Der blev både eksporteret og importeret langt flere økologiske fødevarer i 2015, siger Danmarks Statistik.

København. Handlen med økologiske fødevarer ind og ud af Danmark steg voldsomt i 2015. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Eksporten af økologiske fødevarer steg 15 procent i 2015. Den endte på to milliarder kroner.

Det var specielt kategorien "andre næringsmidler", der trak op. Mens der blev solgt færre økologiske mejeriprodukter og æg til udlandet.

Alligevel er mejeriprodukter og æg fortsat det, der sælges mest af uden for landets grænser. Der eksporteres årligt for mere end 700 millioner kroner økologisk mælk, æg og lignende.

Importen af økologiske fødevarer steg også markant i 2015. Nemlig med 24 procent til 2,4 milliarder kroner.

Det er tiende år i træk, at eksporten af økologiske fødevarer sætter rekord. Det oplyser organisationen Økologisk Landsforening.

Alene siden 2013 er eksporten steget med en halv milliard kroner. Foreningen regner med, at eksporten vil ramme 3,5 milliarder kroner i 2020.

- Efterspørgslen på økologi stiger globalt. Det får flere og flere dagligvarekæder og grossister i udlandet til at vende blikket mod Danmark, skriver Helene Birk fra Økologisk Landsforening i en kommentar.

Hun har titel af markedschef for eksportfremme i foreningen.

- Vi har mangeårige erfaringer med økologisk produktion, utroligt dygtige og innovative økologiske virksomheder, påpeger hun.

- Og så er vi det land i verden, der har den højeste økologiandel i vores fødevaresalg.

Det er fortsat det danske hjemmemarked, der spiller den største rolle for økologien, understreger Danmarks Statistik.

Detailhandlens salg af økologiske varer udgør 8,4 procent af det samlede salg i 2015. Mens økologiske fødevarer trods fremgangen kun tegnede sig for 1,7 procent af den samlede fødevareeksport.

/ritzau/