-besøg.

- Når historierne om dårligt vejr først rammer danskerne, så slår det igennem hos os. Selv om det ender med kun en times regn i løbet af dagen, så vælger folk forlystelsesparkerne fra, fordi meteorologerne får det til at lyde, som om det vil regne hele dagen, selv om det jo faktisk er en sjældenhed, siger formanden for Foreningen for Forlystelsesparker i Danmark, Søren Kragelund, der er direktør i Fårup Sommerland, til Berlingske Business.

I Tivoli genkender man billedet:

- Der er kun en ting, vi bryder os mindre om end heldagsregn, og det er prognoser, der lover heldagsregn, uden at det bliver det, siger underdirektør i Tivoli, Dorthe W. Barsøe.

Hun mener, at de lange vejrudsendelser i tv er med til at skabe unødig dramatik.

- Formuleringer som ’nu er sommeren definitivt forbi’, er med til at skabe et billede, som folk i vores branche er godt trætte af. Vi behøver sådan set ikke høj sol og 25 grader hver dag.

Betina Bendix, ledende redaktionschef på TV-Aavisen, er ked af kritikken:

- Vores grundmateriale kommer fra DMI, og for os er det vigtigste, at vi laver den rigtige vejrudsigt. Vi prøver at gøre det så godt og præcist som muligt og har ikke noget ønske om at gøre vejret rigtig dårligt. Derfor lader vi også være med at komme med de lange vejrprognoser eller forudsigelser, men holder os til femdøgnsprognoserne. siger Betina Bendix fra DR.

DMI afviser
Hos DMI melder vagthavende meteorolog Sten Rasmussen hus forbi.

- Jeg mener, at vi laver nogle rigtig gode udsigter. De byger, der falder i sommerperioden, er lokale, og det er svært at forudse helt præcist, hvor de falder, når vi melder om ’byger i løbet af dagen’.

Generelt mærker vi en ekstra stor interesse for vejret, og kravene bliver større og større, fordi der også er nogle samfundsøkonomiske hensyn. Derfor har vi også indført et varslingssystem, så vi kan varsle i så god tid, at det ikke kommer bag på nogen, hvis der kommer ekstremt vejr.