U-vending endte i tragedie: Tre mennesker dræbt

Et forsøg på at lave en u-vending fik onsdag eftermiddag tragiske konsekvenser i Nordsjælland, hvor tre mennesker mistede livet ved en trafikulykke mellem to personbiler på motortrafikvejen syd for Hillerød.

Dødsulykken indtraf, da den ene af de involverede personbiler forsøgte at foretage en hurtig u-vending efter kortvarigt at være kørt ind til højre side på motortrafikvejen. Under u-vendingen blev ægteparret i bilen ramt og dræbt af en bagfrakommende bil, der påkørte deres bil i siden med høj hastighed. Også føreren af denne bil meldes dræbt.

Ulykken skete kort før kl. 13 og betød efterfølgende store trafikale problemer på strækningen mellem Kollerødvej fra syd og op til Roskildevej ved Hillerød. Her var motortrafikvejen i timerne efter dødsulykken spærret i begge retninger, indtil politiet og en tilkaldt bil-inspektør kl. 16.10 var færdig med de tekniske undersøgelser på stedet.

- Kl. 12:57 modtog Nordsjællands Politi via 1-1-2 anmeldelse om et alvorligt færdselsuheld på Hillerødmotorvejen umiddelbart syd for Roskildevej i Hillerød Kommune, hvor to køretøjer var involveret, oplyser vagtchef ved Nordsjællands Politi - politikommissær Dan Rener Houtved.

- Ambulance, akutlæge, redningsberedskab og politipatruljer blev sendt til stedet, og akutlægen kunne som en af de første fremme konstatere, at de tre personer i bilerne var afgået ved døden. Det vurderes, at de alle er dræbt umiddelbart i forbindelse med kollisionen, der har været meget kraftig, tilføjer vagtchefen.

Den højest tilladte hastighed på strækningen er 90 km/t. De tre dræbte er i alderen 60-69 år.

Ved de stærkt beskadigede biler fandt redningsfolkene både en kat og en hund. Begge dyr overlevede, men de blev lettere kvæstede kørt til behandling hos en dyrlæge.

Der er ifølge politiet umiddelbart ingen mistanke om spiritus/narkokørsel, eller at hastigheds-begrænsningen er overtrådt. Uheldets årsag skønnes ene og alene at kunne tilskrives den ene parts ulovlige u-vending.

Læs også: