KØB PLUS!

Undlod at hjælpe ved trafikulykke: Ville ikke risikere rundstykkerne blev kolde

Hvad mener du? Deltag i debatten

En kvinde ringede i morges til politiet og oplyste, at hun observerede en bil i grøften på Lundvej - hovedvej 12 mellem Varde og Herning - i nærheden af Sig.

Politiet spurgte kvinden, om der var mennesker i bilen, men vidnet oplyste, at hun fortsatte sin kørsel med henvisning til, at hun havde lune rundstykker, der kunne blive kolde ved en udstigning.

Henrik Berg, sektionsleder ved lokalpolitiet i Varde, betegner hændelsen som dårlig adfærd i trafikken.

- Man skal undersøge, om der er mennesker i en forulykket bil, siger han.

Klokken 07.27 kørte politiet ud og undersøgte bilen. Der var ingen mennesker, og den blev forsynet med politibånd.

Sidste år skabte det voldsom debat, da det kom frem, at en mand havde afslået at hjælpe ved en trafikulykke ved Ribe hvor en kvinde og en baby var i livsfare fordi han ikke ville have våde sko.

Mand afslog at hjælpe kvinde og baby i livsfare - ville ikke have våde sko

HVAD MENER DU OM KVINDENS MANGLENDE LYST TIL AT STANDSE BILEN OG UNDERSØGE OM DER VAR TILSKADEKOMNE MED BRUG FOR HJÆLP. DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ BT'S FACEBOOK-SIDE HER

Din kommentar

Kommentarer

Lotus

Skrevet af Lotus, Torsdag den 17. januar 2013, 17:00

Er det helt seriøst - er vi i tvivl om vi skal hjælpe folk i nød ?? folk der har brug for vores hjælp ? Jeg kan virkelig ikke forholde mig til, at vi ikke tager et ansvar... Hvad hvid der havde været en tilskadekommen i bilen måske også et barn. Det ville jeg ikke kunne have på min samvittighed - for et par lune rundstykker ...- hvad sker det lige for den manglede respekt og morale hos folk.. Og til Jan der ikke vil hjælpe i en selvforskyldt ulykke - hvor er DIN SAMVITTIGHED ? jeg er sq også træt a folk der køre som det passer dem, og som ikke tænker på hvad de udsætter sig selv og andre for. Men du er langt fra et bedre menneske end dem - hvis du bare kan være ligeglad... - Ville du virkelig stå og vurdere , om de fortjente din hjælp eller ej ??? - udoverdet er det strafbart ikke at hjælpe tilskadekommen - kan give op til 2 års fængsel.

Spørgsmål om hjælp?

Skrevet af Jan Post, Torsdag den 17. januar 2013, 19:48

Det er ikke et spørgsmål om at hjælpe. Det er et spørgsmål om samvittighed. Jeg er sådan indrettet at vis folk sidder mit liv på spil og derefter kommer til skade ved ikke at bruge den indvendige side af hovedet, ja så må de tage hvad der kommer til dem. Det er jo ikke fordi jeg ikke vil hjælpe fol i nød. Men vil bare ikke hjælpe dem som åbenlyst ikke har hjerne nok til at tænke over deres handlinger.
Kan da godt komme med et eksempel. En billist kører som en sindsyg i en by. Han/hun rammer et par fodgængere og kører derefter galt. Så kan jeg da godt love dig for at fodgængerne kom i første række. Har intet til overs for sindsyge billister.
Et andet eksempel. en indbrudstyv er brudt ind i dit hus og er blevet skambidt af jeres hund. Tror du så jeg ville hjælpe indbrudstyven? NEJ. For idioten har intet at gøre i det hus.
Pointen er at folk selv må tage konsekvensen for deres handlinger. Dummer man sig må man tage den straf der kommer. Og den straframme vi har i Danmark, samt det underbemandet politi, gør at jeg ikke har den mindste lyst til at hjælpe folk som ovenstående eksempler. For ringede du til politiet ville de nok sige at ikke havde tid for de var ved et eller andet.
Kan give et eksempel mere.
For mange år siden kom jeg selv kørerne på en lille smal vej og havde solen i øjnene. Havde kørt der ca 1-2 timer tidligere. Nu var der så en vognmand fra Ølsted & Allested Vognmandsforretning der havde besluttet sig for at stille en container som fyldte lidt over halvdelen af vejen. Den ser jeg så for sent og når lige at ramme den med siden af bilen. Nå lort tænker jeg. Ser så at den ikke er afmærket med reflekser. Der er ikke noget skilt nogen steder med at der er forhindring forude eller lign. Nå men ringer til politiet som bare siger at vis jeg synes de skal komme ud og kigge vil det koste mig en bøde, pga at jeg ikke har kørt efter forholdne. 5 minutter går og vognmanden selv kommer forbi. Jeg giver ham en stor skideballe, hvorefter han kører hjem tager en ny container kommer ud til mig og skifter containeren til en lovlig afmærket container, og kører i gen. Hvor synes du retfærdigheden ligger i den historie?

