På søndag er det Valentinsdag. Dagen, hvor du skal vise, hvor meget du elsker din bedre halvdel.

BT har allieret sig med sexolog/parterapeuterne Jakob Olrik og Katrine Berling, som giver deres bud på, hvorfor det kan være en god eller en dårlig idé at fejre denne umiddelbart romantiske dag.

Her er argumenterne, der taler imod:
Først og fremmest peger Jakob Olrik på det faktum, at der er tale om en dag, der er nøje kalkuleret med fra alverdens virksomheder.

»Det er en kommerciel dag, og der er måske nogle personer, som tænder af på det. Vigtigst af alt er det, at vi har det godt i hverdagen. Mangler du romantik i dit parforhold, så drys det hellere ud over dagligdagen end at falde for de der kommercielle dage.«

Valentinsdag skal heller ikke blive en sovepude. Det skal ikke være den eneste dag på året, hvor der sker noget romantisk, mener både Olrik og Katrine Berling.

»Hvis man aldrig nogensinde fejrer kærligheden, og så pludseligt går kæresten all in, så vil man måske føle, det var lidt 'nå ja, det kan han jo godt gøre'. Hvorfor ikke komme med den romantiske gestus på en ganske almindelig onsdag i stedet?« siger Katrine Berling, der også er ekspert i orgasmer.

Derudover kan det også være positivt at holde sig helt fra hinanden på selve Valentinsdag.

»Hvis du vil have lidt mere lidenskab i dit parforhold, så prøv at længes lidt efter hinanden. Vi elsker trygheden, men alt bliver bare forudsigeligt. Det er ikke særligt erotisk eller lidenskabeligt. Det er meget typisk, at folk frygter at savne hinanden,« siger Jakob Olrik.

Katrine Berling mener heller ikke, at man skal fejre Valentinsdag af ren og skær pligt.

»Nogle tænker 'åh nej jeg må hellere gøre noget ellers bliver kæresten/ægtefællen sur', og det skal man ikke gøre.«

Her kommer alle de positive argumenter
Jakob Olrik mener, at Valentinsdag kan være en form for juleaften for et parforhold. Og på samme måde, så kan det være dejligt med en dag/aften, hvor der bliver kælet lidt ekstra for detaljerne.

»Selv om du måske har en kvinde, der dybest set er imod det, så vil hun alligevel få et blødt hjerte, når du kommer med en lille ting,« siger han.

Katrine Berling mener, at man i udgangspunktet aldrig kan fejre kærligheden nok.

»Jo flere dates man har med hinanden, jo tættere kommer man på hinanden. Det gør også, at man føler sig elsket, og man får mere lyst til hinanden,« siger hun.

Hun mener også, at det ikke nødvendigvist er negativt, at det er en kommerciel dag.

»På Valentinsdag kan vi erklære vores kærlighed til hinanden. Man kan komme ud af den travle hverdag sammen. Det er også let forstået på den måde, at der er mange arrangementer, der har gjort forarbejdet for en. Man kan bare bestille en valentinsbuket eller chokolade. Der er nogen, som har taget stilling til om, det skal være lyserøde eller gule blomster, man giver, og det vil for nogen mennesker helt klart være en fordel,« siger hun og kommer med en mulig formel på succes:

»Jeg ville tænke ud af boksen, hvis jeg skulle holde Valentinsdag. Man skal ikke tro, at det hele er godt, hvis man bare kommer med den samme buket blomster eller inviterer hende ud på den samme restaurant år efter år. Det behøver ikke at koste en million, man kan evt. tænde nogle stearinlys, give hende et bad, gør noget du ikke har gjort før. Et eller andet nyt. Som får hende til at tænke 'ej, det har min mand gjort'.«

Hun mener, at det kan skabe spænding og nærvær i forholdet. For rutiner og dagligdagens trummerum er et hvert forholds værste fjende.