Den 22-årige digter har den seneste uge tordnet mod både prins Henrik, politiet og sit skudoffer på Facebook. Ifølge Gyldendal er han i fuld gang med sit næste manuskript.

Den seneste uge har den voldsdømte stjernedigter Yahya Hassan givet adskillige livstegn på Facebook. I et nu slettet opslag fra mandag 14. august kommenterer Yahya Hassan prins Henriks beslutning om ikke at lade sig begrave med dronning Margrethe i Roskilde Domkirke:

»Prinsgemalen har vist sig at være et vekselvarmt røvhul, en poppedreng, der har plapret op i jagtfællernes side by side, og på mirakuløs vis undgået at blive plaffet. Fuck deres spil fra galleriet og titeltugteri, hvis Prins-Gal-Malen-Henrik-Vinsnuser-Gravballehundeknepper ikke vil begraves med sin trofaste hustru, som altid har udvist offentlig loyalitet uagtet hvor barnlig og ubærlig hans egovom har været, så smid da sinken i en mergelgrav, jeg kender sikkert nogle perkere der gerne vil grave ham ned, når han altså er død af sit egotrip.«

Sådan lyder et udsnit af teksten, som Weekendavisens litteraturanmelder, Lars Bukdahl, kalder et »vitalt sprogligt livstegn« og et bevis på »at straffefangen stadigvæk kan«, over for Radio24syv. Og prins Henrik-teksten er ikke den eneste aktivitet fra den 22-årige digter, der sidste år blev idømt en fængselsstraf på et år og ni måneder for blandt andet at have skudt en 17-årig dreng i foden i Aarhus.

I et andet nu slettet Facebook-opslag fra torsdag i sidste uge tordner Yahya Hassan mod sit skudoffer og politiet og skriver blandt andet, at »en lille stikkerkujon ignorerede en advarsel, prøvede at slå mig ned på video, mens jeg havde fem forskellige knoglebrud og endte med at blive skudt ned i sin egen video.«

Opslaget blev hurtigt set af flere end 100.000 Facebook-brugere og fangede også Østjyllands Politis opmærksomhed, som ifølge Ekstra Bladet vil undersøge, hvorvidt politiet skal tage affære.

Over SMS oplyser digterens advokat, Michael Juul Eriksen, at han ikke er blevet involveret i sagen om Facebook-opslaget. Michael Juul Eriksen har ikke været i kontakt med digteren længe, men fortæller, at Yahya Hassan siden maj måned burde have haft mulighed for prøveløsladelse. Ifølge Gyldendals litterære direktør, Johannes Riis, sidder Yahya Hassan dog stadig i fængsel, hvor han udnytter tiden til at arbejde på sin næste udgivelse, der bliver den første siden debuten 2013.

»Så vidt jeg er orienteret, har der endnu ikke været mulighed for prøveløsladelse, og som planen ser ud lige nu, kommer han først ud til december. Jeg har kun haft sporadisk kontakt med ham, men jeg ved, at han er i gang med at skrive,« siger Johannes Riis.

Han ønsker ikke at forholde sig til Yahya Hassans indlæg på Facebook, men ser frem til at modtage manuskriptet, når det er færdigt.

Hvordan det har været muligt for digteren at opdatere sin Facebook-profil står hen i det uvisse, for det er ikke muligt at tilgå de sociale medier fra fængslet, hvor der hverken er adgang til computere eller mobiltelefoner, oplyser Kriminalforsorgen. Her har man dog tidligere oplevet, at indsatte får personer uden for fængslet til at opdatere deres profiler på de sociale medier for sig.