Top Gear-værten Jeremy Clarkson fordrejer virkeligheden og fornærmer de lande, han optager i. Det skriver den argentinske ambassadør i England, Alicia Castro, i en blog på engelske Independent.

- Det er ikke første gang Clarkson har fornærmet et værtsland, mens han optager Top Gear i oversøiske locations. Han har gjort det i Indien, Sydkorea og Mexico, skriver hun.

Hendes kommentarer kommer efter Top Gear-værten er kommet i strid modvind efter en optagelse i Argentina løb helt af sporet, så Jeremy Clarkson og hans filmhold måtte flygte ud af landet. Top Gear-holdet havde medbragt en Porsche med nummerpladen H982 FKL, som blev opfattet som en reference til Falklandskrigen.

Det fik en gruppe krigsveteraner til at demonstrere mod filmholdet foran deres hotel. Demonstrationen endte med, at veteranerne fra den blodige krig .

Og det er ikke første gang, at Jeremy Clarkson får sat sig selv i centrum på en uheldig måde, mener Argentinas ambassadør.

- Han er blevet anklaget og kritiseret af offentligheden, medieovervågere og pressen i England for hans bemærkninger, der rangerer fra racistiske og homofobiske referencer til simpelthen at latterliggøre fremmede kulturer på en xenofobisk måde, skriver Alicia Castro.

Efter flugten fra Argentina, er der drypvis kommet nye oplysninger frem om fadæsen. Blandt andet afslørede en engelsk avis, at BBC, som står bag programmet, godt vidste, at Porschen var udstyret med de kontroversielle nummerplader. Det på trods af, at Clarkson har bedyret, at de ikke var klar over de opsigtsvækkende nummerplader.

Clarkson har undervejs i forløbet også forklaret, at Top Gear-holdets liv var i fare. Det afviser den argentinske ambassadør, der skriver, at Clarkson har sagt, at en argentinsk veteran truede med at grille og æde briterne.

- Clarksons imperialistiske fantasi er bemærkelsesværdigt frugtbar: Argentina har aldrig praktiseret kannibalisme. Det er sandt, at vi spiser en masse oksekød. Men vi har aldrig spist en journalist, skriver Alicia Castro.

Falklandskrigen startede i 1982, da argentinske styrker invaderede de britiske Falklandsøer, der ligger i Atlanterhavet øst for Argentinas sydspids. Krigen varede i 74 dage, indtil Argentina gav op. Argentina mener dog stadig, at de har krav på Falklandsøerne, og uenigheden har efterfølgende betydet, at forholdet mellem Argentina og England har rangeret fra køligt til iskoldt.