Anmelderne sabler 'Badehotellet': Klodset og udramatisk

TV2s store TV-satsning, Badehotellet, havde premiere mandag aften. TV2 havde håbet, at serien, der udspiller sig i 20'ernes Danmark på et nordjysk badehotel, kunne konkurrere med DRs store, succesfulde dramaproduktioner. Men dagen derpå sabler anmelderne serien og kritiserer den for at være klodset og fyldt med klicheer.

- Hatten af for, at TV-kanalen kaster sig ind i dramakampen med en historisk serie i stedet for endnu en krimi. Desværre snublede første afsnit af 'Badehotellet' i klicheer og forstilte manerer, der kun gav plads til små lyspunkter af egentlig dramatisk styrke, skriver Berlingskes anmelder, Jesper Eising og giver serier 3 af 6 stjerner.

- Der er gudhjælpemig ikke meget halløj på badehotellet, der snegler sig af sted som en lang, regnfuld sommereftermiddag. Og efterlader en med samme frustrerede rastløshed i kroppen. Ja, man undres faktisk over, at det i det herrens år 2013 er muligt at lave en moderne tv-serie, som er så klodset og udramatisk skruet sammen, uden at nogen har trukket i nødbremsen undervejs, skriver Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch og giver den 2 af 6 stjerner. 

- I seriens første afsnit står hjernen af på et kækt tempo og overspil i
overhængende fare for at blive til klichéer(...) Man kan næppe klandre skuespillerne for hver især at give den gas i den
gemytlige afdeling, så ansvaret for klichéerne og den overkække tone ligger et
sted mellem forfatterne Stig Thorsboe og Hanna Lundblad og instruktøren Hans
Fabian Wullenweber, skriver BT's Jacob Wendt Jensen og giver 2 af 6 stjerner.

'Badehotellet' bliver vist hver mandag aften på TV2.

ER DU ENIG MED ANMELDERNE? DELTAG I DEBATTEN HER:

Afstemning

Læs også:

Din kommentar

Kommentarer

Genudsendelse

Skrevet af Gitte Poulsen, Søndag den 26. januar 2014, 13:40

HJÆLP!!!! Véd godt at badehotellet sendes på mandage, vil meget gerne vide, hvornår der er mulighed for at se en genudsendelse.... Jeg arbejder "på skæve tider" og har ikke altid mulighed for at se afsnittet om mandagen.
MVH Gitte

badehotellet

Skrevet af Anonym, Onsdag den 15. januar 2014, 12:47

en fantastisk dejlig og sjov tv serie endelig noget man kan se tilbage på, et stk af det der var engang
endelig noget hvor ikke død og ødelæggelse skal føres frem på skærmen.
vi nyder at se den hele familien

Pinligt

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 14. januar 2014, 13:51

Hvor er det ærgerligt at der ikke er mere gods i den serie. Hvis man havde drejet den bare lidt mere alvorligt og måske taget fat på nogle samtidsproblemer i 20`erne kunne det have været en rigtig god serie.

Forstår ikke at det er Krønikkens forfatter, som har skrevet serien. Har de fået at vide af TV 2, at serien skal holdes på jævne så TV 2`s seere ikke bliver udsat for alt for megen alvor.

Nu minder det mest af alt om en gammel Morten Korch film.
De fleste af skuespillerne overspiller så meget at man er mere opmærksom på hvor latterlige de er, end man interesserer sig for selve handlingen.
Men nu handler serien jo egentlig ikke om andet end en flok kariktariturer af høj som lav.

Fie er den eneste, som løfter serien. Bare ærgerligt at hendes "tilbeder" er ualmindeligt dårligt castet han er både grim og har en del pinlige kommentarer.

HA HA HA hvor er det dog folkeligt og fornøjeligt !!!

