KØB PLUS!

TV2 skjulte sandheden om Mette

Kontanthjælpsmodtager var blevet tilbudt tre job, men det valgte TV2 ikke at fortælle seerne i programmet ’Velkommen til virkeligheden’

Det var ikke hele sandheden, som mere end en halv million danskere fik lov at se, da de torsdag 13. september tunede ind på TV2 for at se programmet ’Velkommen til virkeligheden’.

Her kunne danskerne se Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, og den 35-årige kontanthjælpsmodtager Mette Hansen skændes om, hvorvidt der er job at hente for kontanthjælpsmodtagere eller ej.

Men hvad TV2 ikke forklarede i udsendelsen var, at Mette Hansen i juli måned blev tilbudt tre job som henholdsvis frisør, fabriksarbejder og medarbejder hos et vikarbureau. Job, som hun af forskellige årsager ikke ønskede at sige ja til.

Afstemning

Da BT kontakter TV2 for at høre, hvorfor seerne ikke måtte få at vide, at Mette Hansen har fået tilbudt job, lyder beskeden fra programredaktøren Heidi Kim Andersen, at TV2 intet kendte til jobtilbuddene.

- TV2 var ikke informeret om jobtilbuddene. Efterfølgende (efter BTs artikel søndag) er TV 2 blevet informeret om, at Mette Hansen blev tilbudt nogle job, som hun af forskellige grunde ikke kunne varetage. Produktionsselskabet har vurderet, at netop disse tre jobtilbud ikke ændrede præmissen i programmet, som er beskrevet ovenfor, og den vurdering er jeg som TV 2-redaktør enig i ud fra de foreliggende oplysninger. Men jeg ville meget gerne have haft det at vide, og det har produktionsselskabet også fået at vide, skriver Heidi Kim Andersen i en mail til BT.

- Om det ville have ændret i programmet, ved jeg ikke. Men vi ville have overvejet grundigt, hvordan det kunne indgå i programmet eller i rulleteksten.

Havde du haft et andet indtryk af Mette, hvis du vidste, hun havde afvist tre jobtilbud?


DELTAG I DEBATTEN HERUNDER

LÆS MEGET MERE I ONSDAGENS UDGAVE AF BT ELLER KØB E-AVISEN HER

Læs i avisen blandt andet:
* Mette: Derfor sagde jeg nej tak til tre jobs

Din kommentar

Kommentarer

Ordfoerer HR.Simon Emil Ammitzboell Liberal Alliance

Skrevet af Erik, Søndag den 11. november 2012, 14:51

Utroligt at han kalder sig politiker ??? Er jo total uden dannelse !!!
Men der kan man jo tydeligt se hvordan der bliver P..... paa os almindelige mennesker !!
Kan han vaere fraek kan jeg ogsaa !!!
CITAT..!!!
KAN MAN IKKE BLIVE NOGEN STOR KANON,SAA HELLERE EN LILLE BOESSE.

Du er perfekt

Skrevet af Fred, Søndag den 11. november 2012, 13:11

Mette : Hvis du skulle komme forbi denne tråd, skal du bare vide at jeg syntes du er et helt fantastisk menneske. Der vil altid være små hadske mennesker på denne jord, men de kan kun nå dig hvis du lader dem.
Rigtig god Søndag.

Mette ( Hr. Ammitzboell )

Skrevet af Per, Søndag den 11. november 2012, 11:20

Man giver til hoejre og venstre, til udlandet saa en politiker kan blaere sig i solen, og Danmark vi kan,hvad kan vi ???
Hjaelp dog hvores egne landsmaend foerst.
Og denne Ammitzboell, er han en gade dreng, eller hvad.

Mette kontra bankdirektør

Skrevet af Jens, Torsdag den 27. september 2012, 00:09

Ja komplet ligegyldigt i sammenligning med at en bankdirektør lige har kørt endnu en bank i sænk og får 10 millioner i gyldent håndtryk!

Børn

Skrevet af Jensen, Onsdag den 26. september 2012, 22:44

Ej hvor er det dog ligegyldigt.
En forældres opgave er at gøre sig selv så overflødig som muligt med tiden, så barnet er i stand til at vokse, modne og tage vare for sig selv.
Hvorfor vores stat ikke har ladet sig inspirere af den tankegang fatter jeg ikke.
I stedet har vi en stat som kvæler landet i misforstået omsorg og skaber den slags infantile tabere, der siden de blev 13 ikke har bevæget sig meget videre mentalt. Mette er bare endnu et barn som vågnede op en dag, 35 årig, med tre børn. På præcis samme måde kan man fornemme at den nok så "dovne" robert blot er et lille, men meget gammelt, misforstået barn inde i.
Helt ærligt kære stat, så giv dog folk lov til selv at tage ansvar og blive voksne.

Hun skulle skamme sig.

Skrevet af Krebs, Onsdag den 26. september 2012, 20:54

Vi hører hele tiden, at hun 'af forskellige årsager' frasagde sig de 3 job.
Hun har selv indvilget i at medvirke i programmet, så lad os lige høre en 'gyldig' forklaring på, hvorfor hun sagde fra. Den med at køre ½-1 time hevr vej, dur jo ikke -eller at hun skulle hente børn.. Ærlig talt, de 2 store er på efterskole -og den tredie sås stor, at hun/han selv kunne tage en bus. Og S.E.A.'s udtalelser om at ændre ydre udseende -og at det var FORNUFTIGT at lade sig sterilisere, jamen hvad forventer konen.. Tror egentlig, hun godt VIl arbejde, men der er lidt Robert over hende..

Grinagtigt

Skrevet af Lars, Onsdag den 26. september 2012, 20:18

Har selv et par fætre som begge er førtidspensionister. De kan ikke arbejde - øhh, undtagen sort, som de gør flittigt.. Grineren

Kina! Vi kommer nu.......

Skrevet af Nielsen, Onsdag den 26. september 2012, 18:32

Dansk industri og deres venner i V og LA falder på halen af benovelse over Kina. Bæredygtig på langt sigt.......NEJ!
(men det snakker vi ikke om, vel?)

Vi skal indrette vores samfund efter konkurrence evne ?. (Kina)

Ja, lad os det. Og det gælder forøvrigt også resten af den vestlige verden.

Så lad os skrue tiden tilbage, 50-60 år, så vi får samme arbejdsvilkår som den kommende økonomiske elite. Kina.

Hvordan kan det være, at det er tabu at anfægte den "såkaldte frie økonomiske markeds model", når den åbenlyst ikke virker.

Her tales ikke om en "kommunistisk model" som afløser, men enhver med lidt fornuft må da anfægte fornuften i at forsætte med at hive de gamle skuffer frem igen og igen.

Vi kan tale om Robert, Karine og andre på overførsel, men det skaber altså ingen arbejdspladser.

Tag bare pengene fra disse mennesker, men det hjælper intet. Intet.

Kina vil det samme som vi har gjort, det har vi jo selv fortalt dem, at det er det rigtige, vores model ?

Nemlig vækst gennem forbrug. Direkte selvudslettende på langt sigt.

