KØB PLUS!

Vred kogebogsforfatter kalder DR dobbeltmoralske: Får forstoppelse af Price-brødre

'Rigeligt smør!' Sådan har devisen ofte lydt i de madglade Price-brødres tv-programmer. Men det er ikke alle, der finder DR-kokkene charmerende - og en enkelt har nu fået nok!

Det er vegetar og kogebogsforfatter Kirsten Skaarup, som i et debatindlæg på Politiken.dk kritiserer DR. Dels for en overdreven eksponering af Price-brødrenes fede mad men også for dobbeltmoral, fordi hun mener, DR prædiker sundhed med den ene hånd og stopfodrer danskerne med Brødrene Prices programmer med den anden.

- I perioder, hvor DR sender Price på skærmen med alt andet end kaloriefattige opskrifter, bringer de samtidig udsendelser, sågar hele temaer, om nogle af det moderne samfunds store problemer, ja, netop overvægten, den regulære fedme, det dårlige selvværd, mobning i skolen, de sociale udgifter og risikoen for sygdom, skriver kogebogsforfatter Kirsten Skaarup i et debatindlæg på Politiken.dk

'Hører jeg ordet forstoppelse?'

Det er med henvisning til de mange livsstilssygdomme som overvægt, diabetes 2 og hjerte-kar-sygdomme, der rammer et stigende antal danskere, at Kirsten Skaarup udtrykker bekymring. Og i den kontekst vil Brødrene Prices fede mad være hård kost for folkesundheden, mener hun.

- Public service-kanalen dækker op med næsten daglige Price-programmer. Visse dage kan de hungrende seere mæske sig med knopskydninger af de fede programmer hele to gange. Hører jeg ordet forstoppelse? spørger Kirsten Skaarup i sit debatindlæg.

DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Afstemning

Storebror James Price har tidligere fortalt til BT, at brødrene skam godt ved, at de bruger rigeligt med smør:

- Vi bruger smør der, hvor der skal bruges smør. Hvis en opskrift foreskriver, at der skal bruges smør, så bruger vi smør. Men man skal jo ikke bruge den opskrift hele ugen – kun en gang imellem og nyde den, sagde James Price for godt et år siden til BT.

Hvad mener du? Får Brødrene Price for megen sendetid på DR, og er DR dobbeltmoralsk, når de sender Price-brødrenes madprogrammer ved siden temaer om folkesundhed? Eller er det kogebogsforfatter Kirsten Skaarup, der går for vidt? Deltag i debatten herunder.

Din kommentar

Kommentarer

Hykleriske sundhedsapostler.

Skrevet af Kc, Tirsdag den 15. januar 2013, 18:05

De der sundhedsapostler er det mest kedelige folkefærd. Og så er de
ikke engang troværdige for hvad der er sundt i dag, er dødsens farligt i morgen.

Price-brødrene er herlige og det er en sand lise for sjælen, at tænke på al den velsmagende og veltillavede mad de får stablet på benene.

Vi har ikke brug for en elite af sundhedshyklere, dem som med al magt forsøger at påtvinge andre deres dødsyge spisevaner.

rigeligt smør skønt

Skrevet af hanne sigersted, Tirsdag den 15. januar 2013, 10:25

jeg elsker brødrene price

Den kendte tarmspulerske,

Skrevet af Erik Leigel, Tirsdag den 15. januar 2013, 07:22

fr. Hansson var forrige år indirekte skyld i den norske julesmørkrise. Nærværende funktionærtryksag bruger den kendte, mest kendt for at være kendt, som sundhedsguru. Jeg ved ikke hvad hun er uddannet som, men det hæmmer jo ikke hendes uudtømmelige lager af såkaldt viden.

Helt ærligt så er det stadig ikke forbudt at tænke selv. Selv caffe latte generationen kan gøre gavn af at bruge den indvendige side af hovedet.

....

Skrevet af Daniel Toudal, Mandag den 14. januar 2013, 22:13

undskyld men det her er simpelthen så dumt jeg ikke kan finde på noget at kommentere, af den simple grund, at jeg er måløs....det her er for åndssvagt...DANMARK tag dog noget ansvar for jer selv!!

Bliv ved med det i gør Price...det er sgu noget af det bedste tv :)

Tja...

Skrevet af Jyden, Mandag den 14. januar 2013, 18:37

Selv synes jeg det er godt med lidt variation m.hensyn til madprogrammer,- så man ikke kører i den samme rille hele tiden,- (ikke for at kritisere Prices madprogram),- programmet med
"Anne mad" synes jeg er rigtig godt og også spændende og nyt, samtidig med at man oplever forskellige steder i verden og deres madskikke!

Kirsten Staarup

Skrevet af Susanne, Mandag den 14. januar 2013, 17:37

Findes der noget værre end madpolitiet ? ja eller rygepolitiet eller slikpolitiet ?

Ignorer hende dog. Der er ikke meget kød på den historie.

tænk selv

Skrevet af marianne, Mandag den 14. januar 2013, 16:29

der er jo ingen der tvinger danskerne til at se brødrene price, eller lave mad efter deres opskrifter, bare fordi de vises på tv. en smule selvstændig tanke er tilladt.

Sluk

Skrevet af Anne Nielsen, Mandag den 14. januar 2013, 16:25

Jeg synes Kirsten skal slå væk fra Brødrene Price, eller slukke sit fjernsyn.
Lad os andre nyde deres gode programmer og fine humor. Danskerne kan tænke selv, og har ikke behov for at blive "umyndig gjort" hverken med hensyn til alkohol rygning eller mad. Det er efterhånden for meget.
Fortsæt den gode livsstil Kirsten og lad os andre i fred.

DE skal FORSÆTTE MEGET LÆNGER

Skrevet af karen Hansen, Mandag den 14. januar 2013, 15:58

Rønnebære er åbenbart meget sure fyr en sådan person som KIRSTEN Skårup har åben ikke forstand på noget om hvad Danske vi have Mere Price er helt OK

Rønnebær er sikkert sure

Skrevet af lars hansen, Mandag den 14. januar 2013, 15:56

Hvem i alverden er kogebogsforfatter Kirsten Skaarup? Sikkert en af de utallige feminister, som vil frelse verden med salatblade og light-mayonnaise. Jeg får kvalme af sundhedsguruer. Det er et frit land vi lever i, og heldigvis gider ingen at lave et madprogram, hvor Kirsten Skaarup laver politisk korrekt mad.
Brødrene Price laver god mad og har en humoristisk tilgang til madlavingen. De tager udgangspunkt i deres far, som også var en stor gastronom. "Rigeligt smør" - er jo en modrektion på Kirsten Skaarup og alle hendes venner, som gerne vil have, at vi sidder og skammer os, når vi spiser.
Jeg nyder hver udsendelse med Price-drengene. De laver spændende mad fra hele verden, og de viser på en god måde, hvordan det gøres, så køkkenamatører også kan lave franske retter for deres familier.
Jeg vil gerne have flere udsendelser med Price, og det er genialt sammen med Mette Blomsterberg, som beviseligt er fagligt i top med hendes vundne priser.
De mavesure kogebogsforfattere må søge et akutjob, når de nu ikke kan sælge deres ligegyldige bøger.

Forstoppelse

Skrevet af Poul H Jakobsen, Mandag den 14. januar 2013, 15:39

Mon ikke det er Kirsten Skaarup der har fået forstoppelse.
Tag da Prices mad som den underholdning det er. Jeg spiser selv rimelig sundt - tror jeg nok og kan godt finde ud af at sortere

Du styrer selv din fedme!

Skrevet af Birger Skov-Hansen, Mandag den 14. januar 2013, 15:08

Alle kan undgå at blive deciderede overvægtige - ved at spise varieret.
Det er fristende at hoppe med på anklagen om, at Price brødrenes mad er fedende - blot ved at konstatere at begge brødrene "er svulmet op" igennem de seneste måneder - James vel nok rigtig meget!
Price brødrenes tyvstjålne slogan "rigeligt smør" skal tages med alle forbehold, og alle i vores moderne samfund ved at smør/fedt skal holdes på et mere end rimeligt niveau. Det er derfor op til den enkelte at variere kosten, og dermed ikke fylde større smørmængder ned gennem halshullet dagligt!
Ernæringseksperten Christian Bitz har vel til hudløshed forklaret seere og lyttere hvordan den enkelte skal variere kosten - og dermed lejlighedsvis kunne kokkerere "med anvendelse af rigeligt smør".
De seere som har fulgt Price brødrenes madprogrammer har ved selvsyn set at brødrene "fylder mere" - og at det ikke er skærmformatet som er blevet mindre. Jeg tror på at vi til efteråret ser James lave, og selv gennemføre, et madprogram med slankeretter - det vil jo være rart at kunne beholde ham i årene fremover, og det er ganske god underholdning som brødrene har skabt!

Ædedolke - intet andet

Skrevet af Lone Hansen, Mandag den 14. januar 2013, 15:04

De to er umulige at tage alvorligt, de oser langt væk af ædeflip.

Har aldrig set ét eneste af deres programmer i mere end et par minutter.

????

Skrevet af Søren, Mandag den 14. januar 2013, 15:41

Hvordan kan du så udtale dig om deres programmer, hvis du aldrig har set mere end et par minutter?

Selvbestaltede sundhedsguruer

Skrevet af Henry Iversen, Mandag den 14. januar 2013, 14:52

har vi nok af her i landet, Kirsten Skaarup skal naturligvis have lov til at komme af med sine frustrationer, men mærkeligt nok hører vi da aldrig brd. Price tage til genmæle med for. eks. at Kirsten Skaarups salatblade skal overhældes ,,med rigelig smør''
Det er jo utroligt, at de såkaldte selvbestaltede eksperter ikke har så meget omløb på 1. sal, at de ikke tror danskerne selv kan tænke.Men den slags mennesker må jo have et behov vi andre ikke har.- Så dæmp jer lige, - bare lidt.

Respekt for brødrene

Skrevet af Per Nielsen, Mandag den 14. januar 2013, 14:51

Rigeligt med smør skal der til. Hysteriske kogebogsforfattere gider vi ikke høre på. Godt vi har Price brødrene og Blomsterberg.
Hurra for disse programmer. Hvorfor skal det hele være så sundt?

Hvor er brækspanden!

Skrevet af J. Hansen, Mandag den 14. januar 2013, 14:27

Bla,bla.
MEN: Synes du det er rimeligt, at anklageMYNDIGHEDEN KUN forlanger 4 års fængsel til den tidl. fængselsbetjent og tømrer, der på aldeles bestialsk vis myrdede en ung 22-årig i en sko?
Synes du det?
Og fri os så for ligegyldigheder om smør i klaphatteprogrammerne iscenesat af venner på DR for deres nære venner i hobby-gastronomibranchen!

Ja,

Skrevet af Erik E, Mandag den 14. januar 2013, 13:37

men jeg er mere træt af, at der altid drikkes vin under madlavningen og ved måltidet. Det virker som om, at især James helst skal have en skid på, også når han laver programmet på Kronborg med Blomsterberg. De virker med deres grin, som om de allerede er plørede. Få vinen væk og drik istedet et glas vand, det skader ikke....så prøv det.
Ikke fordi jeg ikke selv kan lide et glas vin, men skal man efterligne Price brødrene og Blomsterberg, så bliver vi sgu alle drankere før eller siden. Men sundhed er måske uvæsentligt....??? Så brug endelig rigeligt med smør og drik masser af vin til.

...

Skrevet af Daniel Toudal, Mandag den 14. januar 2013, 22:16

Erik....lad være med at se programmerne....

Fedmehysteri

Skrevet af Erik, Mandag den 14. januar 2013, 13:36

Det er rigtig godt at se at Prise bruger rigtige råvarer, det kan kun være sundt at spise.
Hysteriet om fedme er kørt totalt af sporet, det sælger godt i bladene, og så er det det. Lav noget mad som Prise gør, men lad være med at æde som et svin, undskyld udtrykket, men det er der det går galt, om vi er tykke eller tynde, tror jeg der er forudbestemt i vore gener, og tvinger tykke mennesker kroppen til at blive tynd, går det galt andre steder. Det er min teori.
Tænk over hvor meget du spiser og spis de gode råvarer, tilberedt på den rigtige måde, så går det nok alligevel.
Jeg synes disse madprogrammer er meget inspirerende, jeg ser dem med glæde.