Så ja jeg bestemmer selv hvem og hvorfor jeg vil hjælpe diverse folk. Og min samvittighed vil aldrig få sig et knæk vis folk som "selvforskyldt skader sig selv" ikke får min hjælp. De får som jeg føler de har fortjent. Selv om det endda vil være med deres død til følge.

en super egoist

Skrevet af poul, Torsdag den 17. januar 2013, 09:17

det er lige efter tidens totale ligegyldighed over for andre mennesker, men denne kvinde vil med garanti være den første til at kæfte op hvis det rammer hende selv, jeg håber at hun kan se at hun har en råden moral.

en super egoist

Skrevet af poul, Torsdag den 17. januar 2013, 09:17

det er lige efter tidens totale ligegyldighed over for andre mennesker, men denne kvinde vil med garanti være den første til at kæfte op hvis det rammer hende selv, jeg håber at hun kan se at hun har en råden moral.

Skam jer!

Skrevet af Snerpe, Onsdag den 16. januar 2013, 22:52

Er da lettet over at Jan Post og Michael ikke er læger, sygeplejersker, falckmænd ell. Videre.... "Flot" at kunne stille sig til dommer på den måde over andres ve og vel og rettigheder til livet, tilsyneladende!!!!

Lettet?

Skrevet af Jan Post, Torsdag den 17. januar 2013, 20:01

Jeg tror da vist ikke at du er klar over hvordan forholdne er for læger, sygeplejer falckmænd og så viddere. De er dommere hverdag. Vågn op og se realiteten. De vil næsten med sikkerhed vurdere hver et tilfælde de bliver stildt over for.

Men stil dig selv et rigtigt godt spørgsmål inden du tager stilling til andre folk.

Du står på en perron sammen med et par venner. Lidt længere henne står en flok på måske 30 ukendte personer. Toget kører galt og kommer i mod jer. Hvem vil du redde? Dine 2 venner eller de 30 ukendte personer?

I dette hypotetiske scenarie er det dig der er dommer.

Men den holdning og viden du udstråler men din tekst kan det kun være dine 2 venner du vil redde.
For det er jo "FLOT at kunne stille sig som dommer på den måde over andres ve og vel samt rettigheder til livet" tilsyneladende.

Besvarer trods lidet håb....

Skrevet af Snerpe, Fredag den 18. januar 2013, 00:33

Min holdning er idealistisk humanistisk og jeg har 7 års uni-studier bag mig... Og dig???

Jeg ville forsøge at redde alle 33! Gribe mine kammerater og råbe, gestikulere mv til de 30 andre.... Og mon ikke bare et par af dem også kunne enten se eller høre det store tog komme (nu du er så god til IRL iscenesættelser)... Jeg ville ikke spilde tiden med at stå og forsøge at bestemme hvem JEG synes der har ret til livet, førligheden etc. Vil da gerne høre hvad du mener DIT belæg er for det, andet at være en snæversynet, lille, selvretfærdig mandsperson, der til stadighed er fornærmet over en bule i bilen, han burde have set OM HAN NETOP HAVDE KØRT EFTER FORHOLDENE.... Så hvad er lige forskellen på dig og dem du sider og ser ned på??? Du kørte jo tilsyneladende også hasarderet den dag og heldigvis var det en container og ikke et barn du ramte... Også selvom du havde været der tidligere den dag ( wtf!).

