KØB PLUS!

Årets største tv-skandaler

De næste dage bliver de nominerede i BT Awards 2012 præsenteret. I dag ’Årets tv-skandaler’

2012 blev året, hvor X Factor tog hele nye højder, hvor Danmark fik endnu et prisshow, og hvor kendt tv-vært blev et af sommerens største hits på Youtube.
 
Vi danskere ser næsten tre timers fjernsyn om ugen, og dermed er tv’et stadig et af de vigtigste og mest betydningsfulde medier herhjemme.

Det er dog langt fra alle programmer og tv-shows, der lagres i vores hukommelse. Men i ny og næ rammer en udsendelse lige i maven, hjertet eller lattermusklen og gør så stort et indtryk, at det næste dag er garant for dagens store samtaleemne rundt om i Danmark.

BT har set tilbage på tv-året 2012. Et år, hvor debatten rasede omkring adoptioner og organdonation takket være tv-dokumentarer som ’Adoptionens pris’ og ’Pigen der ikke ville dø’. Men det blev også et år fuld af skandaler, hvor rapperen L.O.C. var tæt på at blive svigermors drøm i ’Voice’, men i sidste øjeblik fik fastholdt sit image ved at uddele et par flade og modtage en voldsdom.

Det blev også året, hvor Thomas Bo Larsen var hovednavnet i ’Vild med dans’ men måtte melde afbud og i stedet sende en ukendt bokser på dansegulvet. Og så blev det året, hvor DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, endnu engang spåede Danmark en sejr ved det internationale melodi grand prix. Men i stedet måtte unge Soluna Samay og powerproducerne Remee og Chief 1 vende slukøret hjem fra Aserbajdsjan med en 3. sidste plads i bagagen.

Og sådan kan vi blive ved, for 2012 har været et spændende TV-år. Her er de fem nominerede i kategorien ’største tv-skandaler anno 2012’. Så er det bare op jer at kåre den rigtige vinder.

X Factor-deltager i stor narkosag

 

Det kom som en stor overraskelse for de fleste, da Thomas Blachmans populære gruppe, Nicoline Simone & Jean Michel, pludselig trak sig fra DRs X Factor. De to unge talenter var favoritter til at vinde, alligevel valgte Jean Michel at stoppe ’på grund af personlige årsager’. Kort tid efter finalen kunne BT dog afsløre, at gruppens pludselige exit skyldes helt andre årsager. Den kun 16-årige Nicoline Simone fra Als var blevet sigtet i en større narkosag, hvor hendes dybt kriminelle kæreste var storaktør. Senere kom det frem, at han havde truet hende på livet, og i sidste måned blev det unge sangtalent dømt til halvandet års betinget fængsel.

Sisse Fiskers OL-bommert

 

Sisse Fisker fik noget røde ører under årets OL i London. Efter RIkke Møller Pedersen havde svømmet sig i OL-finalen i 100 m brystsvømning, stod den friske tv-vært klar til at fange den danske svømmer på direkte tv. Men noget gik galt. Sisse Fisker tog i stedet fat i en noget uforstående amerikansk svømmer.

- Hvordan var det at komme i finalen, ville Sisse Fisker gerne vide.

- I’m sorry, lød det befippet fra den amerikanske svømmer, der naturligvis ikke fattede en lyd af spørgsmålet.

Det lykkedes dog hurtigt for Sisse Fisker at få fat i den ’rigtige’ Rikke Møller Pedersen, der kunne fortælle, at hun var godt tilfreds med sin finaleplads.

Men her stoppede forvirringen faktisk ikke.

- Nu ved jeg, hvem du er til i morgen, lød det selvironisk fra Sisse Fisker, inden hun tilføjede:

- Lotte!

Klippet blev hurtigt et af de mest sete på Youtube.


Gakket GAFFA-show

 

Alt gik op i hat og briller, da TV2 Zulu ville transmittere årets Gaffashow fra Brehmen i København. Teknikken svigtede to timer inde i showet, Simon Spies historiske scenetæppe nægtede at gå op, og måtte til sidst skæres i stykker. Kunstnere og interviewere havde fået så meget at drikke, at jokes og samtaler var så uforståelige og pinlige, at Facebook kogte af raseri, og TV2´s underholdningschef brugte grimme f-ord, mens to udmattede værter Esben Pretzmann og Rune Tolsgaard erklærede, at det er sidste gang, de er med.

Husk lige sandheden

 

Christian Fuhlendorff, stand-up komiker, var nøje udvalgt af den tidligere ’Husk Lige Tandbørsten--vært Casper Christensen til jobbet som vært, men lige meget hjalp det.

Forsøget på at puste liv i den 17 år gammel seersucces blev en fuser. Selv om underholdningschefen bedyrede, at tv-showet var en succes i takt med, at seertallet raslede ned.

