KØB PLUS!

Venstre og DF: Masho skal hjem til sine biologiske forældre

Blodets bånd er stærkere end alle andre argumenter, mener Venstre. Hvad mener du?

Både Venstre og Dansk Folkeparti vil sende den lille adoptivpige Masho hjem til sine biologiske forældre i Etiopien på baggrund af dokumentaren »Adoptionens pris«. Det er juridisk muligt, vurderer advokat.

Det endte ikke lykkeligt for den lille etiopiske pige Masho, da hun som fireårig sammen med sin to år gamle lillebror Roba blev bortadopteret til et dansk par af sine biologiske forældre. Derfor bør hun sendes hjem til Etiopien, mener både Venstre og Dansk Folkeparti på baggrund af dokumentaren »Adoptionens pris«, der blev sendt på TV2 mandag aften.

Dokumentaren skildrer Mashos historie og fortæller, hvordan den lille pige aldrig tilpassede sig livet i Danmark hos sine nye forældre og endte på et dansk børnehjem, hvor hun bor i dag, nu ni år gammel.

Henriette brød sammen i 'Go'morgen Danmark': - Jeg græmmes når jeg ser mig selv

- Det er dybt uacceptabelt, når børn lokkes væk fra deres forældre, selvom disse er velfungerende, som det ser ud til at være tilfældet i sagen om Masho, der naturligvis bør hjælpes hjem til sine biologiske forældre med støtte fra det danske samfund, siger Dansk Folkepartis familieordfører, Mette Hjermind Dencker, i en pressemeddelelse.

Socialminister Karen Hækkerup (S) har bebudet en grundig undersøgelse af omstændighederne omkring Mashos adoption og systemet omkring adoptioner fra Etiopien generelt. Hun siger til TV 2, at hendes ministerium har taget kontakt til den etiopiske stat, men at hun ikke vil kommentere på, om Masho bør sendes hjem.

Venstres socialordfører, Eyvind Vesselbo, bakker Dansk Folkeparti op i, at Masho bør sendes hjem til Etiopien, og han er ikke enig i socialministerens udtalelser.

- Det er jo den sædvanlige form for ansvarsforflygtigelse. Jeg mener, at jeg lige så godt som eksperterne kan vurdere det her. Blodets bånd er stærkere end de argumenter, som eksperterne kan komme med, siger han til TV 2.

Formand for Danske Familieadvokater Helle Larsen vurderer, at det er juridisk muligt at sende den lille etiopiske adoptivpige tilbage til sit hjemland, men at flere ting skal være gældende.

- Efter dansk ret kan man godt ophæve en adoption, men det kræver, at både de adopterende og de biologiske forældre er enige om det. Samtidig skal det skønnes, om det er bedst for barnet, siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Helle Larsen fortæller, at fordi Masho er adopteret til Danmark, svarer hun fuldstændig til et barn, der er født af de danske adoptivforældre.

- Hun har boet i Danmark i omkring halvdelen af sit liv, og derfor er jeg da ikke sikker på, at det er bedst for hende at blive sendt tilbage. Jeg har arbejdet med familieret i mange år, og jeg har ikke kendskab til situationer, hvor man rent faktisk har ophævet en adoption, men det er juridisk muligt. Det er bare meget vigtigt, at der handles i Mashos interesse, siger hun.

Derfor bør Masho vurderes af både børnepsykologer og børnesagkyndige, inden der handles i hendes sag, lyder det fra Helle Larsen.

Socialminister Karen Hækkerup har indkaldt samtlige partier til krisemøde på fredag klokken ni, der skal skabe klarhed over, hvorvidt den danske adoptionsproces kan optimeres.

Men i TV2's program 'Go'morgen Danmark' onsdag morgen manede hun til besindighed:

- Jeg vil godt opfordre til, at vi slår koldt vand i blodet. Der er tale om et barn med store traumer. Jeg er ikke sikker på, at det vil være godt for hende at komme tilbage til Etiopien. For hvad er det, vi sender hende tilbage til? Et børnehjem i Etiopien? Så er jeg sikker på, at vi kan sørge for, at hun for en langt bedre fremtid her, sage ministeren. 

Afstemning

HVAD MENER DU? SKAL MASHO HJEM TIL ETIOPIEN? OG HVAD MED HENDES BROR? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ FACEBOOK

Din kommentar

Kommentarer

Masho behöver sin mamma!!

Skrevet af Anonym, Lørdag den 26. oktober 2013, 08:30

Hemskt när man sett dokumentären om Masho! Stackars barn!! Hon skall absolut sändas hem till sin riktiga mamma!! Nu har vi även sett dokumentären i Finland och tycker det är hemskt vad dom gjort med flickan. Hon har ju sannolikt fått trauma för hela sitt liv!! HEmskt.

En lille piges mareridt

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 22. oktober 2013, 23:15

De danske forældres drøm er den lille piges mareridt. Hun skal ikke lære noget. Hun skal lyttes til og ha kærlighed og nogen der aldrig giver hende op igen! Hun har selv fået finde på en overlevelses-stategi og hvis det provokerer nogen må det vare deres problem. Jeg græder - det gør ont at se. Hun vil tilbage - lad hende tage tilbage. Familien kan bedst hjælpe hende sådan.

"Ikke fått hjelp"??!

Skrevet af Lene, Torsdag den 28. februar 2013, 14:51

Foreldrene mener de ikke har fått den hjelpen de trengte.... Men hva er det de trenger hjelp til da? Å oppdra et barn HUMANT OG MED RESPEKT?? Man trenger ikke kurs og veiledning for å være varm og kjærlig!

Barn er ikke en pakke som automatisk passer inn i en illusjon om hva en familie er! De har tatt til seg et barn på 3 år som de tror skal gli inn med en gang?? Et barn på 3 år husker mye! De har egne meninger! Adopsjonsmor opptrer kold, hard og streng. De klager på at barnet ikke knytter seg til de, vel, sa må de endre adferd! Disse voksne skulle ALDRI ha fått adoptert barn, ALDRI! Det er det verste programmet jeg har sett, å se den lille jenta granske som "mors" ansikt når hun ble fortalt at hun skulle bo et annet sted var helt grusomt! Og den scenen der hun måtte forlate middagsbordet var barnemishandling! Å klage på måten hun tyggde maten på??!

Er det noen i Danmark som følger med på lillebroren? Har han det bra? Hva slags skade har han fått? Går han med en redsel for å bli sendt bort han også?? Håper noen går inn for å iallefall prøve å gi den lille Masho en god barndom, og går inn for å gi henne trygghet.

Helt grusomt.

Masho og lillebror

Skrevet af Christina, Mandag den 31. december 2012, 22:02

DE SKAL HJEM TIL DERES BIO FAMILIE..!!!!!FAT DET DOG DANMARK,,LAD PIGEN OG HENDES BROR TAGE TILBAGE"!!!DET ER VIRKELIG EN SKANDALE DET HER!!!
STAKKELS FAMILIE I HJEMLANDET

Masho Roba

Skrevet af Naima, Mandag den 31. december 2012, 21:58

Jeg synes at masho og lille bror skal tilbage til sine biologiske foraeldre, selvom det vil blive lidt svaert for dem i starten men heller det end at de skal leve i et land hvor de ikke har det saa godt, og selvom de bliver aeldre skal de nok opsoege deres foraeldre,men det goere det ikke bedre ved at de bliver tilbageholdt i dk hvor de bliver kastet rundt hos forskellige psykologer og plejefamilier..
Jeg synes bestemt at baade hende og hendes bror skal hjem til deres bio foraeldre...Heller at de lever sammen som fattige under samme tag end dette ulykkelige skaebne...

MACHO OG LILLEBROREN

Skrevet af Stig L, Lørdag den 29. december 2012, 17:58

SKAL HJEM TIL FAMIEN I AFRIKA UANSET HVAD ALLE KLOGEÅGER I DANMARK MENER.

DET ER EN SKANDALE AF INTERNATIONALE DIMENTIONER.

masho

Skrevet af Yvonne Nielsen, Torsdag den 13. december 2012, 21:47

Det er ikke ok hun er kommet til Danmark den lille pige, men synes at jeg tror det vil være svært for hende at falde til hos sine rigtige forældre, og sproget er måske glemt, man skal tænke på pigens tarv og psyke, og håber man atger den rigtige beslutning, men bare ikke til adoptivforældrene, for der vil hun ikke få det godt.

Mashos og hendes Lille bror.

Skrevet af Britta Kirsten Ebbesen, Torsdag den 13. december 2012, 14:15

Jeg sad og så den udsendelse, og var i chok. Er der virkelig ikke mere kontrol med adoptions børn/ forældre??????????
Efter den udsendelse, er der kun et at sige, begge børn skal hjem til deres biologiske forældre. Det er ikke et spørgsmål om man er rig eller fattig, det børn har brug for, er trykhed og ubetinget kærlighed, og det fik disse børn hos deres biologiske forældre, derfor skal de hjem snart, inden der sker flere skader på disse stakkels børn.
Med Venlig hilsen
Britta Kirsten Ebbesen.

Macho

Skrevet af Jette, Onsdag den 12. december 2012, 20:19

Hvis Macho ønsker det, skal der skabes kontakt til biologiske forældre, hvis denne kontakt går godt, skal Macho tilbage til sine biologiske forældre.

MASHO SAGEN

Skrevet af C. og S. Larsen, Søndag den 2. december 2012, 22:37

Lyt til psykologen Lene Kamm.
Lene Kamm har en kompetent uddannelse, og mangeårig indsigt og stor viden om adoptivsager.

Lad Lene Kamm forestå en udredning i sagen

Vi mener at der skal arbejdes på at forene 9 årige Masho og 7 årige Roba med deres biologiske familie i Etiopen.

Børnene må være gamle nok til at fortælle hvor de ønsker at være, Etiopen eller Danmark.

Den danske stat skal i første omgang afholde alle rejseudgifter og erstatning til familien i Etiopen, og derefter kræve erstatning og udgifter tilbage i statskassen fraf adoptionsfirmaet Danadopt, evt. gennem en retssag.

Ægteparret fra Holbæk har vel også krav på erstatning fra adoptionsfirmaet Danadopt, for deres rejseudgifter, på grund af den "betænde" adoptionssag.

Kommunerne skal fremover reagere når borgerne anmoder om hjælp i børnepleje sager.

Folketinget skal drage omsorg for at der ikke fremover opstår grundlag for nye TV-dokumentarsager som > Adoptionens pris<

R.KIM

Skrevet af KIM, Lørdag den 1. december 2012, 16:21

Hvis et barn ikke får kærlighed eller bliver mishandlet af mor eller far bliver de fjernet til et sted hvor det kan få det ikke har fået. DE BLIVER IKKE SENT HJEM. Hvad så hvis det er et dansk barn. Hvor vil det blive sendt hen? Og jeg syntes at hvis mor eller par ikke er klar til at være forældre. Er det bedre at ladevære at adoptere eller få børn
OG DET HANDLER IKKE OM ADOPTIV FORENING,
OG DET HANDLER HELLER IKKE OM AT DU HAR REJST GENNEM 30 ÅR I AFRICA.
DE HANDLER OM HVARDAN HUN BLIVER BEHANDLET AF ADOPTIV MOREN-
JEG SYNTES HUN SKAL BLIVE I DANMARK

Masho

Skrevet af Margit Madsen, Fredag den 30. november 2012, 22:52

nu er det flere år siden at masho og lillebror kom til danmark ----men hvordan har de det i dag ---det hører man ikke noget om ---heller ikke om broderen også har trauma ----

det var da godt om man kunne få noget information om det ----

Masho

Skrevet af Margit Madsen, Fredag den 30. november 2012, 22:31

jeg tror ikke at Masho bare skal sendes hjem ---det vil blive lige så stort trauma for hende --som da hun kom til danmark ---hvis der var nogen der kunne rejse med hende på ferie --til sit hjemland --og gradvis lærte sine forældre at kende ---havde hun en mulighed for selv at være med i processen ----hvor hun ville være ---

men nu hun er på det børnehjem ---er der vel psykologer tilknyttet
som tager sig af hende ---

Kim må være rød

Skrevet af Knud, Fredag den 30. november 2012, 18:21

eller måske radikal.

Utrolig, at så uvidende person som Kim Petersen vil udstille sig selv her på debatten.

Prøv at indhente DFs politik, så du ikke dummer dig igen.

Enig med Kurt

Skrevet af Keld, Fredag den 30. november 2012, 17:21

Ja, man forstår bedre hvorfor det går som det gør, når man har uvidende personer som Kim Petersen til at stemme ved valget.

kim petersens indlæg taler for sig selv- uvidendende om DF.

Skrevet af Kurt, Fredag den 30. november 2012, 17:18

Hvis han gad at sætte sig ind i tingene inden han skrev sådan engang gylle ville jeg acceptere ham.

Det er de KRIMINELLE der skal sendes hjem.

Uha hvor flovt!!!!!

Masho

Skrevet af Tove Traore, Fredag den 30. november 2012, 17:16

Masho skal sendes hjem. lige meget hvor mange eksperter der undersøger og kommer ind over kan de jo ikke tage længslen efter sin mor og far og smerten fra hende. Og velmenende skiftende pædagoger som opdrager på dansk måde gør kun traumerne værre.
Og hvad med de stakkels forældre som er blevet lokket til at adoptere? Hvem tænker på dem. Der bliver bare sagt ,nu må vi se hvad eksperterne siger. Ja men de ser åbenbart ikke hvad Mashos virkelige behov er. Materiel velstand kan ikke løse alt.
Problemet er at Danadopt og ansvarlige myndigheder ikke har kunnet se at dette er børnehandel.

Afrikansk og dansk kultur og opdragelse er så milevidt fra hinanden. Jeg ved det fordi jeg er gift med en afrikaner. Ingen tænker heller på hvor meget de afrikanske børn bliver drillet her i skolen på grund af deres hudfarve. Ingen,ingen snakker om det. Jeg går ind for at hjælpe i hjemlandet . Sos byer er noget af det bedste for børn. At adoptere er aldrig for barnets skyld,men for at dække de voksnes behov .Og nej jeg er ikke fra dansk folkeparti,som jeg er blevet skudt i skoene på grund af min mening. Men jeg har gennem 30 år rejst i afrika og levet blandt de allerfattigste,derfor ved jeg at arv er vigtigere end miljø. Jeg er en god gammel socialdemokrat.

LOL

Skrevet af kim petersen, Fredag den 30. november 2012, 16:03

Jamen D-ebilt F-ofum mener jo at AL L L E fremmede skal sendes hjem..so whats new ??

Og V har LÆRT dette menneskesyn efter at være holdt oppe af Fru Kjærsgaard i 10 år...

OG Kim Behnke( fra de døende K) mener vel stadig at de skal smides ud fra en flyver ....

JO TAK BT det er sørme nogle fine politikere I støtter....

Mashos Ønske

Skrevet af Anja, Fredag den 30. november 2012, 15:11

Jeg synes, at man burde tale med den lille pige, og høre hende ad, hvad hendes ønske er. Hun er jo trods alt 9 år. Hvis hun længes efter hendes familie og sine biologiske forældre- så skal hun helt klart tilbage. Det er fludstændig uforståligt- at man kan finde på, at skille hende ad fra hendes lille bror og kaste hende igennem systemmet, som om hun var et styk legetøj. FØJ HENRIETTE- mon du havde gjort det samme, hvis det havde været dit eget barn???????? Jeg håber, at MASHOS øjne en dag erstattes af lykke frem for sorg og ensomhed.

de etiopiske myndigheder

Skrevet af susanne madsen, Fredag den 30. november 2012, 14:42

Efter jeg har set Karen Hækkerup udtale sig til fjernsynet efter samrådet idag, undrer det mig, hvor indskrænket og nedladende vi danskere behandler det etiopiske land. Som om vi bare har ret til at snuppe deres børn som det passer os. Det er ikke bedre end den arrogance adoptivforældrene udviste overfor de meget søde etiopiske forældre, der dog har født og opfostret nogle meget harmoniske og kærlige børn. Hvorfor ikke vende bøtten BT. Hvad siger den etiopiske ambassade til hvad der foregår? Hvorfor standser de ikke eksporten af deres børn, der har det meget bedre i deres egen kultur og sprog? og hvor det er praksis , at tage hinandens børn til sig? Når så mange alligevel ender på børnehjem med svære psykiske traumer, ser det ud som, at ingen foranstaltninger virker på det traume, at blive fjernet fra nærmiljøet og bortført til en anden kultur - uden tolke - og uden nogen form for bistandsadvokat som kan varetage ens interesser.. Vil da gerne læse en artikel i BT om hvordan de etiopiske myndigheder mener om overnstående.

Masho og lillebror

Skrevet af Ritu Singh, Fredag den 30. november 2012, 12:35

De danske adoptiv forældre har ødelagt masho og mashos lillebrors liv. Masho har nu mistet sine biologiske forældre og hendes bror. De to søskende skal bo sammen, masho har mistet sine forældre så hun skal være sammen med sin bror, eller blive sendt tilbage til sine biologiske forældre.
Hvis Masho og Mashos biologiske forældre vil være sammen skal de jo også være sammen, end at Masho skal bo på et børnehjem.

Da hun boede sammen med sine adoptiv forældre så har hun jo gået i børnehave eller skole, og hvorfor har de så ikke hjulpet?

jeg forstår det bare ikke, det er jo synd for hende.

Masho og lillebror

Skrevet af Ritu Singh, Fredag den 30. november 2012, 12:35

De danske adoptiv forældre har ødelagt masho og mashos lillebrors liv. Masho har nu mistet sine biologiske forældre og hendes bror. De to søskende skal bo sammen, masho har mistet sine forældre så hun skal være sammen med sin bror, eller blive sendt tilbage til sine biologiske forældre.
Hvis Masho og Mashos biologiske forældre vil være sammen skal de jo også være sammen, end at Masho skal bo på et børnehjem.

Da hun boede sammen med sine adoptiv forældre så har hun jo gået i børnehave eller skole, og hvorfor har de så ikke hjulpet?

jeg forstår det bare ikke, det er jo synd for hende.

adoptivbarnet

Skrevet af P.Po, Fredag den 30. november 2012, 09:52

Man bliver så træt af at høre på psykoterapeuter, psykologer og lignende godtfolk...- Synes sku alle bliver "syge" når man har konsulteret disse "uvæsener"

Masho

Skrevet af Inger Marie Olsson, Torsdag den 29. november 2012, 19:28

Masho bør ikke sendes Til Etiopien.
Men når det er sagt så Bør hun blive sammenført med sin Lillebror et andet sted det behøver ikke være et børnehjem.
Hvis de Adoptivforældre bør få fratages alle 3 som de har de er uegnede som forældre.

..biologiske forældre syge??

Skrevet af L. Johs, Torsdag den 29. november 2012, 18:23

ER de biologiske forældre syge?

For mig så de begge raske og sunde ud!
Og de havde oveni adopteret andre forældres barn.

???
Adopterede de af økonomiske grunde?
Synes de danske adoptivforældre skal sende børnene tilbage og støtte familien der - og for EGEN REGNING.

Korrekt...

Skrevet af L.P., Fredag den 30. november 2012, 01:07

- det samme har jeg selv tænkt en del på!
De ser nemlig ikke syge ud,- det gør derimod adoptivforældrene-i hvert fald adoptivmoderen!
Så hvem kan spå om at de rigtige forældre ikke har langt igen???!
Sikkert et påskud for at legitimitere adoptionen-(menneskehandelen)!!

Send dem begge hjem..

Skrevet af L. Johs, Torsdag den 29. november 2012, 18:17

Begge børnene skal følges ad hjem til deres egne forældre i Etiopien.

Forældrene der beviser jo, at de KAN tage sig af børn - idet de har "adopteret" et spædbarn fra andre.

De danske forældres indsats bør derefter være, at de støtter biologiske forældre - via hivmedicin, som man i dag kan leve et helt langt liv på - samt psykologhjælp og støtte til dem i Etiopien.

Ikke mere sludder om, hvorvidt de to børn nu er "danske". Deres liv er hos egen forældre i deres hjemland.

Masho skal hjem

Skrevet af Berit Andersen, Torsdag den 29. november 2012, 17:26

Selvfølgelig skal Masho hjem til sine biologiske forældre. Danmark, må hjælpe med pædagogisk/psykologisk hjælp ( det blir nok ikke svært at finde fagfolk til at tage med og støtte familien) samt penge til skolegang mm. Masho har været her i 4-5 år, men hvem siger hun har glemt alt, samt sproget fra dengang, hun var jo ældre end de 4 år som blev fortalt. Har man spurgt hende - det må da også tælle med.

Hun skal have kontakt med alle forældre.

Skrevet af Merete Gudmand-Høyer, Torsdag den 29. november 2012, 16:56

Jeg udtaler mig som psykolog:
Masho skal ikke hjem - det vil bare blive et nyt traume - så skal hun igen skifte land, sprog og kultur.
Masho skulle fra starten være sikret kontakt med alle forældre. Så kunne hendes etiopiske mor have forklaret hende, at hun nu skal bo i Danmark og på den måde lettet overgangen(triangulere hedder det i psykologien). Videre skulle Masho have fortsat med at have kontakt til sine etiopiske forældre gennem telefon og besøg - og de etiopiske forældre skulle så bakke op om hendes nye liv.
Jeg tænker, at det kunne være helende for Masho at få kontakt med sine etiopiske forældre, som bl.a. kunne forklare hende, at de ikke kasserede hende, men at de elsker hende og prøvede at træffe det bedste valg.De danske skilsmissefamilier må samarbejde med hinden. Der burde være samme krav til adoptivfamilier.

Hun skal have kontakt med alle forældre.

Skrevet af Merete Gudmand-Høyer, Torsdag den 29. november 2012, 16:55

Jeg udtaler mig som psykolog:
Masho skal ikke hjem - det vil bare blive et nyt traume - så skal hun igen skifte land, sprog og kultur.
Masho skulle fra starten være sikret kontakt med alle forældre. Så kunne hendes etiopiske mor have forklaret hende, at hun nu skal bo i Danmark og på den måde lettet overgangen(triangulere hedder det i psykologien). Videre skulle Masho have fortsat med at have kontakt til sine etiopiske forældre gennem telefon og besøg - og de etiopiske forældre skulle så bakke op om hendes nye liv.
Jeg tænker, at det kunne være helende for Masho at få kontakt med sine etiopiske forældre, som bl.a. kunne forklare hende, at de ikke kasserede hende, men at de elsker hende og prøvede at træffe det bedste valg.De danske skilsmissefamilier må samarbejde med hinden. Der burde være samme krav til adoptivfamilier.