Jeg er netop fagperson i hospitalsvæsenet og kan bekræfte at vi tilsidesætter vores div. Personlige holdninger og arbejder for at hele, kurere og redde liv hvereneste dag... Uanset HVEM der er tale om. Har behandlet mordere, fængslede, psykisk syge og hr og fru Danmark.... ALLE på lige fod og alle lige godt!

Derudover er Danmark en retstat og vi har et (relativt) velfungerende juridisk system der kaster dom over borgerene i DK... Lad nu dem om den del!

Afslog at hjælpe trafikoffer

Skrevet af Hille, Onsdag den 16. januar 2013, 22:41

Klip i kørekortet - det kunne nok rette op på den manglende moral og ansvarsfølelse overfor andre!

Ingen hjælp at hente her ved selvforskyldt uheld.

Skrevet af Jan Post, Onsdag den 16. januar 2013, 20:22

Nej jeg vil aldrig nogensinde hjælpe en person som kører uforsvarligt, med et uheld til følge. Med mindre det går ud over andre billister eller fodgængere. Men den dårlige billist han eller hun ville aldrig få min hjælp.
Grunden til at jeg ikke ville hjælpe en person som feks. er kørt galt efter en hassarderet overhaling eller lignende sindsyge kørsel, er sku at de selv må tage straffen for ikke at bruge det der sidder mellem ørerne.
Vis det så er at være egoist, så vil jeg gerne være egoist. Man rider som man sadler.

Men skal så sige at jeg har hjulpet til ved ganske almindelige uheld af diverse art og gjort hvad jeg kunne. Det har nu heldigvis aldrig været nogen slemme uheld. Men de "uskyldige" vil jeg altid hjælpe.

Som man sår...

Skrevet af Ninz, Onsdag den 16. januar 2013, 19:41

...skal man høste. Vær mod andre, som du ønsker de sal være mod dig. Det modbydelige kvindemenneske, topmålet af egoisme, forhåbenligt skammer hun sig. Håber hun får som fortjent.

Helt i orden

Skrevet af Michael, Onsdag den 16. januar 2013, 18:54

Jeg er selv cyklist og jeg vil aldrig gentager aldrig komme en billist til hjælp. De er selv ude om det udover at de sætter vores andres liv på spil.

fjols

Skrevet af Anders, Torsdag den 17. januar 2013, 07:58

Du er da et fæ du burde blive bus passager

Cyklister giver dårlige nerver

Skrevet af Julie, Torsdag den 17. januar 2013, 01:46

Jeg er selv billist og kører rundt i Århus næsten dagligt. Men må sige det er meget sjældent jeg har en køretur hvor jeg ikke ser en cyklist der kører over for rødt, cykler uden lys når det er mørkt, svinger ud lige foran biler på kørebanen, osv. Hvis sådan en cyklist var med i et færdselsuheld skulle jeg så også bare køre videre og ikke hjælpe? For personen kørte jo ikke efter reglerne...

det er ens pligt

Skrevet af hhhhh, Onsdag den 16. januar 2013, 18:01

I følge færdselsloven er det ens pligt, at hjælpe, efter bedste evne. Ringe til politiet og se om man kan hjælpe vedkommende med evt. at trøste vedkomnen eller i det mindste være der indtil ambulancen og politiet er kommet. Selvfølgelig kan der havde været andre, men så burde de have været der. Kunne rundstykkerne ikke lige få en hurtig opvarmning i ovnen?. Vi er blevet et meget egoistisk folkefærd, eller er det berøringsangst??? hvad mener I?

Sensurere I ?????

Skrevet af Tove, Onsdag den 16. januar 2013, 17:04

Nu har jeg oplevet, både i går og i dag, at min kommentar ikke bliver sendt !!!!!!

Hvad er grunden til det ???

Jeg vil da ikke bruge min tid på at skrive, hvis I bare klipper det fra.
Det var et meget sobert indlæg.

