Opgørelse viser, at 45 procent af de efterlønsberettigede hævede deres efterlønsbidrag. De fik i snit godt 45.000 kroner ud.

De unge sagde farvel og de ældre blev i efterlønsordningen. Det viser en ny opgørelse fra AK-Samvirke, som viser, at 67 procent af de efterlønsberettigede medlemmer under 40 år, har forladt ordningen og hævet deres bidrag.

For den ældre generation gælder det, at 16 procent af medlemmerne over 50 år hævet deres bidrag.

Som en del af tilbagetrækningsreformen har det fra 1. april til 1. oktober i år været muligt for danskerne at vælge enten at få udbetalt deres efterløn eller blive i ordningen.

De medlemmer, der har været flittigst ved udbetalingsskranken kommer fra Civiløkonomernes A-kasse, hvor 65 procent af medlemmerne har hævet deres indestående.

Hos pædagoger, lærere og 3F har lysten til at hæve efterlønspengene været mindst. Her ligger procentdelen, der har tømt efterlønskontoen, på mellem 35 og 37 procent.

- Det er egentlig meget forventeligt. Medlemmerne i de a-kasser, hvor man typisk har høje indkomster og store pensionsopsparinger, er også dem, som har forladt efterlønsordningen. Omvendt kan vi se, at medlemmerne er blevet i ordningen i de a-kasser, hvor lønnen og pensionerne generelt ikke er så store, konstaterer Verner Sand Kirk, direktør i AK-Samvirke.

Af alle de efterlønsberettigede medlemmer af en a-kasse har 45 procent fået udbetalt efterlønsbidrag. Opgørelsen fra AK-Samvirke viser, at i alt 615.000 har forladt efterlønsordningen og fået deres indestående udbetalt. Det svarer til 45.600 kroner i gennemsnit.