Fantastisk

Skrevet af Grineren, Tirsdag den 7. januar 2014, 23:57

Set de 3 første afsnit. Herresjovt og humoristisk. De slår gækken løs og der er knald på liggehønen fra morgen til aften. Fantastisk underholdning. Se det er kreativt og genialt.
Samtidig er det et stykke af vores historie, høj som lav. Rigtig godt samensat.

DR's forbrydelsen, broen og borgen har derimod været dystre, depressive skrevet, med et forkvaklet persongalleri. Gider dem ikke længere.
TV2 kan få os til at klukke af grin. Se det er underholdning.

Endelig god serie

Skrevet af IversenAnonym, Tirsdag den 7. januar 2014, 10:26

Endelig en god Tv serie i stedet altid en trælst krimi serie der bliver sent hver aften

flAd

Skrevet af Anond0rteym, Mandag den 6. januar 2014, 15:12

aj altså serien er FLAD, og nu allerede i afsnit 2 skal vi følge en teenagers kamp for sex, totalt NO GO der er INGEN go handling i denne serie som nu tyder på at det er unge børn vi skal gå op i?? meget monotont og forudsigeligt skuespillerne er gode men jeg syntes ikke de er egnet i denne form for serie. serien er lidt for påtaget og replikkerne virker så ja lige læste og sagt?
hvis dramaet er den unge pige der taler i tlf uden hendes far må vide det ? og hvis spændingen er at en anden mangler et forklæde? ja så NEJ tak. allerede der er afsnittet faldet.

Genudsendelse af afsnit 1

Skrevet af Jeannette, Fredag den 3. januar 2014, 17:11

Er der nogle der ved om afsnit 1 genudsendes i løbet af ugen? Hvis ja, hvornår?

Jeg ved at man kan se den på TV2 play - men ærlig talt så syntes jeg det er "Over the top" at skulle betale for dette når jeg allerede betaler for at se TV2.

Sprogforbistring

Skrevet af Anonym, Fredag den 3. januar 2014, 00:29

Den unge pige der spiller hovedrollen i 1'st afsnit fomodes at være datter af en nordjysk mølleejer og det hele skulle foregå i 1928!
Hvorfor taler hun så som en ung pige fra sjælland årgang 2013? Hvor har instruktøren ophold sig under optagelserne?? Kun 1 kommentar: D R Fandme for ringe DO::::

Thumbs up...

Skrevet af Anonym, Onsdag den 1. januar 2014, 13:53

Lad nu være med på forhånd at vende tommelfingeren nedad og kritisere Badehotellet, som dårligt nok er kommet helt igang, det er helt sikkert en fremragende serie om livet i 20'erne, og samtidig tager det også glæden fra dem, der har glædet sig til at se en ny serie, med nogle af Danmarks bedste skuespillere...

Stop al den sammenligning med andre serier!

Skrevet af Helle Müller, Onsdag den 1. januar 2014, 12:10

'Badehotellet' er velspillet og underholdende, og de dejlige billeder fra sommer i Danmark er lige det, vi trænger til efter et par måneders mørke. Til alle de negative anmeldere: Lad nu lige serien få en chance. Politikens anmelder havde for øvrigt en meget sober og velskrevet anmeldelse.

Tynd og lidt kedelig

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 31. december 2013, 23:38

Dårligt og tyndt. Skuespillerne gør det egentlig ganske godt, men indholdet er monotont og unaturligt. Der er ingen naturlig stemning på det badehotel - eller der mangler stemning i det hele taget...For lidt mennesker på hotellet måske og replikkerne virker påtagede og unaturlige. Man keder sig bravt foran TV og forventer hele tiden, at der dog må komme lidt liv eller bare et eller andet der kan fange een - men nej, det er forfærdeligt fra start til slut.

avs

Skrevet af smart2@live.dk, Tirsdag den 31. december 2013, 19:52

Det er noget skidt. Det er latterligt. Det er en munter omgang tossestreger, skrevet af af håbløse amatører uden virkelighedsfornemmelse.
Det er fra ende til anden en leflen for forbrugermaskinens automatik

Badehotellet

Skrevet af Lis Nielsen , Tirsdag den 31. december 2013, 17:11

Lad det nu lige komme i gang og lad os se hvad det udvikler sig til , nogle gange er man lidt for hurtig til at stemple før det er begyndt det skal nok blive sjovt.

la den komme igang

Skrevet af Casper Honoré, Tirsdag den 31. december 2013, 15:55

syndes den er meget fangene for starten, man kan se at det er noget danske historie man prøver at lave her, og synes den virker til at være meget spænderne glæder mig til at se hvad der sker.

hvis jeg skal sige noget virker det som om nogle overspiller deres roller og syndes og kunne høre nogle udtryk som jeg er ret sikker på man ikke brugte den gang, jeg tror ikke det var i 20'erne da det virke som om det det var efter krigen (altså andens verdenskrig) så tror det var i 40-50'erne

men glæder mig til at se mere.

Det er 20'erne

Skrevet af Charlotte, Tirsdag den 31. december 2013, 17:17

Serien er planlagt til fire sæsoner som dækker hver sit årstal, i dette tilfælde er det sidst i 1920'erne og starten af 30'erne. Før, under og efter børskrakket. Det var altså ikke efter anden verdenskrig.

sjov men for lidt sex

Skrevet af Looking4eventyr, Tirsdag den 31. december 2013, 15:52

Sjov serie, kender typerne fra hverdagen. Serien kunne friskes op med lækre sexscener

Stereotyper

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 31. december 2013, 15:50

Det er da for dårligt, at man laver en hel serie der ikke bygger på andet end udslidte klichéer. Der er jo ingen i persongalleriet, som ikke repræsenterer nogle stereotyper der er set mange gange før. Ingen havde vel ventet et mesterværk, men man kunne i det mindste have rystet posen med klichéerne lidt, så ikke hver eneste person præcist ville leve op til alle fordommene.

Badehotellet

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 31. december 2013, 15:47

Jeg syntes den var rigtig god,hyggede.mig, og havdet lyst til at se mere. Vi skal lige lade den komme igang. Matador blev også kritiseret da den startede, jeg tror Badehotellet kan blive lige så god en serie. Jeg glæder mig allerede til næste gang .venligst m.michaelsen

Ro på

Skrevet af Krestine .L, Tirsdag den 31. december 2013, 14:41

Jeg syntes at det er værre, at man skal betale ekstre for Tv2, når i nu syntes at det er noget værre skidt de sender. Jeg venter og ser hvad der sker.

Ro på

Skrevet af Krestine .L, Tirsdag den 31. december 2013, 14:41

Jeg syntes at det er værre, at man skal betale ekstre for Tv2, når i nu syntes at det er noget værre skidt de sender. Jeg venter og ser hvad der sker.

Lad nu serien få en chance

Skrevet af Jane, Tirsdag den 31. december 2013, 14:18

Lad nu serien få en chance. Badehotellet fortæller en historie om Danmark, som kan være berigende at lære noget om. Stemningen er let og underholdende, så det er bare at læne sig tilbage og nyde de smukke omgivelser og de dygtige skuespillere. Vent og se, det skal nok vise sig, at serien bliver et hit hos mange seere.

nøjsomme

Skrevet af rune, Tirsdag den 31. december 2013, 14:07

folk derude er godt nok nøjsomme og nemme at stille tilfreds.
dilletant komedie - og kan man ikke gøre det bedre, kan man ringe til bbc og købe et komstumedrama - af høj kvaitet!

Eller

Skrevet af Jensen, Tirsdag den 31. december 2013, 15:21

Eller man kunne fortsætte ind til man lærer det, at kaste håndklædet i ringen og give op lærer man intet af.

Men selvfølgelig kunne vi da for gud ved hvilken gang se endnu et afsnit af Nanny Fine (TV3)

Nej så heller det de laver nu og håbe på at de bliver bedre med tiden, for gud hvor vi mangler Dansk underholdning, og så må der gerne komme flere almindelige mennesker med i diverse familieprogrammer, så kan kendisserne tage en pause, LAAAAAAAAng pause.

Eller

Skrevet af Jensen, Tirsdag den 31. december 2013, 15:19

Eller man kunne fortsætte ind til man lærer det, at kaste håndklædet i ringen og give op lærer man intet af.

Men selvfølgelig kunne vi da for gud ved hvilken gang se endnu et afsnit af Nanny Fine (TV3)

Nej så heller det de laver nu og håbe på at de bliver bedre med tiden, for gud hvor vi mangler Dansk underholdning, og så må der gerne komme flere almindelige mennesker med i diverse familieprogrammer, så kan kendisserne tage en pause, LAAAAAAAAng pause.

Lidt tam start !

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 31. december 2013, 14:00

Jeg havde set frem til "Badehotellet" på TV 2, men første afsnit var lidt tamt.
Men det skal ikke afholde mig fra at se hvad der sker i de næste. Vi er forvente med at der skal ske mord eller intriger i første afsnit, så hvorfor ikke noget helt andet. Noget mere fornøjeligt.
Så lad os hvad der sker, måske kommer der en smule drama eller halløj på " Badehotellet"

Badehotellet

Skrevet af Anonym. Per Rieck, Tirsdag den 31. december 2013, 13:54

En dejlig start på det nye år-serien skal jo lige igang,så giv det lige en chance,hr.anmeldere,det var det rene Morten Korch,hvad gør det,filmene blev også sablet ned,men er det ikke dejligt,at det er sjov og ballade altsammen,i stedet for mord,sex og vold,som de fleste serier er blandet med,Tillykke TV2,gode "gamle" og helt nye skuespillere,pøj,pøj med Badehotellet

burhøns ????

Skrevet af lisa, Tirsdag den 31. december 2013, 13:52

pigerne sidder og plukker hønsene da der kom en bemærkning om burhøns1!!!!!!!!!!!!!!!!!! ?

gur' høns

Skrevet af Mads F, Onsdag den 1. januar 2014, 02:59

Har hørt scenen et par gange og er forholdsvist sikker på at der siges "sådan nogle gur' høns gå til spilde", altså "sådan nogle gode høns gå til spilde" på jysk.

Netop

Skrevet af Jensen, Tirsdag den 31. december 2013, 15:14

Det er netop det der irriterer mig.
Jeg kan godt forstå at man selvfølgelig er nødt til at tilpasse en del af sproget til den nærmeste forståelige nutid, da mange ikke kender er gamle udtryk, men at gå så langt frem er for meget.

Jeg har altid spurgt eller søgt på det jeg ikke lige forstod, det kan man sagtens gøre også selv om man allerede har set udsendelsen, så er det ikke for sent bagefter at finde det.

Man skal gå så tæt på det originale sprog som muligt.
Alt andet er en hån over for seernes intelligens, som om man tror at det kan man ikke finde ud af selv.

Der har TV2 stadig noget at lærer, men al begyndelse er svær.
Jeg kan kun glæde mig over at de nu har lavet endnu et forsøg, og håber de fortsætter.

SÅ VI SLIPPER FOR ALT DET AMERIKANSKE DISCOUNT TV.

USA laver rigtig meget godt, men det er ikke det man sender her.

burhøns mv.

Skrevet af Fundne Sager, Tirsdag den 31. december 2013, 14:26

ja, jeg studsede også ved "burhøns". dét udtryk skulle angiveligt værefra 1976, altså en hel del senere end 1928.

og der er snak om "bank-pakker", med reference til Landmandsbankens krak i 1922. den er Danske Bank idag. dén holder nok heller ikke. men der skal jo være lidt genkendeligt i sådan en serie, publikum er jo for det meste uden historisk sans.

er der nogen der har check på relevansen af MUSIKKEN ? synes selv, den virkede 5-8 år for NY !!