Det betyder Facebooks nye feature for dine privatindstillinger

Tirsdag aften løftede Facebook sløret for deres nye feature, og det kan være en god idé at sætte dig ind i, hvad det betyder for dine privatindstillinger

Facebooks nye feature fungerer i bund og grund som en søgemaskine. Selv kalder de det Facebook Graph Search og med funktionen, kan du komme et lag dybere i dine relationer på det sociale medie. Du kan for eksempel finde ud af, hvilken biograffilm der er mest omtalt blandt dine venner eller finde frem til venners venner, der er single.

Men hvad betyder det så for dine privatindstillinger, når ikke bare dine venner, men også venners venner får muligheden for at snuse rundt i dine likes og check-ins? Ikke det store, skriver TV2s teknik-site Beep

Facebook kan snart besvare dine spørgsmål
Her er Facebooks nye feature: Søg dine venner på en helt ny måde

Det vil nemlig fortsat være sådan, at andre kun har mulighed for at søge i de informationer, som du selv har valgt at dele med alle. Det vil sige, at hvis dine billeder er private, vil de fortsat være det, men hvis dine likes er offentlige vil de altså fremgå af en søgning Graph Search. Der er selvfølgelig en lille hage. Andre kan godt have taget et billede af dig, tagget dig, geotagget dig til stedet, hvor billedet er taget og smide det offentligt ud. Og det vil så dukke op, hvis man søger på stedets navn i Graph Search. Her er løsningen ganske enkelt at untagge dig i billedet eller bede personen, der har lagt billedet op om at fjerne det igen.

Virker det stadig indviklet, kan du tage et kig på denne vejledning, som Facebook selv har lagt på Youtube HER

Læs også: