Med romerlys i hænderne, flag viklet om skuldrene og masker for ansigterne bevægede flere tusinde albanske fodboldfans sig fredag aften gennem de københavnske gader for at komme hen til Telia Parken, hvor aftenens EM-kamp mellem Danmark og Albanien bliver spillet.

Dagen igennem har 3-4.000 albanske fans festet og forberedt sig til landskampen, der fløjtes igang klokken 20.45. De tusindvis af fan mødtes og samledes på den Røde Plads på Nørrebro i København, hvorefter de i samlet flok bevægede sig mod Parken.

De lidenskabelige fans har dog ifølge Københavns Politi ikke skabt nogen problemer på deres tur gennem byen.

Det fortæller vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen, der dog lægger ud med at komme med sit bud på resultatet af kampen:

»Det bliver 2-0 til Danmark,« siger han med et grin, før han fortsætter:

»Vi forventer, der bliver spillet en god kamp, med fans, der skaber god stemning, liv og ballede.«

Albanske fodboldfans på Nørrebro på vej til aftenens fodboldkamp i Parken.
Albanske fodboldfans på Nørrebro på vej til aftenens fodboldkamp i Parken. Foto: Jens Astrup
Vis mere

Læs også:

Generelt har de albanske fans opført sig pænt, og der har ikke været nævneværdige problemer. Nogle romerlys er blevet affyret, men det er ikke noget, der ikke er set før op til en storkamp, så Københavns Politi har valgt ikke at gøre mere ved det.

»Deres tur fra Den Røde Plads har spændt fuldstændig roligt af, og de gik endda i den højre side af vejen. Så indtil videre har det været endnu mere fredeligt end til en klassisk FCK-kamp,« siger Henrik Møller Jakobsen til BTs udsendte ved Parken og fortsætter:

»Og det håber vi, det bliver ved med.«

Samtidig har det københavnske politi godt styr på deres set-up.

»Vi er vant til at håndtere kampe i Parken, hvor der er udsolgt. Og det er cirka det set-up, vi har. Vi har også kampe mellem Brøndby-FCK, så dem har vi stor erfaring med,« siger Henrik Møller Jakobsen.

I det set-up indgår dialog-politiet, som gik med de albanske fans rundt i København.

»Dialogbetjentene var ude ved dem, og de plejer at løse det meste. Specielt over for udlændinge har vi rigtig god gavn af dialogbetjentene, for de er ikke vant til at blive mødt med folk, der snakker med dem og prøver at guide dem,« fortæller vicepolitiinspektøren.

Læs også:

Ude ved Parken holder politets hollændervogne, fortæller BTs udsendte medarbejder. Samtidig er der beredskabsgrupper til stede i Fælledparken, hvor der bliver afholdt et storskærmsarrangement.

Ellers går danskere og albanere fint rundt mellem hinanden ved Parken.

»Der er mange, der har det albanske flag med den sorte ørn svøbt om skuldrene, ellers er det en skønsom blanding af familier med børn og folk, der har malet flag på kinderne. Samtidig siler der en sart sensommerregn ned herude, og skyerne hænger lavt,« fortæller BTs udsendte medarbejder godt en time før kampstart.

Der er lange køer ved Parkens område, som er hegnet ind. Man skal visiteres og vise billet for at komme ind.

Derudover skal man være opmærksom på de store trafikale problemer, der kan opstå før kampen, fortalte vicepolitiinspektøren tidligere fredag.

»Det er vigtigt, at man tager at sted i god tid, når der er 40.000, der skal ind i Parken. Østre Allé er spærret af, og det giver nogle klumper i trafikken, og så er det samtidig fredag. Så det er en god idé at tage derind i god tid,« sagde Henrik Møller Jakobsen og fortsatte:

»Jeg har også selv gået til fodboldkampe, og man ved jo, at det med at komme gennem myldret, det tager tid. Også når kampen er slut.«

Østre Allé ved Parken er spærret af indtil midnat.

»Det er det, vi har planlagt. Men hvis tilskuerne er væk inden, så er det klart, at vi ophæver afspærringen,« siger viceinspektøren.

Ingen er anholdt. Landskampen i Parken er helt udsolgt.