Hurtigere, smartere og bedre – Asus PadFone 2 er ren juleaften for Android-fantaster. Men uden et tastatur misser man en stor del af selve pointen ved et hybridkoncept.


Asus PadFone kan beskrives som mobilverdenens humlebi – et særpræget transformer-koncept med telefon, tablet og tastatur i ét, der ikke burde kunne lette.

Men ligesom en humlebi mod alle fysiske odds kan flyve, så lykkedes den første PadFone også med at lette og ikke mindst overbevise om sin gang på jord. 'Af et førstegenerationsprodukt at være er de lykkedes langt over forventning', skrev vi i vores anmeldelse.

Læs om testen: LG Optimus G imponerer med skærm og pris

Nu er efterfølgeren, PadFone 2, kommet, og man kan straks se, at der er sket noget. Telefonen er vokset noget – fra 4,3 til 4,7 tommer. Desuden har Asus introduceret en helt ny løsning på, hvordan man docker telefonen i tabletten PadFone Station. Den nye PadFone 2 kan nu skydes direkte ind i PadFone Station-tabletten i en slags slæde på bagsiden.

Den nye løsning fungerer fejlfrit: PadFone Station-tabletten starter på ingen tid, efter at telefonen er blevet docket i den. Alt indhold synkroniseres lynhurtigt mellem telefonen og tabletten. Batteriet i PadFone Station har også kapacitet nok (5.000 mAh) til at kunne oplade en docket PadFone to til tre gange.

Reelle opgraderinger

Vi fortsætter med at se nærmere på selve telefonen – PadFone 2. Selve konstruktionen føles reel. Siderne på telefonen udgøres af et slags metalskelet, der fører tankerne tilbage til ældre modeller fra et vist selskab med et æble som logo.

Telefonens bagside består af et mønstret stykke i hårdere plast. Vender vi telefonen, finder vi en 4,7-tommers super IPS LCD-skærm. Efter min mening er det her en af de absolut bedste mobilskærme på markedet lige nu. Farvegengivelsen, lysstyrken (550 nit) og betragtningsvinklen er i absolut topklasse.

Over til hardwaren. På indersiden af PadFone 2 finder vi Qualcomms firkernede Snapdragon-systemchip med en A15-processor fra ARM og hele 2 GB arbejdshukommelse – også kaldet ram.

I vores benchmark-test, hvor man gransker telefonens ydeevne, slår PadFone 2 andre sværvægtere som Galaxy S III og Note 2. Brugeroplevelsen - hurtigheden, smidigheden - er som at køre i en Ferrari i sin egen bane på motorvejen.

Systemet, en mere eller mindre ren version af Android 4.1 flyder uden den mindste træghed. Sportsvognsfølelsen forstærkes også af, at Asus har givet PadFone 2 understøttelse af 4G/LTE. 4G-nettet har ry for at være lidt usikkert, men det er ikke noget, vi mærker, når du surfer af sted med hastigheder på 40 Mbit/s.

Kvaliteten ved stemmesamtaler er også god, og til forskel fra visse andre 4G-modeller har PadFone 2 ingen problemer med, at man mister modtagelsen, når telefonen skifter mellem 3G- og 4G-net.

Stemmesamtaler går jo over 3G-nettet. Også kameradelen er forbedret. PadFone 2 har et hovedkamera på 13 megapixel og en blændeåbning på f/2,4. Autofokussen er hurtig, indstillingerne mange - og frem for alt: Billederne er skarpe, har fine farver og et godt dynamisk omfang - i hvert fald hvis du fotograferer om dagen.

Du kan læse hele testen af Asus Padfone 2 her.