KØB PLUS!

Anmeldelse af Dicte: 'Simpelthen for tyndt og provinsielt'

Der er dejligt i Dictes Aarhus, men åh, hvor er plottet provinsielt

TV2 brændte fingrene med deres seneste krimiserie, 'Den, som dræber', der var alt for barsk til aftenkaffen. Derfor er der skruet gevaldigt ned for uhyggen i spritnye 'Dicte'.

Måske endda lidt for meget, bedømt på mandagens damebladsagtige debut.

Iben Hjejle er i sit es, handlekraftig og rapkæftet, som kriminalreporteren Dicte, der kan slutte sig til den efterhånden alenlange række af superkompetente, kvindlige, danske seriehelte.

 

Og Dicte kommer med hele pakken. Hun er ikke alene fraskilt alenemor med nyt job på Dagbladet, men oven i købet udstødt af sine Jehovas vidner-forældre og tvunget til en tvangsadoption, der stadig har efterladt et hul i maven, her 24 år senere.

Den historie kommer givetvis til at løbe i baggrunden de næste ti uger, mens retfærdighedssøgende reporter løser mordgåder i Aarhus, hentet fra Elsebeth Egholms populære krimier.

Og det var her kæden knirkede lidt i aftes. Instruktør Jannik Johansen fik flot etableret Dictes univers, hendes forhold til veninder og datteren Rose, og ikke mindst til fotografkollegaen Bo og efterforskningsleder Wagner, som hun begge trådte grundigt over tæerne. Men til gengæld var der næsten ikke plads til krimidelen, der blev vel firkantet og hovsa-agtig.

Nytilflytteren Dicte vidste i modsætning til politiet, hvor man køber hash i Aarhus.

Lige netop det pizzeria havde tilfældigvis forbindelse til det lig, Dicte tilfældigvis havde fundet på havnen, og næppe havde hun bevæget sig ud i byen for at lede efter vidner, før hun tilfældigvis rendte ind i næste offer for det, der ligner organiseret rugemorhandel.

Det er simpelthen for tyndt og provinsielt. Så lille er Aarhus heller ikke. Til gengæld kom der lidt ægte cliffhanger-spænding i allersidste scene med Wagner hængende ud af en kassevogn og Dicte liggende blødende i Marselisborgskoven. Så mon ikke hun vender stærkt tilbage i næste uge? Nu har vi i hvert fald set, at hun ikke lader sig skræmme af lidt øretæver.

Dicte (1:10) TV2

Hvad synes du om første afsnit? Deltag i debatten herunder

Læs også:

Din kommentar

Kommentarer

Dicte

Skrevet af Per, Fredag den 1. februar 2013, 23:29

Det er da godt at Dicte har set dagens lys så I negative røvhuller har noget at brokke jer over

Piv ringe!

Skrevet af Buller , Tirsdag den 22. januar 2013, 14:51

Hold k..., den er ringe!

Forbrydelsens skuespillere er tåkrummende elendige

Skrevet af Charlotte, Mandag den 14. januar 2013, 10:54

W.e.P en stor del af Forbrydelsens skuespillere er da også pivelendige. Flestetallet læser direkte op fra manus i stedet for at spille skuespil. Man skal selvfølgelig prøve kræfter med nye "skuespillere" men er det ikke godt nok anden gang, så burde de simpelthen finde sig et andet hverv. Der er kun 2-3 rigtige skuespillere i Forbrydelsen resten burde finde sig noget andet at bestille. Det er tåkrummende elendigt!

???

Skrevet af h,munk, Onsdag den 9. januar 2013, 16:38

Om en krimi foregår i København, Aarhus eller Odense er da et fedt - hvis den ellers er god. Den her virker ikke for mig, men det er da godt at nogle finder den underholdende. Men den kommer ikke på højde med DR's krimier. Ikke en gang i nærheden.

Tyndt

Skrevet af W.e. P., Tirsdag den 8. januar 2013, 19:40

Jeg tror at unge piger på 16 år finder serien spændende, men hvis serien skulle henvende sig til et bredt publikum så ser jeg ikke nogen fremtid, amatør teater, med b-skuespillere, sørgeligt, jeg tror ikke at det bliver bedre, replikkerne er taget ud af en 7. klasse på en landsby skole, håbede at den var på niveau med Borgen eller Forbrydelsen men det var en skuffelse, desværre.

*Fantastik*

Skrevet af Mette, Tirsdag den 8. januar 2013, 17:40

Dicte er en god Serie for Børn/Mest for Voksen

Hilsen Mette for Fåvang

*Fantastik*

Skrevet af Mette, Tirsdag den 8. januar 2013, 17:40

Dicte er en god Serie for Børn/Mest for Voksen

Hilsen Mette for Fåvang

Ambitioner, tak!

Skrevet af Kristoffer J, Tirsdag den 8. januar 2013, 14:53

Utrolig ringe. Hvorfor ser de danske manuskriptforfattere ikke til serier som Breaking Bad, Mad Men, Sopranos, The Wire etc.? Serier der virkelig tør udfordre både mediet, men så sandelig også seeren og som alle holder et fantastisk højt niveau både hvad angår handlingen og det stilistiske.
Det her er bare så dansk og kedeligt, som det overhovedet kan være. Kom nu, skub nu lidt til grænserne. bare en lille smule. Jeg ser i hvert fald ikke mere af denne serie.

Den var ok

Skrevet af Bent Pedersen, Tirsdag den 8. januar 2013, 13:46

Den var ikke noget specielt, men den var ok.

dicte

Skrevet af hanne boldsen, Tirsdag den 8. januar 2013, 12:51

fin underholdning, hvad i alverden er det dog anmelderen vil ha`? endnu engang en anmelder der er uenig med folket

Om serien dithe

Skrevet af Mary skadhauge, Tirsdag den 8. januar 2013, 12:26

Jeg synes den var rigtig god og spænende

Iben hjelie

Skrevet af Jørgen. Christiansen, Tirsdag den 8. januar 2013, 11:11

Københavneri

Skrevet af Klaus Østerberg, Tirsdag den 8. januar 2013, 11:10

Mon ikke der er gået lidt for meget finkulturelt københavneri i anmeldelsen.

TV2 og BT

Skrevet af Knud Jensen, Tirsdag den 8. januar 2013, 10:35

TV2 gør ved dramatikken, hvad BT gør ved journalistikken, elendigt, amatøragtigt, stereotypt, kun Iben Hjejle leverer varen.

København vs. Aarhus

Skrevet af Jonatan, Tirsdag den 8. januar 2013, 08:46

Sjovt, at det nu er blevet en debat der går ud på (overskrift). Men jeg er da lidt træt af at mindst 20% af alle skuespillerene skulle karikerer en eller anden overdreven jysk accent som 'faktisk' er sjælden at høre i Aarhus. Men men, jeg var fint underholdt :)

Dygtig skuespiller!

Skrevet af tulle, Tirsdag den 8. januar 2013, 01:16

Iben Hjejle gør det godt i serien,hun spiller sin rolle godt!.

Lars Brygmann han er alt for stiv/instuderet i sit skuespil og virker derfor totalt! kikset. Men virker til at være en Okay!. Ser frem til de øvrige afsnit.

pingo

Skrevet af pingo, Onsdag den 9. januar 2013, 01:45

Det har du fulstændig ret i, Lars Brgmann er så kedelig og med en kliche-skuespil, at man gaaaaaaaaaaaber så højt lige så snart han kommer på skærmen. Vi har jo mange spændende skuespiller, som var mere egne til denne rolle. Men der er en spændende serial med gode emner. Bare de snart sender ham Lars B. på pension.

Dejlige Iben Hjejle

Skrevet af Per Sørensen, Tirsdag den 8. januar 2013, 00:39

Iben er en fantastisk skuespiller. International klasse.

Afsnittet var lidt tyndt - men Iben gjorde det seværdigt.

Fantastisk dejligt!

Skrevet af Lærke, Mandag den 7. januar 2013, 23:21

Jeg synes det er dejligt at se en serie der for en gangs skyld ikke foregår på Sjælland, puha, det er man ved at være godt træt af. Serien er en fin mandagsserie, som yngre også kan se. Allerede nu er den bedre end Forbrydelsen III...

sjovt

Skrevet af trunte, Mandag den 7. januar 2013, 23:19

SJOVT_at_BT_og_ekstra_bladet_er_så_voldsomt_uenig_om_denne_serie_start.
personligt_ser_jeg_frem_til_næste_afsnit
syntes_det_er_en_blanding_mellem_Anna_phil_og_den_som_dræber

Elendigt skuespil af Iben Hjele

Skrevet af Karsten, Mandag den 7. januar 2013, 23:04

Alt for stift og "skuespiller-agtigt". Leverer replikkerne monotont og på en måde, så man ikke kan undgå at tænke over at det "bare" er en film.

Det er næsten som om hun læser op af manuskriptet. Eller også bliver det overspillet, fordi hun anstrenger sig alt for meget for at lave en god og spændende præstation.

Fin serie

Skrevet af Dorte, Mandag den 7. januar 2013, 22:28

Jeg er københavner, men synes det er skønt at serien foregår i Aarhus. Der er en verden udenfor Valby Bakke. Og så kunne jeg faktisk godt lide at man for en gangs skyld kunne SE og HØRE hvad der foregik. Det er også et plus.

Dejlig #Di

Skrevet af lili johansen, Mandag den 7. januar 2013, 22:26

Det var dejligt at se Iben Hjejle, hun spiller pragtfuldt.Dejligt art være fri for voldelige scener, glæder mig til næste mandag.

God start

Skrevet af Christian, Mandag den 7. januar 2013, 22:15

Giv tid, en rimelig god start.

Rart at se at der også er en verden uden for København.

Godt plot fra en af vore bedste krimiforfattere.

Hvorfor har alle kritikkere ondt i røven af at noget foregår uden for deres hovedstad.

Alt for urealistisk

Skrevet af Nawin, Mandag den 7. januar 2013, 22:11

Godt at se en anmeldelse, der rammer hovedet på sømmet.

Dichte er ALT for urealistisk . Det er som om alt bare kommer flyvende ind fra højre uden at karaktererne i serien behøver at lave noget.

Alt for mange tilfælde af heldige omstændigheder i første afsnit, og tingene hænger lidt for godt sammen.

Dichtes datter finder sammen med en fyr -> Fyren viser sig at have kørt rundt med hash for et pizzaria -> pizzariaet viser sig at gemme på en død baby.

Dichte opsøger prostitueret -> bliver slået i angsigtet -> hun går ind i en bygning for at nette sig -> hun støder (tilfældigvis) ind i en der kender den myrdede.

Det må i kunne gøre bedre jer der har arbejdet med serien. Skru' lige ned for "direkteheden" og sæt så sværhedsgraden nogle niveauer op!

Hende der spiller Dichtes datter spiller i øvrigt meget godt.

Vorherre bevares !

Skrevet af irma, Mandag den 7. januar 2013, 21:55

Har aldrig læst Egholm, men fik bestemt heller ikke lyst til det.

Irma

Skrevet af Vibeke, Mandag den 7. januar 2013, 23:07

Du ved ikke hvad du er gået glip af, du skriver du ikke har læst bøgerne, det skulle du prøve,

Irma

Skrevet af Vibeke, Mandag den 7. januar 2013, 23:06

Du ved ikke hvad du er gået glip af, du skriver du ikke har læst bøgerne, det skulle du prøve,

FEDT

Skrevet af Andreas Kårgård, Mandag den 7. januar 2013, 21:55

At TV2 kan finde ud af, at lave en serie udefor København. Det har været så nederen og snævertsynet, at alle deres serier hidtil har forgået i Kbh.

Det var faktisk en god start på den her--

LOL!

Skrevet af kmbnkt, Tirsdag den 8. januar 2013, 00:39

Vorherre bevares for snæversynethed - det må da kaldes for et forsøg på ægte Københavner-smarthed. Du kan jo bare trykke på sluk-knappen på dit tv! Hvor mange gange tror du ikke vi i provinsen er ved at brække os over såkaldt Københavneri??!!