KØB PLUS!

Hvilken gadget/app er årets bedste?

BT Awards 2012 præsenterer i dag de fem nominerede i kategorien 'årets gadget/app'.

Her er vi i en af de meget brede kategorier. For i dag kan snart sagt en hvilken som helst elektronisk fremskabelse præsenteres som en ny gadget.

En gadget skal løse en opgave hurtigere, smartere, eller se bedre ud, mens den gør det. Måske kan den endda løse et problem, du ikke anede, du havde.

Fælles for gadgets er, at de siger en hel del om deres ejermænd - for det er mest mænd, der går op i, hvilke dimser, de kan blære sig med - men så snart du har vænnet dig til dem, kan du ikke forestille dig, hvordan du overhovedet kunne leve, før du fik dem.

Nomineringen er sket i samarbejde med Steen Jørgensen, redaktør af magasinet Mobil, som leverer gadget-nyheder til bt.dk/digital

Samsung Galaxy Note 2

Testet: Samsung Galaxy Note 2 er teknologisk gadgetdrøm afprøver grænserne for, hvad vi kan forvente af en moderne smartphone. Telefon-delen fungerer upåklageligt, og samtidig er skærmen større - 5,5 tommer - har en god lysstyrke, og med Smart stay slukker skærmen ikke, så længe du kigger på den.

Den større skærm giver en bedre oplevelse af film, spil og netsurf, og den medfølgende S-pen giver også nogle muligheder for Tegn og gæt godt med Samsung Galaxy Note 10.1 , som andre smartphones ikke kan tilbyde. Næsten en mellemting mellem en Her er Samsungs nye våben mod iPad.

B&O Beoplay A9

Allerede et Så lækker er B&Os nye flagskib. Endelig er lyd blevet pakket ud af den sædvanlige sorte kasse, og lavet om til et møbel, man kan indrette med. Elegant og lækkert. Trådløst. På ben eller hængt på væggen. Tilmed leverer de skjoldformede højttalere en unik og fuldgod lyd, som demonstrerer, hvorfor vi burde være langt mere stolte af den danske lydgigant.

Libratone Zipp

Opkomlingen fanger tidsånden flot og præcist med denne højttaler, som giver flot, bærbar lyd. Giver din iPhone, iPad osv. direkte, trådløs lyd. Højtalertest: Lynende lækker dansk lyd, som kan lynes af og udskiftes, forvandler højttaleren til et indretningselement. Lyden er tilmed rigtig god for en kompakt højttaler, og henter du den tilhørende app kan du tilmed finindstille højttalerens karakteristik, alt efter hvor i rummet du har placeret den.

Nokia Lumia 920

1234pix-Nokia Lumia 920
Sådan ser den ud, Nokias topmodel, Lumia 920, som kom i begyndelsen af denne måned. Interessen for den synes - endelig - at være stor. Arkivfoto: Reuters/Scanpix

Nokia Lumia 920 - en dejlig mobilmoppedreng med Windows Phone 8 og unikke Nokia-funktioner, som viser, hvordan en smartphone kan og bør være. Telefonens kamera har PureView, som giver gode videooptagelser, og skærmen er en af de bedste touchskærme på markedet. Opladning kan foregå uden ledning, blot ved at lægge telefonen oven på opladeren - det peger lidt ind i fremtiden allerede nu.

e-takeaway

1234e-takeaway
Ulrik Cordt Hansen, medejer af e-takeaway. Foto: Jacob Schou Nielsen

Det har aldrig været lettere at bestille takeaway end med den nye app fra e-takeaway. Her er årets bedste smartphones og apps er lækkert og brugervenligt skruet sammen. Du kan søge efter madkategorier eller få restauranter vist på et kort. Hele tiden kan du se, hvor lang tid der går, før din mad er fremme. Og du kan betale via telefonen i samme arbejdsgang. Så bliver det ikke nemmere.

Her er de 10 award-kategorier

Hvad var de bedste oplevelser, vi fik i 2012? Det bestemmer du. I 10 kategorier har BTs redaktion udvalgt 5 kandidater i et tilbageblik på årets store begivenheder. Stem - og bestem - på bt.dk, hvem der fortjener BT Awards.

Det kan du stemme på:

17. december: Bedste film
18. december: Største UPS
19. december: Største tv-skandale
20. december: Nye par
21. december: Fedeste app/gadget
22. december: Årets helt
23. december: Danske hit
24. december: Årets tv-vært
25. december: Årets Youtube-video
26. december: Årets album

Klik ind på www.bt.dk/award2012 og stem!
   

Afstemning

   

Synes du, der mangler en gadget eller app? Deltag i debatten her.

Din kommentar

Kommentarer

NetTV!!

Skrevet af Jesper Nielsen, Lørdag den 22. december 2012, 00:08

Der er ingen smartphone, der fortjener titlen som årets gadget i 2012.
Det skete i 2007! Alt efter det er enten evolution eller efterligninger.
Nokia Lumia 920 er det bedste bud i smartphone afdelingen fordi den signalerer ny start for både Nokia og MicroSoft, men at gi prisen til en telefon, hvor støv samler sig på indersiden af kameralinsen, og hvor styresystemet får mobilen til at crashe og genstarte mindst en gang i døgnet, er en ren NoGo!
En tablet er heller ikke aktuel. Det skete i 2010 med iPad. Så den pris skulle være givet i 2011.
SmartTV forbigår vi i stilhed, da interfacet er håbløst, og producenterne med vanlig grådighed og trang til hyppige modelskift undlader at supporte deres SmartTV efter bare et år.

Hvad er der så tilbage?
Well NetTV i form af NetFlix og HBO m.fl. kom endeligt til Danmark.
Det må der være grund til at fejre.
Ellers kan jeg ikke komme i tanker om en gadget, der er værd at fremhæve lige nu.

Den bedste

Skrevet af Valentina , Fredag den 21. december 2012, 21:37

Sjovt nok er Apples nye Ipad Mini blevet kaaret til den bedste.......!

?????

Skrevet af M. Nielsen, Fredag den 21. december 2012, 18:11

Jeg er da kommet helt i tvivl? Er man på BT ikke klar over at der findes et mærke med navnet Apple?

@M.Nielsen

Skrevet af Thor , Fredag den 21. december 2012, 19:21

Sikkert. Men da både Lumia 920 og Galaxy Note er meget federe end hhv. iPhone5 og iPad Mini er det selvfølgelig Lumia 920 og Galaxy Note, der nomineres.
Man skal jo ikke nominere det næstbedste !

e-takeaway

Skrevet af Mads, Fredag den 21. december 2012, 13:37

e-takeaway er langt fra den bedste app. Den kan intet vise i Odense, så det noget værre pis.