»Islam er ikke, som nogen måske ser det, en voldelig religion. Det er en religion, der handler om fred og fællesskab, uanset hvilken farve du har, og uanset hvor rig eller fattig du er – alle er lige.«

Sådan lød det fra 18-årige Maleeha Asif fra Taastrup i mandagens afsnit af ’Muslimske pigers dagbog’ på DR2.

Sammen med sin mor og to søstre på 14 og 19 år har hun sagt ja til at filme sin hverdag med sin egen mobiltelefon og fortælle om livet som muslimsk pige i dagens Danmark. Her lægger hun selv vægt på at vise, at familien indgår i frivilligt foreningsarbejde, og at alle tre piger går højt op i deres uddannelse.

Verdenskendt eksperiment hitter igen i Danmark: 'Jeg er muslim - ikke terrorist. Stoler du på mig? Så giv et kram'

Gør du det for at nedbryde nogle fordomme?

»Jeg vil hellere kalde det misforståelser«, siger Maleeha Asif til bt.dk.

»Der er så mange gode mennesker derude. Jeg tror ikke, det er i ond mening, når der bliver kigget skævt til os. Mange danskere ved bare ikke nok om at være dansk muslim«, siger Maleeha, der selv er født i Danmark. Hendes forældre kom hertil fra Pakistan, da moderen var 3-4 år gammel.

Da Paris blev ramt af terror i november, skete det ifølge IS-terroristerne i islams navn. Muslimer over hele verden tog hurtigt afstand fra, at terrorhandlingerne skulle have noget som helst med islam at gøre.

Alligevel har hver femte dansker ændret deres generelle syn på muslimer til det værre efter angrebene, viser en Gallup-undersøgelse, som Berlingske har foretaget.

Muslimer tager afstand fra IS: 'Dette er ikke islam - terroristernes ideologi er had'

Langt hovedparten af danskerne, 74 procent, siger dog, at deres generelle syn på muslimer er uændret. Én procent har fået et bedre indtryk.

Hos familien, der er kendt som 'Familien Roxy' i Taastrup, var man også rystede og triste oven på de tragiske begivenheder i Paris.

»Vi snakkede om angrebet. Og om hvor sørgeligt det var, at få mennesker skulle ødelægge det for alle andre. Og så snakkede vi om, at islam er en god og kærlig religion, der står for at støtte det gode og undertrykke det onde«, fortæller Maheela Asif.

Hun mærker ikke personligt, at hver femte dansker skulle have fået et værre syn på danskere som hende. Hendes storesøster er bekymret for, om hendes tørklæde skal gøre det svært at få den lederstilling, som hun benhårdt går efter, og hendes veninde har oplevet, at nogen har forsøgt at rive tørklædet af hende i bussen. Men for Maleeha giver tørklædet, og dét det symboliserer, ingen problemer.

»Heldigvis er de fleste danskere gode mennesker. Nu håber jeg bare, at de vil se programmet og finde ud af, at islam også er en god religion«, siger Maleeha Asif.