Digital

Find den bedste billige bærbar

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Foto: Henning Bagger

Når reklamerne vælter ind af døren i weekenden, er det helt normalt at finde en bunke »choktilbud« og 'priskrig' på bærbare computere. Og står du netop og mangler en billig bærbar, så kan det være fristende at smutte ned i Føtex, Elgiganten eller Aldi og købe en ny computer - uden at skulle hive den store tegnebog frem.

Men det er ikke altid, at pengene er givet lige godt ud. Det kan nemlig være svært som almindelig forbruger at gennemskue, hvor gode maskinerne egentlig er. For at guide dig sikkert gennem den tætte jungle af billige bærbare har B.T. derfor, sammen med PCWorlds chefredaktør Lars Jacobsen, set nærmere på en række lavpris-bærbare, som er på tilbud fra på mandag.

- Man skal som udgangspunkt være opmærksom på, hvad man køber. For ærlig talt, så er det meget bras på markedet, fordi producenterne ser deres snit til at komme af med deres ældre teknologi, som har samlet støv på lagrene. Men en gang imellem er det muligt at finde et godt tilbud, og så kan pengene være givet rigtig godt ud, vurderer Lars Jacobsen.

Han anbefaler især Bilkas Acer (3.999 kr.) og Aldis Medion (4.599 kr.) som to af de bedre maskiner. De har begge lige det ekstra pift af nyt teknologi, som ofte savnes i de helt billige modeller.

- Du får et par ganske habile computere, men selvom Aldis er lidt dyrere, så ville jeg personligt smide de 600 kr. ekstra, for den er trods alt det bedre. Men som hovedregel skal man altså ikke forvente en maskine, der kan det hele, hvis den koster under 5000 kr., siger Lars Jacobsen, der også er stor fortaler for det nye styresystem, Windows 7.
Færre ressourcer

- Windows 7 bruger færre ressourcer og er nemmere at arbejde med, især i en budgetcomputer, hvor processoren i forvejen ikke er særlig kraftig. Bruger man Vista, så svarer det lidt til at køre i en lille bil med håndbremsen trukket, lyder det fra den erfarne computerekspert.

Klik videre og se vurderingen af de forskellige computere

Det læser andre