55 tommer er danskernes nye standardformat. Men det interessante er, at der er kolossal prisforskel mellem tv’erne – over 22.000 kroner fra det billigste til det dyreste produkt i denne stortest, som giver dig overblik over markedet (hvor den dyreste ikke vinder!)

Hvad er det for et tv, du vil have i dag? Det skal i hvert fald være på 55”, lyder meldingen fra producenterne. Derfor tester vi her seks nye tv’er i danskernes foretrukne format. Hvad der til gengæld ikke er ensartet, er prisen. Der er over 22.000 kroner forskel fra den billigste model på markedet – leveret af en ny aktør – til den dyreste luksusmodel. Så er det jo ekstra fint, at den dyreste model faktisk ikke er testens vinder!

LOG IND PÅ BT PLUS og læs hele testen af de seks fladskærme: Loewe Connect 55 UHD - Panasonic Viera TX-55CX800E - Philips 55PUS6501 - Samsung UE55JS9005Q - Sony Bravia KD-55XD9305 - TCL U55S7906. Du får også en lille guide til, hvordan du bedst vælger tv.


55 tommer er danskernes nye standardformat. Men det interessante er, at der er kolossal prisforskel mellem tv’erne – over 22.000 kroner fra det billigste til det dyreste produkt i denne stortest, som giver dig overblik over markedet (hvor den dyreste ikke vinder!)

Hvad er det for et tv, du vil have i dag? Det skal i hvert fald være på 55”, lyder meldingen fra producenterne. Derfor tester vi her seks nye tv’er i danskernes foretrukne format. Hvad der til gengæld ikke er ensartet, er prisen. Der er over 22.000 kroner forskel fra den billigste model på markedet – leveret af en ny aktør – til den dyreste luksusmodel. Så er det jo ekstra fint, at den dyreste model faktisk ikke er testens vinder!

55” lyder måske lidt voldsomt. Men med de tynde rammer, der efterhånden indfatter alle tv-skærme, opleves de store skærme som mindre dominerende, nærmest som en 50”eller mindre for et par år siden.

Men uanset pris og design, så har alle nye tv’er i dette format fået 4K-opløsning. Full HD er på vej ned i camping-tv-kategorien. Det er en lige så klar trend, at 4K-panelerne er blevet billlige. Der benyttes LED hos samtlige deltagere. De mere eksotiske OLED-løsninger er stadig for kostbare.

De buede tv-skærme er på tilbagetog. Flere producenter har faktisk valgt det buede design fra (Philips vil ikke længere sælge krumme løsninger), mens nogle stykker stadig holder fast. Det er en smagssag, hvad man bedst kan lide. Vi synes det er en lidt unødvendig feature, som betyder, at hvis flere skal kigge med, ser personer ud til siderne et mindre godt billede end dem i midten. Et krumt tv er et single-tv.

Stille 3D-nedtur

Den samme nedtur oplever 3D-teknologien på sin egen måde. Godt nok er det stadig helt almindeligt, at denne funktion følger med (i alle tilfælde med passiv teknologi), men i realiteten er det de færreste af os, der bruger det til noget, og det er ikke noget, producenterne hævder sig med.

I dag er det vigtigere at få smart-tv, der kan bruges til noget; at du har de apps, du skal bruge eller nemt kan installere dem efterfølgende.

Test af 6 fladskærme på 55''

(Loewe Connect 55 UHD) 
Tungt og lækker design i ægte aluminium. Læg mærke til, at der er gjort plads til kvalitetshøjttalere i bunden. Det kan høres!
(Loewe Connect 55 UHD) Tungt og lækker design i ægte aluminium. Læg mærke til, at der er gjort plads til kvalitetshøjttalere i bunden. Det kan høres!
Vis mere

Loewe Connect 55 UHD til 29.999 kroner:

Når du vil tæt på det ypperste

Er du (næsten) kompromisløs, så skal du kaste blikket på tyske Loewe

Loewe er luksus. Den tyske producent af tv’er har valgt at appellere til det købersegment, som overvejer B&O, men som synes, at den danske producent trods alt er for dyr. Loewe Connect 55 UHD koster 30.000 kroner – et BeoVision Avant 55 koster cirka 65.000 kroner – men det tyske tv er stadig så dyrt, at det er helt uden for rækkevidde for de fleste danskere. Og så er Connect faktisk ikke engang den billigste serie fra den tyske producent.