Hold dog kæft dødsyge bladselleri

Skrevet af Anton Berg, Mandag den 14. januar 2013, 13:33

Hvad betyder "vegetar"?
"Dårlig jæger" på indianersprog.

Slik og sodavand...

Skrevet af Lchf, Mandag den 14. januar 2013, 13:30

Hmmm, mon nu det kun er fedtet der gør os fede...... Folk skyller da gladeligt det fede mad ned med masser af sodavand og skik hentet syd for grænsen, mon det nu også kun smørets skyld?

TV show

Skrevet af Palle Jensen, Mandag den 14. januar 2013, 13:23

Price brødrenes programmer er et show, det er underholdning. Det er selvfølgelig ikke meningen at du skal lave mad lige som de gør. Du ser heller ikke Hitchcocks Psycho for at lære om hotelophold eller TV-serien Weeds for at lære om typisk forstadsliv USA.

Mad nok.

Skrevet af Erik W. Nielsen, Mandag den 14. januar 2013, 13:20

ER alvordelig træt af alle de madudsendelser. Jeg betaler lisens for at opleve en bred TV-flade og ikke det samme og atter det samme og så lige magen til, med andre kokke, ej heller med gæster på. Price- maden er fantastisk, det er bliver smøret der gør det og sikkert er, magert kød, giver ikke den samme gode smag, som et stykke kød med fedt på. Så skal jeg sætte pris på kokkerering, så må det være hos Price brøderne.

hold nu kæft

Skrevet af bob, Mandag den 14. januar 2013, 13:09

hold nu kæft med et moralse pis de fleste med en gennemsnits begavelse er godt klar over hvad de skal og ikke skal spise hvis de skal tabe sig, det er da hverken dr eller brd. price ansvar hvad folk propper i munden. Tværdigmod syntes jeg de gør meget ud af at slå et slag for at man skal købe ordenlige fødevare og bedre dyrevelfærd og Kan man ikke lide brd. price fair nok man så kan man jo se noget andet. personligt er jeg trært af at såkaldt bedrevidende fortæller mig at jeg skal spise mere grønt og frugt og alt med fedt er en total no no. Jeg vil godt selv have lov til at bestemme hvad jeg spiser tak.
Mere fløde mere smør og mere price tak

:)

Skrevet af Stine, Mandag den 14. januar 2013, 13:14

Jeg holder med Bob!

har du en fjernbetjening?

Skrevet af Kirsten, Mandag den 14. januar 2013, 13:08

Lad nu vær med at brokke jer over ikke gider se det!! ingen holder jer tilbage med at skifte kanal!!! tryk på en knap og vupti er de væk.

personligt nyder jeg at se det. De er så rare at se på, fordi de netop er så afslappet! OGSÅ med smøret.
- bare fordi man ser dem lave en ret, betyder det ikke at man selv laver den senere.

Skift kanal

Skrevet af C. Nielsen, Mandag den 14. januar 2013, 13:08

Til dem der her på siden der brokker sig over ensidigheden i programudvalget. På alle TV findes der en kanalvælger hvor der er andre muligheder og lidt for enhver smag, såsom diskusioner. nyheder, sport, musik og meget andet kort sagt brug mulighederne, hvis ikke i kan finde kanalvælgeren så kig i brugsanvisningen til jeres TV, der er også en anden mulighed, der er en standby knap hvis i trykker på den slukker i for TVet.

Spar 50% DR, den ligger lige til højrebenet ...

Skrevet af Jakob, Mandag den 14. januar 2013, 13:07

Det er et klart problem, men hvad om BrBr Price inviterer gæster til mad-dyst i undertøj åg programmet hedder "Du bliver hvad du spiser!" mon så ikke seertallene forsvinder efter en uge eller 2???

DE LAVER VANVITTIG DEJLIG OG USUND MAD

Skrevet af SMEDEN, BO RASMUSSEN, Mandag den 14. januar 2013, 12:55

Og så laver de også mange mange penge - på den usunde mad!!!

Og det elsker danskerne også ;-)