Her på redaktionen er det en af vores opgaver at teste spil - ja, nogen skal jo gøre det! Her kan du læse test af række af de spil, som vi spillede mest i 2012 - og som vi også kommer til at spille i 2013.

The Walking Dead
Undergang! Zombievirussen spreder sig som en løbeild, og overalt stavrer sultne, rådne lig omkring på jagt efter levende menneskekød. Jo, vi har hørt historien mange gange.

Da det første nummer af tegneserien The Walking Dead kom i 2003, voksede en anden vinkel af zombieapokalypsen frem, der tog fat i relationerne mellem en skare overlevende i stedet for at fokusere på den udøde trussel.

I 2010 blev The Walking Dead for alvor popkultur, da tv-selskabet AMC og instruktøren Frank Darabont påtog sig at forvandle tegneserien til tv-drama. To år senere kommer spillet The Walking Dead, signeret af eventyrspilfabrikken Telltale Games.

I lighed med tegneserien og tv-serien begynder spillet i byen Atlanta men følger ikke samme gruppe overlevende. Hovedpersonen er Lee, en dømt fange, hvis historie begynder på bagsædet af en politibil, på vej til fængslet. Bilen kører af vejen, politimanden omkommer, og Lee bryder fri. Omgivet af sultne zombier gælder det om at overleve. Inden længe støder han på flere overlevende, blandt dem en lille pige, som han beslutter sig for at tage sig af.

Til forskel fra andre zombiespil lægger The Walking Dead ikke fokus på action og vold. Man styrer Lees fremdrift ved at stryge fingeren mod steder på skærmen og interagerer med omgivelserne og genstande ved at røre ved store, overtydelige ikoner.

Udfordringen ligger for det meste ikke i at løbe hurtigt eller sigte rigtigt men i at træffe den rigtige beslutning. Lee stilles over for svære valg, hvor resultatet af beslutningerne sjældent er helt tydelige. To personer angribes af zombier – hvem skal du forsøge at redde? Og hvad indebærer beslutningen i det lange løb? Uret tikker. Mange valg får også langtrækkende konsekvenser længere fremme i eventyret, hvorfor man bliver ekstra nervøs for at træffe beslutninger, man kan komme til at fortryde.

På de tidspunkter er The Walking Dead pirrende og unikt. Men alt for tit afløses de intensive scener af langtrukne momenter, hvor man styrer Lee, når han trasker omkring på jagt efter store ikoner at sætte fingeren på.

The Walking Dead er et episodebaseret spil, hvor man køber nye afsnit inden i selve appen, og det skal tilføjes, at Telltale i skrivende stund kun har udgivet to afsnit af i alt fem. Men hidtil er indtrykket positivt.

Pris:
30 kroner per episode
Til: iPhone

Læs første test på mobil.nu: Vi har prøvet Sony Xperia Z

Pizzas vs Skeletons
I takt med at storbudgetspillene svulmer over af omfang og ambition, bliver de også mere og mere strømlinede og ensporede. Men i App Store er der hjerterum for såvel store som små og dermed albuerum til ukonventionelle eksperimenter. Mød Pizzas vs. Skeletons.

Dommedagen er nær. De døde rejser sig fra deres grave for at hjemsøge jorden og hævne sig på alt, der lever. Du er den sidste forsvarslinje. Du er en magisk, pissesur … kæmpepizza. Og din opgave er at rulle hen over de døde skabninger som en damptromle.

Den underjordiske hær angriber fra alle sider med alskens redskaber, og det gælder om at styre pizzaen med finesse. Det grundlæggende element består i, at du tipper din iPhone eller iPad til siderne for at få pizzaen til at rulle. Et tryk på skærmen resulterer i et hop, og endnu et straks efter får pizzaen til at banke hårdt ned i jorden.

Det er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel, at et spil er unikt, eller i dette tilfælde fuldkommen gakgak. Men det er svært at forsvare sig mod Pizza vs. Skeletons, når det praktisk talt overrumpler dig med påfund og tosserier. Almindelige skeletsmadrende runder suppleres hele tiden af skibakker, balancekunster, hundejagter, undervandsfester – og så videre.

Bliver man træt af at stirre på den sure pizza, kan man bruge sine opsamlede point til at købe nyt udstyr – måske er du mere til at rulle som en tennisbold med solbriller?

Jo, styringen er ikke altid den mest fantastiske, og nogle gange mangler den lidt præcision. Alligevel drives man hele tiden videre gennem hundredvis af baner, nysgerrig efter, hvad spillet nu finder på af galskab.

Selvom Pizza vs. Skeletons ved første øjekast kan virke som noget overfladisk pjat, opdager man hurtigt, at udviklerne hos Riverman Media har ofret blod, sved, tårer, hjerte og sjæl på deres fede kreation.

Er du træt af ensporede oplevelser og vil have noget unikt med humor og karakter? Tillykke – så er Pizza vs. Skeletons et spil for dig.

Pris: 7 kroner til iPhone, gratis/23 kroner til Android

Greedy Spider
En sulten edderkop er ude efter en masse stakkels insekter fanget i et spindelvæv – dem skal man slippe fri, inden edderkoppen kaster sig frådende over dem. Man skal trykke på de snore, der skal væk, for at det uheldige insekt kan slippe fri.

Trykker man på en forkert snor, er det ude for insektet, og man har tabt. Der er tale om et simpelt gameplay, men det virker godt og er en rigtig fin udfordring for hjernen.

Stemningen er hyggelig med fin grafik, og det er let at gå til og fra spillet. Greedy Spider er på kort tid blevet et af mine favoritspil, når jeg lige har 5 minutter, der skal slås ihjel.

Pris: Gratis
Til: iPhone, Android

Vi har også spillet andre spil rigtig meget i 2012 – her kan du læse, hvilke vi anbefaler til din iPhone eller Android.