KØB PLUS!

Vil synge sig til et job: Kontaktet af Google efter youtube-sang

Alternative jobansøgninger florerer på YouTube

Mange ledige må i dag sande, at et CV og en ansøgning ikke er tilstrækkelige midler, hvis man skal få arbejdsgivernes opmærksomhed. Derfor er flere ledige nu begyndt at gå ad alternative veje for at gøre cheferne nysgerrige og dermed forhåbentlig skaffe sig et job.

Frederik Joen Nielsen er en af disse ledige. For få dage siden lagde han en video op af sig selv på YouTube, hvor han iført skiftevis jakkesæt, afslappet tøj og badekåbe spiller klaver og synger om sine kvalifikationer og om, hvorfor en virksomhed bør hyre ham.

SE VIDEOEN MED FREDERIKS JOBSANG HER

'Er der nogen, der kan bruge en som mig?', synger Frederik Nielsen i videoen, der indtil videre er blevet set 1654 gange.

- Hovedformålet med videoen er, at en eller anden arbejdsgiver synes, det kunne være sjovt at ansætte en som mig, siger Frederik Joen Nielsen, der er uddannet cand.merc. i økonomisk markedsføring.

- Det er vigtigt for mig, at folk ikke skulle blive skræmt af det. Det skulle være informativt og fortælle reelt om, hvad jeg kan. Det er vigtigt, at folk ikke tror, jeg er useriøs omkring det, siger han.

Indtil videre har Frederik Joen Nielsen ikke modtaget nogle konkrete henvendelser om en jobsamtale, men Frederik er optimistisk.

- Jeg er blevet kontaktet af en fra Google i Dublin, som har skrevet i en uformel mail, at han gerne vil have en snak med mig. Så ham vil jeg da helt sikkert give et kald, siger Frederik.

Idéen til videoen kom, da Fredriks yngste datter skulle døbes i november sidste år. Til efterfesten faldt snakken som så ofte før på Frederiks jobsituation. Frederik har været fuldtidsledig i lidt over et år, siden han blev færdig med sin uddannelse i slutningen af 2011. Frederik blev enig med sine venner om, at han måtte stikke albuerne længere ud for at blive bemærket.

Den kreative ansøgning skabte dog lidt bekymring i a-kassen CA, som Frederik er medlem af.

-  Jeg har spurgt min a-kasse og mit jobcenter, om de synes, det var en god idé, men jeg fik lidt blandet respons. Der var ikke 100 % sympati for idéen. Jeg tror, de var lidt bange for, at videoen ville blive misforstået, siger Frederik Joen Nielsen.

I Sverige har den 27-årige Karl Lehman fået bunkevis af jobtilbud, efter han rappede om sine jobkvalifikationer og lagde videoen op på YouTube.

SE VIDEOEN MED KALLE HER

Er det en god idé - eller risikerer det at blive misforstået? Kunne du finde på noget lignende? Deltag i debatten herunder.

Din kommentar

Kommentarer

Han er skøn

Skrevet af anne, Fredag den 25. januar 2013, 19:21

Han ville blive ansat hos mig omgående hvis jeg havde et hovedkontor.
Den slags kreavitet er guld værd. Nytænkende, charmerende og initiativrig!!!!! AP Møller, var det ikke noget for jer??????

Claus

Skrevet af Claus Lundsgaard, Fredag den 25. januar 2013, 14:31

Det er en modig ide.. men dog en helt fantastisk en af slagsen. selvfølgelig kan det blive misforstået. men her ser man faktisk en der gør mere end bare at sende 1 jobansøgning om ugen. en der gerne vil arbejde, en der har så meget energi og selvironi at det kan lade sig gøre.... hvem ville ikke ansætte ham?? og så for de fremtidige arbejdskolleger, ja de vil helt klart få et bedre arbejdsmiljø.

De eneste der ikke syntes at sådan en ansøgning her ikke er god, er de virksomheder som, stadig lever i stenalderen, og alligevel er ved at gå konkurs.

Fantastisk gratis markedsføringsværdi

Skrevet af Maj, Fredag den 25. januar 2013, 10:36

Og markedføringsværdien for en virksomhed er jo guld værd. Nu får google en fed eksponering og gør samtidig en god gerning....

Kreativitet bør da belønnes :-)

Skrevet af Maria, Fredag den 25. januar 2013, 10:25

Når nu jobbet ikke hænger på træet, så er det da genialt at gøre et forsøg på at få job på lidt utraditionel vis.
En ung mand i sin bedste alder der gør noget for sagen., herligt.
Håber du får dit drømme job Frederik.

Vejen til fuld beskæftigelse

Skrevet af Erik, Fredag den 25. januar 2013, 07:18

Jobrotation er løsningen når der ikke er arbejde til alle.
Hvorfor er det de samme der i job hele tiden. Forslag:
efter 5 års arbejde opnåes obligatoriskret til et halvt
års orlov og en ny og frisk medarbejder træder til

Frisk gut

Skrevet af Wicky, Fredag den 25. januar 2013, 01:12

Hold da helt ferie havde regnet med at se/høre noget helt andet inden jeg så videoen han har gjort meget ud af den rigtig godt lavet.

Håber han får et job pga videoen for hvorfor være så kedelig og skrive en ansøgning sende den afsted med brevdue eller mail.

Godt gået ...

Skrevet af Tone , Fredag den 25. januar 2013, 00:23

Selvfølgelig er det en god idé - er også sikker på at det nok skal give ham et job.

imorgen kl 12

Skrevet af hansen, Torsdag den 24. januar 2013, 21:54

hej alle sammen imorgen kl 12 dut vil jeg springe ud fra rådhustårnet i bedre olsenbande stil v. uret imellem den lille og den store viser , OG hvis jeg imod forventning overlever stenbroeen ned imellem pølsevognen og den store trappe håber jeg at der er en arbejdsgiver der syntes det var da helt fantastisk initativ kraftfuldt og målrettet m. hoved først , og giver mig et job tak man må jo følge m. tiden ell HVAD tosser

Der er forskel

Skrevet af Wicky, Fredag den 25. januar 2013, 01:14

Hansen der er stor forskel på at være genial og komplet idiot og med det du har skrevet kommer du ind under idiot.

Godt gået

Skrevet af Mikael, Torsdag den 24. januar 2013, 21:08

Det er bare sejt and overvinde sig selv den måde med faren for at blive latterliggjort.

Godt gjort Frede, håber du får drømmejobbet.