Connect 55 UHD er naturligvis et gennemført lækkert tv, der vejer ekstremt meget, næsten 28 kilo, hvilke er et kvalitetstegn (og ingen vil bære rundt på et tv i den størrelse).

Det er opbygget i kraftigt metal, og kabinettet huser gode højttalere, der både fylder og vejer godt til. Som testens eneste tilbyder Connect 55 UHD en indbygget harddisk (1 TB). Det er godt tænkt, og hvorfor det ikke er standard i alle nye tv’er i dag, kan kun undre, for så kostbar er en harddisk heller ikke.

Connect 55 UHD er et af de få tv’er, der er ligeså flot i virkeligheden, som det tager sig ud på reklamerne og hjemmesidernes glitrede billeder. Rammen i aluminium hele vejen rundt gør, at det er en nydelse at kigge på, også når det er slukket. På en lille label i højre side af skærmen er navnet Connect trykt ligesom på et stykke tekstil – en lækker detalje – og der medfølger en fjernbetjening, som til fulde matcher det flotte design

Lækkert passer bedst

Det er nemt at komme i gang med Connect 55 UHD. Du guides godt gennem menuerne. Her er naturligvis også en masse smart-tv-funktioner, og du kan streame og hente indhold som hos de fleste konkurrente. Dog tilbyder tv’et ikke en Netflix-app, og de er naturligvis uheldigt, når nu denne tjeneste er tidens mest populære. Det skyldes ganske enkelt, at Netflix opfatter Loewe som for lille en producent, så de derfor ikke vil godkende den app, der rent faktisk er lavet. Derfor tilbyder Loewe, at du kan bruge tv’et sammen med for eksempel et Apple TV til 700 kroner, og så spiller det hele. Dog ikke nogen optimal løsning.

(Loewe Connect 55 UHD) 
Der kan tilkøbes forskelligt tilbehør, blandt andet en subwoofer, men også som her en stander, så tv’et kan stå frit på gulvet.
(Loewe Connect 55 UHD) Der kan tilkøbes forskelligt tilbehør, blandt andet en subwoofer, men også som her en stander, så tv’et kan stå frit på gulvet.
Vis mere

Uanset om du streamer eller ser direkte tv, vil du nyde billedet, der altid er lækkert. Det er faktisk det bedste ord for det: lækkert. For skærmbilledet har meget af den glød og dybde, som vi finder hos testvindere fra Sony og den lethed, som testens Panasonic-tv leverer.

Ligegyldigt, hvad du byder skærmen, er der stor ro i billedet. Nyd en fodboldkamp, og oplev, at du bevarer overblikket på det rolige billede, selv når det går vildest til.

Lyden er desuden helt klar, og du er aldrig i tvivl om, hvad der bliver sagt i nyhedsudsendelser. Film gengives med god power, og lyden når godt ud i stuen. På dette punkt er Loewe lysår foran konkurrenterne i denne test og mar-kedet generelt.

Loewe er blandt vores testfavoritter, og appellerer til prisen som testvinder. Men der er tale om et luksus-tv til en pris, hvor de færreste kan eller vil være med.

Hvis penge voksede på træer, ville vi ikke tøve et øjeblik, men styrte ud og købe denne designperle med lækkert billede og fremragende lyd. Indtil da vil vi kigge os om efter noget andet, måske testens Sony-tv …

(Panasonic Viera tX-55CX800e)
Den forholdsvis tynde ramme i metal skaber et flot look. Tv’et erdog et af de tykkeste i denne test.
(Panasonic Viera tX-55CX800e) Den forholdsvis tynde ramme i metal skaber et flot look. Tv’et erdog et af de tykkeste i denne test.
Vis mere

DATATID ANBEFALER - Panasonic Viera TX-55CX800E til 11.000 kroner:

Ikke det smarteste tv, men det leverer overbevisende billedkvalitet for de investerede kroner.

