DRs navnkundige udenrigskorrepondent Jens Nauntofte var sund og frisk, da en pludselig opstået tarminfektion kostede ham.

Det kom som lynet fra en klar himmel, da den ellers friske og aktive pensionerede DR-korrespondent Jens Nauntofte for et par uger siden blev indlagt på Hvidovre Hospital med en kraftig infektion. Her kæmpede lægerne forgæves for at redde den 78-årige mands liv.

Kun to dage før den akutte indlæggelse spiste Jens Nauntofte og hans hustru Maria Stenz middag i højt humør med de gamle DR-venner Jess Myrthu og Steffen Gram med deres respektive hustruer.

Vennerne mødtes hos Myrthu tirsdag for tre uger siden, og ingen vidste på det tidspunkt, at Jens Nauntoftes liv ville være slut mandag d. 27. marts.

»Som sædvanligt debatterede vi voldsomt og hidsigt. Det gør vi altid, når vi mødes. Jens og Maria gik her fra sent, og vi var alle sammen i højt humør. Men to dage efter ringede Maria (Stenz red,) og fortalte, at han var blevet indlagt,« siger Jess Myrthu, der er tidligere journalist på TV-Avisen.

Den kendte tv-journalist, der ellers var i fuldt vigør og ved godt helbred, var pludselig blevet ramt af en aggressiv infektion, sandsynligvis forårsaget af tarmslyng. Og han blev øjeblikkelig indlagt på intensiv afdeling på Hvidovre Hospital.

»Dagen efter Jens blev indlagt tog jeg ud på hospitalet, og der lå han på intensiv, og man kunne ikke komme i kontakt med ham. Det så ikke godt ud, det må jeg sige,« siger Jess Myrthu, der har kendt Nauntofte i 30 år og tilføjer:

»Men jeg føler, at jeg fik sagt farvel den dag, selvom han ikke var vågen, og selvom han var i koma. Selvom han ikke reagerede, så tog jeg hans hånd, og jeg sagde farvel i mit stille sind. Og jeg føler faktisk, at Jens fornemmede, at jeg var der.«

Jens Nauntoftes ægtefælle siden 1982, sanger og skuespiller, Maria Stenz, var tirsdag i chok over sin mands død, og kun i stand til at tale ganske kort med BT, hvor hun takkede læger og sygepersonalet på Hvidovre Hospital for en fantastisk indsats og behandling, selv om de måtte kæmpe forgæves.

»Jeg har svært ved at sige noget lige nu. Vi er noget familie, der er samlet, og jeg ved faktisk ikke hvad jeg skal sige,« sagde hun til BT, før hun overlod telefonen til hendes søn, Jakob, der har været Jens Nauntoftes stedsøn siden parret mødte hinanden.

»Jeg kan fortælle, at Jens døde af en infektion, der førte til multipel organsvigt, der spredte sig til hele kroppen. De lagde ham på intensiv i håb om, at han kunne overleve. Men de kan jo ikke styre alting,« siger stedsønnen.

DRs mangeårige korrespondent og nuværende radiovært, Steffen Gram, fortæller ligesom Myrthu, at sygdommen kom meget pludseligt.

»Han var helt frisk, da vi mødtes, og der var ikke noget at mærke. Så det er gået meget hurtigt., og det er selvfølgelig af et chok for alle,« siger Steffen Gram, der har kendt Jens Nauntofte siden begyndelsen af 80’erne. Både privat og som kollega.

»Han gik på pension officielt for otte år siden, men Jens holdt jo ikke op med at arbejde af den grund,« siger Steffen Gram, der fortæller, at Jens Nauntofte lige inden sin død, lige havde afleveret manuskriptet til sine erindringer.

»Det er kun et par år siden han udgav en bog, og han havde netop afleveret bogen om sin tilværelse både som journalist og privatperson til en forlægger,« fortæller Steffen Gram, der siger om sin nære ven:

»Vi havde et årelangt venskab, og jeg satte voldsomt pris på Jens både privat og fagligt. Han var en dybt professionel og kompromisløs journalist. Og privat var Jens et utroligt generøst menneske, der sammen med Maria var meget betænksomme, generøse og havde en fantastisk evne og flair for at bekymre sig om venner og familie,« siger Steffen Gram til BT.