Ikke engang historien om, at Fuhelndroff havde forladt sin kæreste og flyttet ind hos sin søde medvært, ligesom i gamle dage, hjalp. Det viste sig så bagefter at være løgn, hvad Fuhlendorff blankt indrømmede, da han mødte op, hånd i hånd med sin gamle kæreste en måned efter sidste show. Umiddelbart syntes han ikke, der var grund til nogen forargelse, men DR-chefen var alt andet end begejstret for at have ført seerne bag lyset.

’Voldtægt’ for åben skærm

 

En festlig nat under optagelserne af Kanal 5’s reality-program ’Kongerne af Rømø’ endte brat, da politiet bankede på døren til den landejendom, hvor deltagerne boede under optagelserne. En 18-årig pige, der havde været med til fest i huset, havde anklaget den 24-årige deltager Jesper ’Fissan’ Schumann for voldtægt. Men reality-deltageren blev hurtigt frikendt. Huset var udstyret med stribevis af kameraer og mikrofoner, ligesom pigen selv havde en givet godkendelse til at bære trådløs mikrofon. Efterfølgende valgte politiet af sigte pigen for falsk anmeldelse.

 

Afstemning

Din kommentar

Kommentarer

NARKO

Skrevet af BS, Fredag den 28. december 2012, 21:42

Jeg synes at at Nicoline-Simone fra x factor "fortjener" denne pris. Det er det værste lort af x factor der nogensinde er blevet vist. Men på den anden side set og hun også den eneste x factor deltager der har været så "heldig" at komme i medierne efterfølgende.

.

Skrevet af jan, Torsdag den 20. december 2012, 04:59

jeg kan ikke rigtigt se at nogle af de programmer er en skandale...

´jesper fissan

Skrevet af nicks, Onsdag den 19. december 2012, 23:56

nu så jeg fisan i spaen med denne omtalte voldtægssag der ikke var nogen voldtægt.men når man ser at han altså var lidt hård ved hende , hun sagde dog ingenting men han tog dog hårdt fat i hende og ok de havde jo mikrofoner på sig så ...

Suk!

Skrevet af Søren Andersen, Onsdag den 19. december 2012, 20:05

Det mest idiotiske ved artiklen er, at "journalisterne" slet ikke har fattet historien om Fuhlendorff, selvom BT selv bar med til bålet.

TV-kiggeri.

Skrevet af Claus, Onsdag den 19. december 2012, 17:06

Jeg syndes det er en skandale at journalisterne som har skrevet denne artikel kan skrive at vi danskere kun ser 3 timers fjernsyn om ugen.

Hvis vi kun ser 3 timers fjernsyn om ugen, så er tv’et IKKE et af de vigtigste og mest betydningsfulde medier herhjemme.

Lav jeres research ordenligt før i skriver sådan noget sludder.

Skandaler?

Skrevet af Rex, Onsdag den 19. december 2012, 11:24

Hmm... Ikke ligefrem hvad jeg vil kalde for "skandaler". Jeg tror de eneste på listen der kan kaldes for skandale må være den med Gaffa Awards. Det er hvad der mest minder om en "ægte tv skandale".
X-factor deltagerne der dropper ud, har ikke noget med tv kanalen at gøre, hvor skulle de vide det fra?
Sisse Fisker laver en fejl i forvirringen, er ikke noget nyt, tv værter laver den slags hele tiden.
Husk lige tandbørsten og kongerne af rømø var dårlige mediestunts og ikke deciderede skandaler.

Hvis dette er hvad BT kan diske op af danske TV skandaler, så er det vel egentlig meget godt at der ikke skete noget værre?

Jeg ser op til dig

Skrevet af RaaO, Onsdag den 19. december 2012, 14:25

Rex, du er den type, der tror du formulere dig formidabelt, og at du tilhører den "kloge" del af befolkningen :) Jeg syntes du er GO.

Men lad nu være med at formulere dig formidabelt om nogen du ikke aner en skid om.

RELAX REX

.

Skrevet af Rex, Onsdag den 19. december 2012, 16:44

Æææhh?...

?

Skrevet af Chris, Onsdag den 19. december 2012, 17:10

Hvad er RaaOs problem?

Latterlig 'skandale'

Skrevet af Lars G, Onsdag den 19. december 2012, 11:00

Undskyld mig, at Sisse Fisker tager fejl af en svømmer (som ligner hinanden med badedragt, briller osv.) er vist den mindste skandale nogensinde. Manglede I en skandale for at komme på fem? Lav noget bedre research næste gang.

"Sjovt"

Skrevet af Erik Hansen, Onsdag den 19. december 2012, 08:33

Alt det var jeg slet ikke klar over.
Men det er jo heller ikke noget af det tv jeg gider se på.

Hmmmm

Skrevet af Stig, Onsdag den 19. december 2012, 12:10

Men utrolig du alligevel bruger tid på at kommentere på noget du ikke gider se......!

Du er vel TV2 Charlie-seer

Næh

Skrevet af Erik Hansen, Onsdag den 19. december 2012, 21:04

Næh, Kan ikke modtage TV2 Charlie. Foretrækker i øvrigt NatGeo HD.