Panasonic har ry for billedmæssigt at være blandt de bedre producenter på markedet. Den positive opfattelse skyldes ikke mindst de fremragende plasma-tv’er, som desværre ikke finde længere. Men også med LED-teknologien og 4K-opløsning har Panasonic været godt med fremme på markedet, har vi ofte noteret i vores mange test. Og dette forholdsvis prisoverkommelige tv, Viera TX-55CX800E, skuffer ikke. Det har måske ikke den glød og dybde i billedet som det dyrere Sony, men i forhold til prisen er det fremragende. Der er en skøn naturlighed i billedet uanset, om du ser film, spor eller dokumentar. Denne evne til at levere et godt resultat fra mange forskellige kilder gør, at det er et tv, du er glad for hver dag.

Prøv tv’et med direkte udsendelser, en Blu-ray-film elle en fodboldkamp, og du vil opdage, at det hver gang leverer et godt og skarpt billede med fin farvedybde. En af hemmelighederne bag det flotte billede er billedprocessoren og de gode præindstillinger. Her bør du vælge THX Cinema eller dagslysudgaven af samme – de to indstillinger sørger for, at billedet altid står flot. Det er evident, at Panasonics ingeniører virkelig har kælet for standardindstillingerne, der er blandt de bedste i testen. Vi foretrækker som sagt de to THX-indstillinger til alt fra film til sport, selvom de reelt er lavet til film. Der e tale om indstillinger, som oprindeligt er lavet til brug på professionelle computerskærme, og det ses altså tydeligt i billedet.

Tykt kabinet og god lyd

Smart-tv-delen er lagt ind i en version af Firefox-styresystemet, som fungerer fint uden a være imponerende. Det kan til tider reagere lidt for langsomt og har ikke alle de funktioner, som du finder i for eksempe de Android-baserede tv’er – for eksempel fra Philips.

Lydmæssigt er dette Panasonic-tv blandt de bedre i testen. Det skyldes ikke mindst, at der er gjort god plads til fine højttaler i det forholdsvis tykke kabinet. Panasonic Viera TX-55CX800E er på ingen måde et imponerende tyndt tv, og en tynd model som testens Sony ser helt klart bedre ud, når det hænger på en væg.

(Panasonic Viera tX-55CX800e)
Den store og flotte metalfod giver solid støtte, når tv’et står på for eksempel et tv-bord.
(Panasonic Viera tX-55CX800e) Den store og flotte metalfod giver solid støtte, når tv’et står på for eksempel et tv-bord.
Vis mere

Der er dog ingen tvivl om, at Panasonic er godt og solidt bygget, og vægten på 24 kilo understøtter da også den antagelse.

Fjernbetjeningen er en lidt billig type, som gør hvad den skal – hverken mere eller mindre.

Heldigvis medfølger der en ekstra mini-fjernbetjening, hvor du let kan styre smart-tv-funktionerne på en touchpad. Panasonics bud på et godt hverdags-tv er ikke det nyeste på markedet, og det mærker du især i smart-tv-delen. Men billedmæssigt er det blandt de bedste i denne test, og derfor skal det have en klar anbefaling herfra.

(Philips 55PUS6501) 
Med Ambilight får du masser af farvet LED-lys bag tv’et, og det skifter i styrke og farve med tv-billedet.
(Philips 55PUS6501) Med Ambilight får du masser af farvet LED-lys bag tv’et, og det skifter i styrke og farve med tv-billedet.
Vis mere

BEDSTE KØB - Philips 55PUS6501 til 9.995 kroner:

Her får du fantastisk tv til prisen

Billedet er nydeligt, opsætningen nem, styresystemet godt og prisen særdeles rimelig.

Billede, smart-tv-funktioner og design går op i en højere enhed for Philips i dette nye tv, 55PUS6501, der ubetinget er testens bedste køb!

Der er en herlig lethed i billedet uanset, om du ser film eller direkte nyhedsudsendelser, virkelig en nydelse. De faste billedindstillinger er gode – selv ”Normal”, der er meget ringe hos mange producenter, fungerer her. Men også ”ISF dag” og ”ISF nat” fungerer godt. ”ISF” er professionelle indstillinger, og de er justeret, så billedet står meget korrekt. Billedet forsøger ikke at imponere, men det har den gode kvalitet, som sikrer, at du ikke bliver træt i øjnene af selv efter flere timers tv-kigning.