Hun er vel ikke den eneste som så bilen

Skrevet af F.Hansen, Onsdag den 16. januar 2013, 16:50

Gætter på, at bilen allerede var i grøften da hun kørte til bageren, så
andre har også set bilen. Er man uheldig og ende i grøften, så forsvinder man vel ikke fra stedet inden for 15min eller hvor lang tid
køen hos bageren nu var, man skal vel lige sunde sig og have ringet
til Falck og andre først. Trods alt ringede hun, hvad andre ikke gjorde,
men generelt er det for dårligt, at man ikke undersøger for tilskade kommende først. Rent ud sagt TV spolerede danskere, som har et
underligt forhold til virkeligheden og tror alt er en billig film.
Ligesom disse idioter der absolut skal stoppe for, at se på trafikulykker, så redningsfolk ikke kan komme til.

varme rundstykker

Skrevet af bent, Onsdag den 16. januar 2013, 16:34

jeg kan kun sige at du er ensuper egoist.

Hjælp

Skrevet af Jørgen Henry Christensen, Onsdag den 16. januar 2013, 16:33

Vi er her i landet ved at få "ulands tilstande", hvor man af sikkerheds grunde, ikke stopper for at hjælpe, da det kan være en fælde.
Det er ikke sålænge siden et ægtepar, var udsat for et røveri på den konto. Men den runstykkerne er en meget dårlig undskyldning.

Så hensynsløst

Skrevet af BI, Onsdag den 16. januar 2013, 16:14

Det skulle være strafbart at ikke hjælpe ved ulykker, store som små.
Når man får sit kørekort, skulle man skrive under på at man ved det er en pligt at stoppe og hjælpe.

nu tiden

Skrevet af john hansen, Onsdag den 16. januar 2013, 16:12

hvorfor udsætte sig sevl for noget, det kunne være et trik uheld. her i kongeriget er det jo ved at være normalt. så hellere ringe 112.

ok jeg tager da gerne chancen, men jeg er også temlig stor.

snot-dum!

Skrevet af J. Hansen, Onsdag den 16. januar 2013, 16:09

Hun skal bare af med kørekortet. Med en så ringe intelligens kan man ikke besidde førerbevis! Basta!

dumt

Skrevet af Kurt Jensen, Onsdag den 16. januar 2013, 16:17

af med kørekortet man skal hjælpe personer i nød der med baster, man har pligt til at se i bilen om der er nogen

dumt

Skrevet af Kurt Jensen, Onsdag den 16. januar 2013, 16:17

af med kørekortet man skal hjælpe personer i nød der med baster, man har pligt til at se i bilen om der er nogen

For dårligt

Skrevet af D. Vejen, Onsdag den 16. januar 2013, 15:52

Hvad ville hun selv synes, hvis hun havde behov for hjælp, og folk bare kørte forbi. Håber man ved hvem hun er, så hun får i det mindste en bødestraf.

Blødning !!!!

Skrevet af Smeden, Onsdag den 16. januar 2013, 15:11

Hun sku ha en på snotten og frataget sit kørekort.

Blødning !!!!

Skrevet af Smeden, Onsdag den 16. januar 2013, 15:11

Hun sku ha en på snotten og frataget sit kørekort.

Møgso

Skrevet af Surmuren, Onsdag den 16. januar 2013, 15:01

kort sagt : MØGSO !

uha

Skrevet af j hansen , Onsdag den 16. januar 2013, 14:34

forkasteligt egoistisk så kort kan det siges

Egoist

Skrevet af Martin, Onsdag den 16. januar 2013, 14:24

Det er strafbart ikke at hjælpe folk i nød hvis man er i stand til det. Jeg synes hun skulle straffes for kun at tænke på sin egen sult, istedet for at tænke på folk der har behov for hjælp.

Hvis man rissikerer mennesketab for morgenmad, så burde man skydes.

Dumme møgk......

Skrevet af Birgitte Hansen , Onsdag den 16. januar 2013, 14:24

Troede faktisk man havde pligt til at sikre sig der ingen tilskadekomne var, men hun burde så afgjort have en bøde.