TIL HELVEDE MED ALT DET KLYNKERI

Skrevet af Søren Sørensen, Onsdag den 26. september 2012, 17:32

Vi er stærkere, end vi bliver gjort til.
Hvis det står til psykiaterne, så er vi tossede hver og en, mere eller mindre. Socialrådgiverne vil have os alle på overførselsindkomst. Begge disse grupper kan så tage bolig i den syvende himmel.
Ikke kun danskerne, men hele Vesten er snart ved at gå til grunde i det stigende antal af diagnotiserede svæklinge.
Alle de, der på trods af fejl og mangler, kæmper med at holde samfundet i gang eller har gjort det gennem mange år, er til grin hver eneste dag.
Folket skal tage magten tilbage fra politikerne, bureaukraterne, EU, FN, osv og starte en ansvarlighedsproces, blive voksne. Offersamfundet skal destrueres. Faderen skal tilbage på banen. De kvinder, der vil være veninder med deres døtre, er aldrig blevet voksne, og deres indflydelse skal stækkes mest muligt.
Finanskrisen, den økonomiske krise er først lige begyndt. Det varer længe, inden udviklingen vender. Pladderhumanismen fører til undergang, sødsuppesocialismen til fattigdom og ufrihed!
I Spanien er de godt igang med at genoptage de kampformer, der hørte til dagens orden umiddelbart før Den Spanske Borgerkrig!
Hilsen Søren

Forsvar

Skrevet af 2 cents, Onsdag den 26. september 2012, 17:22

Læs i avisen blandt andet:
* Mette: Derfor sagde jeg nej tak til tre jobs

Helt ærligt - det er ikke fair ikke at give Mette en chance for at forsvare sig på netavisen.

sonny lund

Skrevet af sonny lund, Onsdag den 26. september 2012, 16:48

hvad yder man til samfundet når man kigger politikerne ud.....det er der nok forskellig opfattelse a....
Gud bevare Danmark !

sonny lund

Skrevet af sonny lund, Onsdag den 26. september 2012, 16:45

intet nyt i at komme med halv sandhedder eller fordrejet historier for at styrke salget, det kaldes forretning, føj, skam jer....

Enig

Skrevet af Khansen, Torsdag den 27. september 2012, 22:01

Nej

Skrevet af Jakob Pedersen, Onsdag den 26. september 2012, 16:19

Jeg synes i forvejen hun var lidt af en whiny skinke, så det ville egentlig bare have forstærket mit billede af hende.

Den omvendte logik!

Skrevet af Jelved & Co. (De radikales pressetjeneste), Onsdag den 26. september 2012, 15:38

Grunden til at arbejdsløsheden bliver ved med at stige er den simple, at der mangler arbejdskraft. Derfor skal arbejdsudbuddet øges markant! Ifølge finansministeriets beregninger som benytter Adam-modellen, peger alt i sol, måne og vind- retning på, at der kommer til at mangle arbejdskraft i 2020 . Derfor kan vi lige så godt forberede os i god tid, selvom ingen spåkone ved hvordan verden ser ud til den tid. Vi ved bedre end alle andre!!

Intet nyt under solen!

Skrevet af KG, Onsdag den 26. september 2012, 14:27

Det har længe været, og er stadig alt for let, at lade kuvøse-samfundets skatteydere være til grin.

Uanset sygdomme og handicaps af den ene eller anden art, så er mange i stand til at udføre een eller anden form for bidrag til - både sig selv, og samfundet , i stedet for blot at være på den helt passiv forsørgelse, som nogle er så uheldige at være nødt til at acceptere.

De tilfælde vi løbende præsenteres for - eller måske også kan genkende fra egen familie eller bekendtskabskreds - bekræfter desværre bare, at kuvøse-behandler-klientgørelses-samfundet for længst er gået alt for vidt!

Hold nu op med alt det følelsespladder!

Skrevet af Oliver, Onsdag den 26. september 2012, 13:23

Det kan da godt være at det er lidt synd for Mette at hun har den diagnose og at hun har haft en turbulent barndom, men det betyder altså ikke at hun ikke kan bidrage med noget i samfundet. Jeg ved ikke lige hvad antallet af folk med ADHD er i Danmark, men hvis alle ADHD diagnosticerede var uden for arbejde så ville vi godt nok have et NOGET større problem end vi har i dag.
Til jer der har ondt af, at Mette skal "udstilles" i medierne, så vil jeg lige understrege at hun selv meldte sig til tv-programmet. Det var altså hende der opsøgte TV2 og Simon Emil, så det kan i hverken bebrejde BT eller Liberal Alliance for.

ADHD

Skrevet af gitte , Onsdag den 26. september 2012, 16:47

Jeg har ADHD. Har haft arbejde lige siden jeg gik af skolen. Desværre er jeg nu arbejdsløs men fordi jeg får 3år siden gik ned med stress. Jeg har i det år jeg har været raskmeldt været i løntilskud for jeg GIDER ikke gå hjemme. Så stop med at påstå vores sygdom kan være en hindring.

uhh

Skrevet af julemanden, Søndag den 11. november 2012, 15:24

nu kommer det jo osse an på hvad der er sket i ens barndom og om man har fået den hjælp man nu skulle ha så som medicin og skole hjælp
er jo nogle der ikke får den og ja de er ikke så heldige som dig...

mette kontra bankdirektørfrue!

Skrevet af johannes, Onsdag den 26. september 2012, 13:01

Hvad har har simons 3-4 års gymnasium kostet i kroner og ører? hvad har simons universitetsuddannelse kostet i kroner og ører? Hvad har samfundet gjort af tiltag for at hælpe mette af med stressreaktionen i form af motion, aflastning, bolig, samtaleterapi.. Tænk lige over, at hvis Mette havde betalt under 200,- kr om måneden og været i a-kasse kunne hun have fået sygedagpenge. Tønk på, at hvis Mette var gift med en bankdirektør,var hun i folks øjne en fin og anstændig frue trods et konkurs som frisør og gået ned med stress..
skam jer!

jeg gentager i skulle skamme jer!!!!!

Skrevet af Jens Hansen, Onsdag den 26. september 2012, 12:55

at i driver klapjagt på en kvinde som i den grad har forsøgt at svare sit, som har knoklet som butikschef i 2 aldi forretninger med en arbejds uge op til 70 timer og brød sammen med stress, som så startede op igen som selvstændig frisør og desværre gik ned igen, så kommer sådan en lille slimet karl som Simon der aldrig har haft et ærligt arbejde uden for borgen og skal belære Hende, oveni alt det har hun ADHD, 3 børn hvor det ene er psykisk syg, jeg brækker mig over jer BT segmentet

SUK!

Skrevet af J Hansen, Onsdag den 26. september 2012, 13:39

Der er da vist kun een "slimet karl" her, og det kan da KUN være dig lille jensemand!
Måske en eller anden kan få puttet ind i din lille dumme knold, at alle vi, der synes konen er en ynk, ikke har været delagtige i anskaffelse af 3 stk afkom med 3 stk. forskellige fædre, og måske nogen kan putte ind i din dumme lille knold, HVORFOR konen måtte gå fra "sin" frisørsalon!

Det er for nemt at være et tudefjæs

Skrevet af Ebba Grethe Møgelvang, Onsdag den 26. september 2012, 12:51

Hvorfor skal snart sagt alt undskyldes med en diagnose som ADHD..Hvis tilfældet er sådan, at landet er overbefolket med diagnosepatienter- fremfor folk der kan arbejde, hvorfor laver man så ikke loven om, så disse personer skal møde op hver dag et sted, og så kan vi bruge dem til nogle af de ting, der ikke blir lavet. f. eks. på plejehjem, rydde op i gaderne, langs motorveje,rengøring ude hos ældre osv. de kan jo bare følges med en som i forvejen har job der, så kan man nå dobbelt så meget på samme tid. Det er jo tudetosset at så mange "hænder" på bistandsklienter står stille, når der er så mange ting der kunne blive gjort med dem. De skal bare møde op hver morgen, og gør de ikke det, så er der ingen penge at få. Hvor der e r vilje- er der en vej..

Det vil bare erstatte ordinære jobs

Skrevet af Jens, Onsdag den 26. september 2012, 13:03

Tror du så ikke at de kommer til at erstatte dem som er ansat på alindelige vilkår med overenskomstmæssig løn. Det bliver meget billigere for kommunen at have en på kontanthjælp til at udføre arbejdet end en på ordinære vilkår. De vil derfor blive betragtet som skruebrækkere eller lønpressere. Man kan ligefrem frygte at dem som er ansat på almindelige vilkår vil blive fyret, og erstattet med billigere arbejdskraft.