Philips-tv’et er aldrig effektjagende, men har en gengivelse, der virker naturlig, selvom det ikke helt har den dybde og substans i farverne, som du finde hos testdeltagerne fra Sony og Loewe – eller den formidable glathed du finder hos Panasonic.

Philips har blot en prisværdig evne til at gengive billedet godt og rent. Det er ganske enkelt fremragende til prisen, og derfor er Philips 55PUS6501 med god margin testens bedste køb.

(Philips 55PUS6501) 
Med tastaturet på fjernbetjeningens bagside kan du nemt logge ind på tjene-ster som Netflix.
(Philips 55PUS6501) Med tastaturet på fjernbetjeningens bagside kan du nemt logge ind på tjene-ster som Netflix.
Vis mere

Det er dog ikke alene på grund af billedet, Philips vinder, for opsætningen er som altid på Philips-tv’er eksemplarisk enkel, og Android-styresystemet nedenunder kører også godt. Tv’et har endda Gamefly, så du kan tilslutte din gaming-controller (fra for eksempel Xbox eller Logitech) og spille direkte på tv-skærmen uden om en konsol.

Det er imponerende, hvor hurtigt Philips reagerer i smart-tv-delen. Tryk på Netflix-knappen og du browser rundt og starter lige så hurtigt som på en computer. Det er ganske godt af et tv i denne prisklasse og understreger blot, at den hastighed, du for kort tid siden kun fandt i top-tv’er, nu er på vej ind i de billigere modeller.

Igen med Ambilight

Den medfølgende fjernbetjening er lille og let at styre, og vi noterer, at det er nemt at betjene tastaturet på bagsiden. Opstart af tv’et tager lidt tid, men så er alle tjenester og smart-tv-delen også på plads.Philips 55PUS6501 er ikke testens tyndeste tv. Designet er dog ganske nydeligt alligevel.

Det har som andre Philips-modeller den såkaldte Ambi-light-funktion (kan slås fra eller justeres efter eget ønske). Der udsendes lys fra tv’et op på væggen bag skærmen. Farven, dynamikken og intensiteten varerier i takt med billedet på tv-skærmen. Vi kan godt lide det, for det opleves, som om billedets dynamik og farvedybde styrkes. Ambilight-funktionen har endda i sig selv en professionel ISF-indstilling.

Philips 55PUS6501 er et fremragende eksempel på, at god teknologi bliver billigere med tiden. Det er det nyeste af alle testens tv’er, og til prisen også det tv, som giver mest for pengene. Klart testens bedste køb!

(Samsung Ue55JS9005Q) 
Dette er testens eneste deltager med buet skærm. Krum-ningen er dog meget beskeden og uden reel billedeffekt.
(Samsung Ue55JS9005Q) Dette er testens eneste deltager med buet skærm. Krum-ningen er dog meget beskeden og uden reel billedeffekt.
Vis mere

Samsung Ue55JS9005Q til 13.999 kroner:

Det krumme tv lever endnu

Billedet på den krumme skærm er ikke optimalt. Men smart-tv-delen er virkelig god.

Mens flere producenter nu er ved at droppe de buede skærme, hænger andre tv-fabrikater ved ideen og videreudvikler den. En af dem er Samsung, der stadig præsenterer buede nyheder. Denne topmodel er ikke helt ny, men det gør bare prisen mere overkommelig. For ved at vælge en model, der har været på markedet i lidt tid, får du fin teknologi uden at skulle betale den fulde pris for innovationerne.

Man mærker på ingen måde, at Samsung UE55JS9005Q ikke er helt nyt. Smart-tv-delen er god og Android-baseret. Og tv’et har Samsungs nye, såkaldte nanoteknologi i skærmpanelet. Det er en form for coatning, der ifølge producenten skulle medvirke til at gøre farverne mere ægte og dybe. Vi har prøvet andre modeller fra Samsung med netop denne teknologi. Og nano eller ej: Alle disse tv’er leverer lidt mere naturlige farver, end vi er vant til fra Samsungs skærme, der kan have tendens til at være lidt for kliniske i gengivelsen.

Men inden vi kan glæde os over billedet, skal vi have taget tv’et i brug. Og her er det lidt bøvlet med en buet skærm. For det er ikke så nemt at bakse rundt med og heller ikke så velegnet til at hænge på væggen. Selvom det da kan lade sig gøre, så er denne type tv’er bedst egnet til at stå på et tv-bord eller lignende underlag, og i så fald har buen da noget af en wauv-effekt uanset, om det er tændt eller slukket.

(Samsung Ue55JS9005Q)
Det krumme design gør, at tv’et bedst egner sig til at stå på den medføl-gende fod. Vægmonte-ring er ikke den ideelle løsning.
(Samsung Ue55JS9005Q) Det krumme design gør, at tv’et bedst egner sig til at stå på den medføl-gende fod. Vægmonte-ring er ikke den ideelle løsning.
Vis mere

Alle tilslutninger sker på en ekstern boks, der kan skjules. Det synes vi, er en fin løsning, for s slipper du for en masse kabelrod op til tv’et, der blot skal have et enkelt kabel og en strømledning.

Opsætningen og smart-tv-delen i Samsung fungerer frem-ragende og meget kvikt. Der er ikke lange ventetider, og det er en fornøjelse at flippe rundt mellem funktionerne.

Skarpt og kontrastrigt

Billedmæssigt opleves Samsung UE55JS9005Q som meget finkornet og meget detaljeret. Der er masser af nuancer, men det er også et lidt kunstigt billede. Indstil billedet til ”Naturlig” eller ”Film”, for så bliver det lidt bedre og mindre klinisk. Men ser du en spillefilm og sammenligner med oplevelsen på testdeltagerne fra Panasonic, Philips eller Loewe, får Samsungs gengivelse dig til at tænke på dokumentar-film. Det er, som om alle kræfter er sat ind på at gør billedet mest muligt skarpt og kontrastrigt. Det kan umiddelbart imponere. Men i længden er det altså noget trættende at kigge på sådan en skærm. Bruger du lang tid på at justere tv’et selv, kan du få et noget bedre billede. Men i standardindstillingerne er det ikke en tv-model, vi vil nyde at kigge på i længere tid.

Tv’ets krumning er ikke voldsom, så selvom man sidder ret skævt foran tv’et, kan man faktisk se med uden de store problemer. Men det betyder også, at krumningen ikke har den store billedeffekt, og så virker den ærligt talt lidt overflødig. Tv’et fylder jo noget mere i dybden på grund af denne design-gimmick.

Samlet set er der mange plusser ved Samsung UE55JS9005Q, men billedet er ikke helt godt nok, og krumningen giver ikke rigtig nogen mening.

(Sony Bravia KD-55XD9305) 
Foden giver både stabil støtte og ser godt ud. Der medfølger beslag, hvis du vil montere skærmen på væggen.
(Sony Bravia KD-55XD9305) Foden giver både stabil støtte og ser godt ud. Der medfølger beslag, hvis du vil montere skærmen på væggen.
Vis mere

TESTVINDER - Sony Bravia KD-55XD9305 til 20.000 kroner:

Som at være i biografen derhjemme

Dette tv er testens næstdyreste, men det kvitterer også med et billede i referenceklassen.

Det er nok de færreste af os, der vil ofre 20.000 kroner for et 55”-tv, men gør du det alligevel og køber dette Sony Bravia KD-55XD9305 kan du forvente lidt ud over det sædvanlige – ikke mindst billedkvaliteten.

Vi registrerer et helt igen-nem eminent billede, hvor især farverne har optimal dybde og glød. Kun det endnu dyrere Loewe kommer i nærheden af billedkvaliteten i denne test. Det er især, når du ser film, at Sony leverer varen. Her får du et meget naturligt billede, og der er nærmest et filmisk skær over billedet, som om du er i biografen derhjemme.

Sony Bravia KD-55XD9305 viser selvfølgelig sine kvaliteter bedst med godt kildemateriale. Her tænker vi ikke på streaming, men på signalet fra en en Blu-ray-afspiller. For selvom den ”kun” har 1080p-opløsning, så er farvegengivelse bedst fra denne kilde. Det skyldes, at mange streamingtjenester ganske enkelt ikke leverer god nok kvalitet til, at Sony-tv’ets billede virkelig kommer til sin ret.

