Lørdagsfilm rimer på popcorn, hvad end du er blevet hjemme på sofaen eller er taget i biografen.

Men i bunden af popcornbægeret gemmer sig en 'tragisk' historie (som ikke bare er, at dine popcorn er spist, før filmen rigtig er startet!)

Der er nemlig tale om de små majskerner, der aldrig bliver til rigtige popcorn.

For hvis du også har undret dig over, at nogen kerner aldrig popper, uanset hvor længe du giver dem i mikroovnen - så har du svaret her. Det giver det britiske medie The Mirror.

Majskernerne, man bruger til popcorn, er vandtætte. Inden i hver kerne er der en lille mængde vand og en hel del stivelse.

Når du opvarmer kornene, bliver de tilført tryk på hver side af kernen. Stivelsen bliver kogt, og når den gør det, begynder vandet at fordampe.

Når trykket bliver stort nok, begynder skallen at udvide sig. De bliver så at sige små tidsindstillede bomber, og til sidst popper popcornene.

De skaller, som ligger tilbage i bunden af posen, er dem, som ikke var tætte til at begynde med. De har en 'skade', der gør, at de ikke kunne holde på vandet inden i kernen.

Derved var de altså ikke i stand til at opbygge nok tryk i kernen til, at de kunne forvandle sig til popcorn.

Selv om det er trist, så ved du nu, at det ikke er af ond vilje, nogen popcorn ikke popper.