Moppe-kløe

Mops

Brevkasse

Kære dyrlæge

Jeg har en mops (tæve) på to og et halvt år, og hun er begyndt at klø sig rigtig meget i det ene øre. Nogle gange klør hun så meget, at det ligefrem begynder at bløde. Når man 'løfter' øret, kan man se og mærke, at huden er meget tør og irriteret.

Hun er også ligefrem begyndt at miste lidt hår ved øret, fordi hun klør sig så meget det ene sted. Der er overhovedet ikke noget med det andet øre, og det klør hun sig heller ikke i. Kan det evt. være noget betændelse, hun har fået? Eller noget allergi?

Jeg har prøvet at rense øret lidt, men synes ikke, at det hjælper. Er der noget, jeg ellers kan prøve, inden jeg tager hende til dyrlæge?

Mange hilsner fra Anja

DYRLÆGEN

Kære Anja

Vi dyrlæger ser tit allergi starte med, at det kun er ét øre, der klør, eller én pote, der bliver slikket på. Det er helt almindeligt hos allergipatienter. Derudover er allergi faktisk arveligt hos mopserne.

Jeg tror ikke, at du kan løse dette problem selv, og det bedste for din hund vil derfor være, at du tager kontakt til din dyrlæge hurtigst muligt.

Din dyrlæge vil naturligvis først undersøge det pågældende øre for infektioner, parasitter, fremmedlegemer, svamp m.m. og vurdere, om der er tale om en primær eller sekundær lidelse – dvs. om problemet er opstået som følge af et andet problem eller ej. Hunde, der har allergi, vil ofte klø så meget i det øre, der nu irriterer dem, at de introducerer bakterier til huden og øregangen.

Finder din dyrlæge ingen årsag til hendes voldsomme irritation, kan det næste skridt være en grundig hudundersøgelse og en allergiblodprøve.

Loppeallergi skulle være den hyppigste allergiske lidelse, og derefter er 'atopi' den næst-hyppigste allergiske hudlidelse.

Hunde, som lider af 'atopi', kan lige pludselig begynde at reagere på ellers uskadelige stoffer i miljøet ved indånding eller kontakt. Stofferne kan være pollen, lagermider, husstøvmider mv., og hunden danner en type antistoffer, der hedder IgE.

Antistofferne vil ved allergireaktionen binde sig til nogle specielle celler i huden, hvor der startes en reaktion, der kan give de symptomer, du ser hos din mops.

Målet i behandlingen af allergiske hudlidelser er i samarbejde med ejeren at holde patienten så symptomfri, som overhovedet muligt, ved at behandle både det primære og de sekundære problemer.

Jeg har selv set utrolig mange tilfælde af lagermide/husstøvmide-allergier igennem de senere år, men har heldigvis rigtig gode resultater i behandlingen af disse patienter (læs: de fleste bliver helt symptomfrie).

Rigtigt god bedring!

Bedste hilsner fra Paulette Topsøe-Jensen

Del

Moppekløe

Skrevet af Bo Schmidt, Fredag den 21. oktober 2011, 18:16

Vi har en mops, der har haft problemer med kløe.
Dyrlægen foreslog, at det kunne skyldes ost og oksekød.
Noget forundrede prøvede vi at undlade disse ting, og det hjalp faktisk ret hurtigt.
Det er lidt af en udfordring at finde hundemad og godbidder uden oksekød (Det der beskrives som "kød biprodukter" er altid oksekød under en eller anden form) Så vær meget opmærksom på deklarationerne!!

www.pet-gourmet.dk

Skrevet af Jan, Mandag den 8. august 2011, 09:27

Prøv at kigge på www.pet-gourmet.dk og læs nogle af kundernes udtaleser, det er bare et produkt som hjælper mange dyr med problemer

Alle mopser har problemer

Skrevet af Maria, Søndag den 7. august 2011, 22:41

Man bør gå til dyrlæge med hunden når den klør sig så meget, i stedet for at skrive til en brevkasse. Og det er klart mopsen har problemer, de kan ikke engang trække vejret ordentligt, fordi de er resultatet af ekstrem fremavl. Staklkels hunde.

Sikken en gang uvidende fis

Skrevet af Lene Børner, Søndag den 28. august 2011, 20:34

"det er klart mopsen har problemer, de kan ikke engang trække vejret ordentligt, fordi de er resultater af ekstrem fremavl. stakkels hunde." - ovenstående citat er da den værste gang ævl jeg længe har hørt!!!

Jeg har selv 2 mopper - har mange bekendte med mopper, der INGEN problemer har med dem.. De trækker vejret fint, de kan løbe & lege uden problemer - hoppe op og ned af sofaen, og de kan sagtens følge med på lange gåture...

At dømme alle over en kam, går desværre ud over den meget meget sociale og kærlige mops... ØV siger jeg bare...