’Den store bagedyst’ er en regulær tv-succes, og tusindvis af danskere følger troligt med hver uge.

Gennem de seneste sæsoner – og så afgjort også i denne – har det også vist sig, at ’Den store bagedyst’ er så meget mere end bare et tv-program.

Det er en udsendelse, der samler danskerne, og får mange af os til at rydde kalenderen onsdag efter onsdag for ikke at gå glip af den næste mislykkede mousse eller fatale fondant fejl. Det er drama på højt niveau, og vi æder det råt, mens vi raser i fællesskab, når Gunnar ryger ud, fordi hans kage ikke er maskulin nok.

Naturligvis er det ikke alle, der er lige begejstrede for programmet, men hvis du kan nikke genkendende til et eller flere af punkterne herunder, er der en chance for, at du er en regulær ’Den store bagedyst’ superfan.

1.’Den store bagedyst’ er samtaleemne nummer ét

Det starter allerede så småt onsdag morgen, hvor du begynder at varme op til aftenens afsnit ved at tale med dine kollegaer om, hvad morgendagens afsnit mon byder på, og hvordan styrkeforholdet er mellem deltagerne. Torsdag er selvfølgelig altid dedikeret til fuldkommen at dissekere onsdagens program, og da du er til middagsselskab tager du dig selv i at dreje samtalen hen på Inges edderkoppekage (også selvom din veninde lige har nævnt, hun er gravid).

2. Du hader pludselig købekage

Din kritiske sans er blevet gevaldigt skærpet af at se ’Den store bagedyst’, men det har samtidig gjort dig til lidt af en kagesnob. Du forstår ikke konceptet købekage og bliver faktisk en anelse hidsig, da din mor serverer en jordbærkage købt fra bageren for dig. Det tager MAKS tre-fire timer at bikse sådan en sammen selv – og alt andet er da bare uambitiøst.

3. Du er team #JeSuisGunnar

Gunnar røg ud i onsdagens program af ’Den store bagedyst’, fordi hans polterabendkage ikke var maskulin nok. Du er meget forarget over den beslutning og går hele torsdagen rundt og siger ”Je suis Gunnar” højlydt for ligesom at understrege din pointe. I dit stille sind beslutter du, at Gunnar faktisk vil være et passende navn til din førstefødte.

4. Du siger ting som ”Det perfekte snit” og ”den gode krumme”

Før ’Den store bagedyst’ har du aldrig så meget som bagt dit eget rugbrød selv, men nu tager du sig selv i at komme med ekspert-vurderinger af venners bagværk. ”Smagen er jo udmærket, og det er faktisk en virkelig god krumme,” hører du dig selv sige – til en helt almindelig brunch hos dine forældre.

5. Du er blevet fondant-feinschmecker

Du brugte din sidste weekend på at lave seks forskellige slags fondant og testede både farver og smage. Da du weekenden efter skal til barnedåb, nægter du at spise af dåbskagen, fordi det er tydeligt på lang afstand, at den fondant overhovedet ikke er hjemmelavet.

6. Du har haft mindst ét skænderi over Inges edderkop

Et af mest triste øjeblikke i tv-historien var ifølge dig uden tvivl, da Inge måtte forlade ’Den store bagedyst’, bare fordi dommerne ikke forstod hendes roulade-edderkop. Din bedste ven var dog ikke enig og syntes, det var helt fair, at Inge røg ud. Håndværket var ligesom ikke i orden, mente han. I to har ikke talt sammen siden.

7. Din onsdag er hellig

Onsdag er ikke bare længere en almindelig ugedag for dig. Det er ’Den store bagedyst’-dag, og derfor er intet så vigtigt, at det kan komme i vejen for, at du sidder klinet til tv-skærmen klokken 20.00. Der bliver rullet lidt med øjnene, når du siger nej tak til aftaler med den begrundelse, at du skal se dit favoritprogram, men du er ligeglad.

8. Du ser ALLE bageprogrammer, du kan komme i nærheden af

Du er blevet så vild med ’Den store bagedyst’, at et program en gang om ugen ikke længere er nok. Derfor ser du også den engelske version af programmet. Ligesom du køber den store tv-pakke for at kunne følge med i alle de bageprogrammer, du kan komme i nærheden af. Som om 63 kanaler er for meget.

9. Du forstår ikke dem, der ikke ser 'Den store bagedyst'

I de ni uger programmet står på, har du umådeligt svært ved at føre en samtale med dem i din omgangskreds, der ikke ser 'Den store bagedyst'. Hvad skulle I dog også snakke om?