Det er for nemt at være et tudefjæs

Skrevet af Ebba Grethe Møgelvang, Onsdag den 26. september 2012, 12:51

Hvorfor skal snart sagt alt undskyldes med en diagnose som ADHD..Hvis tilfældet er sådan, at landet er overbefolket med diagnosepatienter- fremfor folk der kan arbejde, hvorfor laver man så ikke loven om, så disse personer skal møde op hver dag et sted, og så kan vi bruge dem til nogle af de ting, der ikke blir lavet. f. eks. på plejehjem, rydde op i gaderne, langs motorveje,rengøring ude hos ældre osv. de kan jo bare følges med en som i forvejen har job der, så kan man nå dobbelt så meget på samme tid. Det er jo tudetosset at så mange "hænder" på bistandsklienter står stille, når der er så mange ting der kunne blive gjort med dem. De skal bare møde op hver morgen, og gør de ikke det, så er der ingen penge at få. Hvor der e r vilje- er der en vej..

ikke godt nok

Skrevet af Lone, Onsdag den 26. september 2012, 12:38

man sætter en politiker i et meget dårligt lys når hele sandheden ikke er med.IKKE GODT NOK

Forhenværende forretningskvinde

Skrevet af John, Onsdag den 26. september 2012, 12:36

De har heller ikke fortalt, at hun har været forretningskvinde og har arbejdet som chef i 2 Aldi supermarkeder. Det kan ske for alle LA vælgere, der er på toppen lige nu. Ligesom Mette, bliver de nok glade for kontanthjælp, når de er på røven.

Der mangler arbejdskraft!

Skrevet af Bent Gynther, Onsdag den 26. september 2012, 12:35

Man bruger krisen som dårlig undskyldning for ikke at tage sig sammen. Det er jo derfor de øger arbejdsudbudddet markant med højere pensionsalder og halvering af dagpengeperioden. Der mangler hænder til alle de mange dejlige fiktive jobs derude!!...Jeg er sådan set ligeglad med at virksomhederne udflytter arbejdspladser og effektivisere med LEAN og ny teknologi, som kan erstatte medarbejdere og gøre det billigere at producere. Regnemodellen Adam i finansministeriet har regnet sig frem til at der kommer til at mangle arbejdskraft om 30 år!! Så kom bare i sving dovne hunde!

Baggrund

Skrevet af NK, Onsdag den 26. september 2012, 12:32

Inden man sabler den ene eller anden person ned, burde det måske undersøge hvilke omstændighedder der gjorde at hun takkede nej til de pågældende jobs.
Ret mig hvis jeg er forkert på den, men kom det ikke frem i programmet at hun rent faktisk havde fået tilbudt job, men som alle lå mere 1,5 times transport væk? hvilket i sig selv er en træls men ikke uoverkommelig ting, men når man har 3 unger, så bliver det mere end svært at få tingene til at hænge sammen.
Til dem der siger at der er rigeligt med jobs at få, er jeg delvist enig, jeg er af den holdning at der er altid arbejde til dem der vil, men at sige at der er jobs i overflod i øjeblikket er ikke sandt.

Arbejd! Arbejd Arbejd!

Skrevet af Komiske Ali & Dansk arbejdsgiverforening, Onsdag den 26. september 2012, 12:17

Når man prøver at forklare den høje arbejdsløshed med lavkonjunktur og økonomisk krise i verden passer det simpelthen ikke! Aldrig har der været så mange jobs at søge..De ligefrem drysser ned fra træerne. Der er tusindvis af jobåbninger hver dag, tusindvis!. Det er ren og skær dovenskab hvis man ikke kan finde et job. Det er bare med at komme i gang! Aldrig har det set så lyst ud!!Hvis bare man gider er der job til alle!!!