Med simple tricks kan du få din mobiltelefons batteri til at holde strøm i næsten dobbelt så lang tid. Her får du en række råd, så du kan forlænge din mobils levetid.

Vi er mere afhængige af mobiltelefonen end nogensinde før. Når vi er på farten, skal vi lige tjekke arbejdsmail, chatte med vennerne på Facebook, se nyheder og fordrive tiden med Candy Crush Saga eller andre spil.

I denne PLUS-pakke får du:

  • Forlæng mobilens levetid
  • 10 tip: Sådan sparer du strøm
  • 5 tip til et langt batteri-liv

Opret abonnement på BT PLUS og læs hele denne guide, hvor du får en række nyttige tips, så du kan forlænge din mobils batteri-levetid.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Vi er mere afhængige af mobiltelefonen end nogensinde før. Når vi er på farten, skal vi lige tjekke arbejdsmail, chatte med vennerne på Facebook, se nyheder og fordrive tiden med Candy Crush Saga eller andre spil.

Men hov. Pludselig er batteriniveauet faretruende lavt, og opladeren er ikke lige ved hånden.

- Det er ikke sådan, at batterierne er blevet dårligere i de nyere telefoner. Tværtimod er de blevet markant bedre. Men vi bruger også telefonen meget mere end før, så derfor ender det med, at vi faktisk skal lade batteriet op oftere end for 5-10 år siden, siger MereMobil.dk’s ejer og redaktør John G. Pedersen til BT.

Heldigvis er der råd for det. Med nogle små ændringer i dine mobilvaner kan du spare så meget strøm, at batteriet holder markant længere.
- Hvis du eksempelvis slår dataforbindelsen fra og kun er på nettet via trådløse netværk, så vil mit bud være, at batteriet holder mindst 50 procent længere – måske endda dobbelt så længe, siger John G. Pedersen.

Mailen suger strøm


BT har fået Computerworlds test-og forbrugerredaktør Morten Sahl Madsen og John G. Pedersen til at dele deres bedste strømspare-tip.


- Jeg har lige tjekket det på min mobiltelefon, og det viste sig, at min arbejdsmail har slugt 24 procent af al min strøm det sidste døgn. Det gør den, fordi den hele tiden er i kontakt med serveren for at se, om der kommer nye mail. Nu har jeg så indstillet den til kun at søge efter nye mail hver halve time, siger Morten Sahl Madsen.

Fjern lyde – og minimér stress


I det hele taget gør vi klogt i at tænke over vores mobilvaner. Udover at spare strøm, så mobilen kan holde sig kørende længere, hjælper vi også os selv af med stress fra telefonens konstante vibrationer eller lyde, der fortæller, at en Facebook-ven har fødselsdag, en ny mail er landet, eller der er en opdatering klar til en af de mange apps og spil.


- Det vil være sundt for mange af os, hvis vi prøver at tage kontrollen over dit mobilliv i stedet for at lade telefonen gøre det. Vi er jo blevet opdraget til at vende os om, når nogen prikker os på skulderen, og det gør mobiltelefonen jo hele tiden. Vi bliver konstant forstyrret og afbrudt i det, vi er i gang med, siger John G. Pedersen.

Han anbefaler, at du slår de automatiske påmindelser, som et hav af apps giver dig, fra – med undtagelse af dem, som er virkelig vigtige for dig.
Ved at tage stilling til dine mobilvaner kan du spare en del strøm, uden at det generer dig. For vi skal trods alt ikke tilbage til de dage, hvor vi kun kunne ringe og sms’e.

- Det er ikke meningen, at du konsekvent skal slå alle de smarte ting på telefonen fra for at spare på strømmen. Så kunne du lige så godt købe en gammel model til 500 kr., siger John G. Pedersen.