Næst efter en ordentlig hovedtelefon er en dock et must for enhver iPod eller iPhone, der skal bruges som musikkilde. Tilsvarende er det et must for ethvert hi-fibrand at have mindst én iGadget-løsning. Det er her de smarte håndholdte musikafspillere bliver til vaskeægte stereoanlæg.

Gadgetmagasinet T3 har testet tre stærke løsninger. Du får hele testen med B.T. Plus.

Det får du med B.T. Plus:

- Test af tre dockingstations til iPod eller iPhone: Panasonic SC-HC35, Teac SR-80i og Yamaha ISX-800 (Restio)

- Prislejet er 1.300 til 5.000 kr.

- Husk at du med et abonnement på B.T. Plus får adgang til ikke bare denne artikel, men alle vores artikler. Vi opdaterer hver uge med nye spændende test og artikler på elektronikområdet. Fra vores egen ekspert til vores samarbejdspartnere som gadgetmagasinet T3 og computerbladene Alt om DATA og Datatid.

Andre artikler fra T3:

Se film på docken

Test: B&W puster nyt liv i Zeppelin

Multirum med AirPlay

Test: Libratones lydlækkerier

Forkæl din iLyd med en iTransport




Næst efter en ordentlig hovedtelefon er en dock et must for enhver iPod eller iPhone, der skal bruges som musikkilde.

Tilsvarende er det et must for ethvert hi-fibrand at have mindst én iGadget-løsning. Egentlig er det lidt synd for rettroende Apple- tilhængere, at de ikke kan købe en ægte æble-dock i dag. I begyndelsen af 2006 annoncerede Steve Jobs en iPod Hi-Fi-gadget, som var en kraftfuld forstærker/højttalerkombination i et stilrent design a la Braun Classic – hvis nogen læsere skulle have så lange hukommelser.

Allerede i efteråret 2007 stoppede produktionen, og iPod Hi-Fi forsvandt fra Apples onlinebutik. Beslutningen blev ikke begrundet med andet end et ønske om at fokusere på iPod og iPhone, men det er vel fair at antage, at salget har skuffet. iPod Hi-Fi var dyr – endnu dyrere end Boses SoundDock, den havde ingen radio, og den var ikke kompatibel med hele det daværende iPod-sortiment. Heller ikke æbletræer vokser altid ind i himlen.

Små audiosystemer

De tre iDocks, som T3 har udvalgt til denne test, tilhører den produktkategori, der i AVbranchen kaldes kompakte stereosystemer.

Både Panasonic SC-HC35, Teac SR-80i og Yamaha ISX-800 (Restio) har indbygget FMtuner, og de to førstnævnte har også en komplet overflødig AM-sektion.

Hvis du er kommet så langt med dine cd’er, at du ikke gider bruge dem som andet end frisbee’er, behøver du ikke mere end Teac SR- 80i. Hører du stadig cd’er, tilbyder Panasonic og Yamaha et drev til dette snart 30 år gamle audioformat.

Tre meget forskellige fjernbetjeninger. Panasonics (til højre) ligner sig selv, Teacs (i midten) er noget speciel, og Yamahas er dejligt overskuelig.
Tre meget forskellige fjernbetjeninger. Panasonics (til højre) ligner sig selv, Teacs (i midten) er noget speciel, og Yamahas er dejligt overskuelig. Foto: T3
Vis mere

Desuden kan alle testdeltagerne spille musik på USB-sticks og via en analog AUX-indgang. Ingen af systemerne har mulighed for direkte parkering af en iPad.

Hvad med DAB- og internetradio?

Ingen af de tre systemer er udstyret med nogen form for digital radiosektion. Hvorfor skulle de også være det? Har du en iPhone eller blot en ydmyg iPod touch, downloader du simpelthen de apps, som du behøver til at modtage de kanaler, du vil høre.

Danmarks Radio har en glimrende app, som giver fri adgang til alle institutionens 11 radiokanaler. Radio24syv og masser af andre kanaler tilbyder tilsvarende apps, der gør i hvert fald en DAB-radio håbløst gammeldags. Lydkvaliteten på sendesiden er også godkendt. Hos DR kan du vælge mellem 64 og 192 kbit/s, hvor den høje bitrate selvfølgelig er at foretrække og i øvrigt er bedre end alle andre DAB-kanaler end DR P2 Klassisk og Nova FM. Radio24syv sender med 128 kbit/s.