Her er TDC's modangreb på Netflix

I sidste uge indtog amerikanske Netflix det danske marked for tv-on-demand. Det gjorde de under ganske stort medieståhej, hvor mange medier skrev om det nye tv-fænomen.

Netflix er en tjeneste, hvor man streamer alle de film og tv-serier, man har lyst til og når man har lyst til det. Man kan samtidig gøre det på kryds og tværs af fjernsyn, computer, tablet og smartphone.

Netflix kommer ind på det danske marked på et tidspunkt, hvor der faktisk allerede findes en del andre konkurrenter. Indholdet har bare ikke været prangende og prisen har også været højere end det, vi nu skal betale for Netflix. 79 kroner om måneden kræver Netflix for fri adgang til al indhold.

Læs test: Sådan er Netflix

Til sammenligning tog for eksempel Viaplay 99 kroner om måneden for at kunne se film og tv-serier – umiddelbart efter Netflix’ indtog på det danske marked faldt den pris dog også til 79 kroner.

Men der findes også andre tv-on-demand-spillere på det danske marked, for eksempel TDC.

De har en lidt anden tilgang til det end Netflix og Viaplay. Hos TDC skal man i forvejen have et bredbåndsabonnement for at kunne nyde glæde af de tilbud, TDC har med TDC Play og deres tv-pakker.

Med HomeTrio kan man tilkøbe et Plusabonnement, der ud over pause, spole og optagefunktion inkluderer frit forbrug af 100 film og 100 tv-serier og -afsnit. Indholdet skiftes løbende ud eller udvides med nyt indhold.

I 2011 langede Blockbuster 5 millioner videoer over disken, svarende til cirka 416.000 videoer om måneden.

Læs artikel: Stor test af iPhone 5

- TDC er med HomeTrio blevet Danmarks største on- demand-udbyder og har netop overhalet Blockbuster med over 600.000 månedlige udlejninger, forklarer direktør i TDC Privat, René Brøchner.

Plusabonnementet koster 99 kroner om måneden, og TDC har ingen planer om at følge i prissporene på Netflix og Viaplay. De vil i stedet tilbyde mere indhold og gøre det tilgængeligt på alle platforme, forklarer René Brøchner, direktør for Private Product Management i TDC.

Han afslører over for Mobil.nu, at TDC inden årsskiftet vil gå fra at tilbyde 100 film og 100 serier til at tilbyde 1.000 film og 1.000 serier til samme pris som nu. TDC vil især fokusere på indhold på dansk og til børn.

René Brøchner løfter også sløret for, at TDC lige nu er i gang med et større redesign i form af en ny underholdningsplatform, der gnidningsfrit skulle give adgang til TDC’s tjenester på tværs af fjernsyn, computer, tablet og smartphone. Samtidig bliver indholdet gjort tilgængelig for bredbånds- og mobilbrugere.    

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08