Onsdag åbner Noma en midlertidig restaurant i Mexico. Konceptet skal nok holde, vurderer madanmelder.

Tulum. Mad over åben ild udenfor forbinder de færreste nok med eksklusiv gourmetmad.

Ikke desto mindre er det konceptet for Nomas nye pop up-restaurant, der åbner onsdag i det Caribiske Hav i Tulum i Mexico.

Selv om konceptet lyder specielt, skal det nok blive en succes for Noma, mener Morten Vilsbæk, madredaktør og tidligere formand for Danske Madanmeldere.

- Restauranten har opbygget en stor hype om sig, og det i junglen i Mexico er så smalt og specielt, at det har appel til et internationalt publikum. Mange med penge er interesserede i at rejse for denne oplevelse, siger Morten Vilsbæk.

Restauranten er udendørs og ligger tæt omsluttet af junglen. Prisen for en middag i junglen koster 600 dollar, hvilket er cirka 4000 kroner per person.

Bag roret er køkkenchef og medejer René Redzepi, og selv om det lyder som en dyr middag, så kan Noma noget særligt, mener Morten Vilsbæk.

- René Redzepi kan skabe en forbindelse til det område, han er i, og anrette det på en tallerken. Han går ud og ser, hvad der gror lokalt, og det er han skrap til, siger anmelderen.

Noma i København havde indtil i år to michelinstjerner, men restauranten mistede dem, da den holder midlertidigt lukket for at ombygge.

Det er ikke første gang, at restauranten prøver lykken i udlandet - både Japan og Australien har lagt grund til restaurant Noma for en kortere periode.

Den danske restaurant er kendt for at eksperimentere. Eksempelvis kunne restauranten byde på levende myrer og sprællende rejer, da den havde åbent i Japan.

Nu er turen kommet til at udforske mexicansk madkultur, og Mexico er også en "evig inspirationskilde" for René Redzepi og resten af Noma, skriver restauranten på sin hjemmeside.

Nomas restaurant i Mexico holder åbent fra 12. april til 28. maj, og ifølge Nomas hjemmeside er der helt udsolgt.

/ritzau/