Actionbilleder, for eksempel fodbold, håndteres også fornemt. Billedet har masser af skarphed og ro over sig – sådan som du forventer fra et tv i denne prisklasse. Når du ser direkte nyhedsudsendelser vil du opleve, at farverne er naturlige og billedet har en klarhed over sig, som gør det behageligt at kigge på. Men det er især ved film, a Sony virkelig render fra konkurrenterne i denne test.

En tynd sag med tynd ramme. Du må dog leve med en lidt stor ekstern strøm-forsyning.
(Sony Bravia KD-55XD9305)
En tynd sag med tynd ramme. Du må dog leve med en lidt stor ekstern strøm-forsyning. (Sony Bravia KD-55XD9305)
Vis mere

Årsagen til de flotte farver er naturligvis et godt panel, men i lige så høj grad den billedprocessor, der ligger bag. Den styrer farver og skarphed løbende, og her benytter den et lager af billeder, som den sammenligner kildematerialet med. Faktisk er lageret på mange tusinde billeder (i HD, full HD og 4K), og hvert billede analyseres nøje, sammenlignes med det i databasen, og så justerer tv’et efter disse data. Hvis Sony-tv’et for eksempel viser et billede af en person, der fylder hele billedet, vil det sammenligne med kontrasten og farvedybden i lignende billeder. Det sker vel at mærke løbende, mens du ser tv. Så processoren er konstant på hårdt arbejde, men ser ud til at elske det!

Lyden skuffer dog lidt

Lydmæssigt er Sony Bravia KD-55XD9305 lidt af en skuffelse. Især stemmer er svære at høre, og det hjælper ikke at bruge de mange indstillinger. Så tilkøb en lydbar!

Netdelen fungerer fint i det Android-baserede tv. Der er de applikationer, du har behov for, og flere kan hentes, efterhånde som de udkommer. Desuden er betjeningen intuitiv. Fjernbetjeningen ser lidt tarvelig ud for et tv i denne prisklasse, men den ligger godt i hånden og har en let gummiagtig overflade, som sikrer, at den ikke glider i hænderne.Der er ingen tvivl om, at Sony sammen med Loewe leverer testens bedste billede. Men det er altså også til en pris oppe i det helt høje luftlag. Sony vinder testen, men vil du ikke ofre så meget, er tv’erne fra Panasonic og Philips gode alternativer

(TCL U55S7906)
Testens billigste tv ser ikke billigt ud – selv fødderne er udført i flot og gedigent metal.
(TCL U55S7906) Testens billigste tv ser ikke billigt ud – selv fødderne er udført i flot og gedigent metal.
Vis mere

TCL U55S7906 til 7.990 kroner:

Gode funktioner – men jævnt billede

Testens billigste tv klarer sig fornemt på mange punkter, men billedkvaliteten er ikke optimal.

Du kan få tre styk af dette TCL-tv og stadig have råd til en miniferie, hvis du vælger denne løsning frem for testens dyreste tv. Med en vejledende pris på lige under 8.000 kroner er TCL testens billigste tv og hele 3.000 kroner billigere end den nærmeste konkurrent. Det kan da også mærkes, at der ikke er tale om et high end-tv. Men TCL U55S7906 falder bestemt ikke igennem.

For du får alle de goder, som testens konkurrenter tilbyder: 4K-opløsning, 55”, smart-tv, USB-port osv. Du får også to fjernbetjeninger, hvor den ene er udvidet og den anden er en lille sag til enkelt hverdagsbrug. Tv’ets medfølgende fødder er fint udført i metal, og i det hele taget er der kvalitetsfølelse. Designet er nydeligt, og selvom de blanke paneler i siden er af plastik, så ser de ikke billige ud.

Bagpå observerer man dog, at der er sparet. Der er brugt en tynd og billig plasttype, indgangene er ikke så lækre som på de dyrere modeller, og du kan fornemme, at tv’ets chassis ikke er af helt samme kaliber som hos konkurrenterne. Det er især plastikken på bagsidens nederste del, der huser elektronik og højttalere, som virker meget billig. Men det vender jo ind mod væggen, så hvorfor ikke bare se bort fra denne detalje.

Guide giver nem opsætning

Efter at have sluttet strøm til tv’et bliver du guidet gennem opsætningen – herunder også til det trådløse net. Denne del fungerer rigtig fint og hurtigt. De daglige betjening foregår også nemt og via letforståelige menuer. Smart-tv-delen er ikke den nyeste eller smarteste, men der er de applikationer, som de fleste af os har brug fo, og en direkte Netflix-knap på fjernbetjeningen.

(TCL U55S7906) 
Tv’et er tyndt foroven, men den nederste del med tilslutninger gør, at kabinettet ved væg-montering hænger lidt ud fra væggen.
(TCL U55S7906) Tv’et er tyndt foroven, men den nederste del med tilslutninger gør, at kabinettet ved væg-montering hænger lidt ud fra væggen.
Vis mere

Men så får vi armene ned. Da billedet toner frem, oplever vi en farvelade – som om farverne flyder ud i hinanden. Heldigvis er der gode juste-ringsmuligheder. Vi får lokket et billede frem, som er langt mere skarpt end med den ”normale” indstilling, tv’et bliver leveret med.

Standardindstillingerne er ikke gode nok, og det er desværre en tendens, vi ser hos mange tv-producenter. Du skal altså også her bruge tid på at justere kontrast, farve og andre forhold, før billedet er så godt, som det kan blive.

Helt godt bliver det dog aldrig, og det er tydeligt, at TCL-tv’et er ekstremt afhængigt af det signal, det får tilført. Er signalet af høj kvalitet, er billedet godkendt. Er det mindre godt, har farverne tendens til at miste nuancer, og billedet mangler detaljer. Det betyder, at du under nyhedsudsendelse det ene øjeblik oplever et fremragende billede for i det næste indslag at blive skuffet. Gode tv’er er bedre til at justere sig ud af den slags problemer.Tv’et har ikke har den kvalitet billedprocessor, der er så vigtig, for at billedet kan stå godt og skarpt konstant.

7 sikre råd før du køber nyt tv

Her er alt, hvad du skal vide, før du investerer i et nyt tv anno 2016

1. Find afstanden og størrelsen

Med høj skærmopløsning kan du sidde meget tæt på tv’et, uden at det virker generende. Skærmstørrelsen skal passe med kiggeafstanden. Har du mere end tre meter hen til tv’et, kan du sagtens vælge et 50”-55” stort tv.

2. Væg eller bord

Ikke alle tv’er egner sig til at blive monteret på væggen, hvilket ellers er den mest pladsbesparende og elegante løsning. Vælger du et tv med buet skærm, anbefaler vi, at du stiller det på et tv-bord eller lignende. Det ser sjældent pænt ud på en væg.

3. Tjek tjenesterne

I dag leveres tv’er med apps til populære tjenester. Du skal sikre dig, at dit tv har apps til dine foretrukne tjenester – eller kan få det. Det kan være tjenester som TV2 Play eller Netflix.

4. Hjælp lyden

Det er sjældent, at flad tv-skærme har en lydkvalitet eller et lydvolumen, der matcher det store billede. Tunge tv’er – som ikke er meget flade – kan have gjort plads til store højttalere, men i de fleste tilfæld bliver du nødt til at slutte tv’et til et stereoanlæg, et surround-anlæg eller (mest praktisk) investere i en såkaldt lydbar. Tv-producenterne er som regel leveringsdygtige i lydbarer, som med hensyn til design og tilslutning er tilpasset deres tv-modeller.

5. Nok tilslutninger

De fleste tv’er har i dag tilslutninger nok til alt det periferi-udstyr, du ejer. Det kan være en fordel, hvis der også er to HDMI- og USB-tilslutninger på siden af tv’et, så du let kan tilslutte apparater og dongles, når tv’et er hængt på væggen.

6. Bliv ikke snydt af billedet

Det tv, der umiddelbart ser bedst og skarpest ud i butikken, vil ikke altid være den bedste løsning derhjemme. I en butik med meget lys kæmper alle producenter om at ”råbe” højest, så der er skruet godt op for lys og kontrast. Sådan et billede vil i længden være ubehageligt hjemme i stuen.

7. Overvej sidste års model

Sidste års tv-model er ikke gammel teknologi, hvis du vælger en topmodel. Så overvej, om du ikke skal spare nogle penge ved at kigge på sådan en løsning. Men tjek, om det udpegede tv har de tjenester, som du foretrækker.