Vejede 25 kg: Nu kæmper landets bedste læger for Elhams liv

Nu er der håb for den unge pige Elham, der langsomt er ved at sulte sig ihjel af anoreksi.

Hun skal nu behandles på Rigshospitalets anoreksiklinik.

BT bragte tidligere historien om 29-årige Elham og hendes far, Jamal Soltanizadeh, der magtesløst ser til, mens livet forsvinder fra hans datter. Hun har været syg af anoreksi, siden hun var 13 år gammel, hvor hun er rutsjet rundt i systemet uden at blive rask.

Se billederne: Så skræmmende tynd er Elham

- Elham ringede i onsdags og fortalte mig, at hun bliver flyttet til Rigshospitalet. Siden hørte jeg det også fra klinikchefen. De siger, at ordren kommer højt oppe fra, fortæller Jamal Soltanizadeh.

- Det her er den bedste julegave, og det er sådan en lettelse. Nu går jeg ud fra, at hun kommer til en afdeling, der har gode kompetencer til at hjælpe hende, tilføjer han.

Siden januar har Elham været indlagt på den psykiatriske afdeling i Helsingør, hvor man har forsøgt at behandle hendes sygdom. Uden held. Hun har tværtimod tabt sig, fortæller hendes far.

Fars desperate bøn om hjælp: Min datter sulter sig ihjel

Anoreksiklinikken på Rigshospitalet huser nogle af landets bedste anoreksilæger, og Elham bliver i første omgang indlagt på den lukkede afdeling, så hun kan tage på i vægt. Lige nu vejer hun 25 kilo.

Jamal Soltanizadeh er klar over, at der skal meget til at gøre Elham rask, og at Anoreksiklinikkens læger står over for en meget stor opgave.

- Men bare det, at der er sket noget. Tidligere fik vi at vide, at de ikke kunne hjælpe Elham. Nu har jeg håb for min datter, siger han.

Efter artiklen i BT har han oplevet at blive kontaktet af flere, der har læst om hans datter.

- Der kom en medicinstuderende hen til min kone og jeg, da vi var på Fisketorvet i København, og sagde, at hun ønsker det bedste for os. Og en pige, der tidligere har haft anoreksi, har tilbudt at besøge Elham og snakke med hende. Min kone kalder hende en engel, siger han og tilføjer:

- Jeg bliver så varm, rørt og taknemlig af alle de henvendelser.

Fars desperate bøn om hjælp: Min datter sulter sig ihjel

Læs også: