Digital

Nokia arbejder på verdens hårdeste materiale

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Nej, det er ikke adamantium, du ved, det materiale der dækker Jærvens skelet, som Nokia er i gang med at udvikle, men tæt på!

Nokia har fået 1,35 milliarder dollars af EU til udvikling af graphene, et vidundermateriale, der skulle være hårdere, tyndere og lettere end noget andet materiale på jorden.

Graphene er et kulstofmateriale og skulle udover at have ovenstående 'superkræfter' også være verdens bedste materiale til at lede elektricitet. Og det er det materiale, som Nokia nu har fået 1,35 milliarder dollars til at udforske i og udvikle. Bevillingen fra EU er sat til at løbe over 10 år.

LÆS TEST: HTC One S har hårdført cover

Nokia fortæller, at de begyndte at arbejde med graphene tilbage i 2006 og at de har store forventninger til materialet i teknologisk øjemed. Graphene skulle være 300 gange stærkere end stål og kun en atom tyk. Graphene er samtidig gennemsigtig og bøjelig.

Apple iPad Retina med 128 GB er her – se pris her

Relaterede

Det læser andre