Hverken Danmarks Radio eller TV2 vil fortælle seerne, hvad dækningen af De Olympiske Lege koster

- Det er en forretningshemmelighed. Andre stationer kan få en konkurrrencemæssig fordel, hvis de ved, hvor meget vi bruger.

Sådan lyder argumentationen fra landets to største tv-kanaler, når man spørger, hvor meget deres massive væg-til-væg-dækning af OL koster.

Danmarks Radio har i alt 59 personer med til De Olympiske Lege i London og sender skiftevis på tre forskellige kanaler. DR1, DR2 samt DR HD, der mest genudsender i 24 timers drift. 

I de 59 er også inkluderet radiofolk.

I alt cirka 700 timer sender DR på samtlige kanaler. Minus radio. 

 - Vi er ikke forpligtet til at oplyse, hvad dækningen koster, men jeg kan forsikre seerne om, at vi har et stramt budget, der bliver udnyttet til sidste blodsdråbe. Vi er meget opmærksomme på, at vi har en særlig forpligtelse, fordi vi er licensfinansierede, siger DRs sportschef Tine Bendix, der selv arbejder som redaktør i London.

SKAL DR OG TV2 FORTÆLLE SEERNE, HVAD DÆKNINGEN AF OL KOSTER? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN.



På den anden side har TV2 lidt over 60 medarbejdere i London. De sender på TV2s hovedkanal samt også TV2-Zulu. Derudover har de en særlig web-kanal med 24 timers OL på TV2-Play. 

I følge TV2 sender de omkring 200 timers OL på 17 dage. Hvis man ikke medregner 24-timers-kanalen.

- Det ville være dumt at oplyse, hvad det koster os at sende herovre fra. Det holder vi som en forretningshemmelighed. Og det samme gælder i forhold til hvad vi har betalt for rettighederne, siger Frederik Lauesen til bt.dk. fra London. 

Ingen af de to tv-chefer vil altså afsløre, hvor meget de mange timers OL-tv koster, men de vil godt afsløre, hvordan rettighederne fordeles mellem de to tv-stationer.

- Vi skiftes til at mødes hos DR og TV2, siger Tine Bendix.

- Så sætter vi os omkring et meget langt bord, så de andre ikke kan se éns noter, og så starter vi med at slå plat eller krone om, hvem der bliver førstevælger.

- Jeg kan bekræfte fremgansmåden, siger TV2s sportschef Frederiks Lauesen med et stort grin.

Han indrømmer, at han forsøgte at narre Bendix til at afgive alle svømmekonkurrencerne med den begrundelse, at det nok ikke blev noget særligt for danskerne.

- Men så dum er hun desværre ikke, smiler Frederik Lauesen.

- Nej, men vi gik til gengæld benhårdt efter så meget ridning som muligt, fordi vi har et stort publikum til dressur og alt med heste på DR2, siger Tine Bendix.

- Jeg må være ærlig og indrømme, at jeg trak nitten i forhold til Caroline Wozniackis kampe. DR fik de indledende runder, mens jeg troede på finalen og semifinalen. Det var på det tidspunkt, hvor hun lå nummer et på ranglisten og alt det der. Det er bare ærgerligt, at det ikke gik bedre, siger Lauesen efter tennis-stjernens brutale nederlag til Serena Williams torsdag eftermiddag. 

Skal DR og TV2 fortæller seerne, hvad dækningen af OL koster?
Deltag i debatten herunder.