Totalt trafikkaos ved Rødby: Biler fanget i kilometer-lange køer

- Det er fuldstændig kaos, lyder meldingen fra politiet

Politiet advarer nu mod det trafikkaos, der er opstået på vejene mod Rødby og i selve Rødby. Det skyldes, at al sejlads på Rødby-Puttgarden  overgangen tidligere har været indstillet.

Og nu hvor sejladsen er blevet genoptaget, er trafikkaosset nærmest blevet værre. Det siger vagtchef fra Sydsjælland og Lolland-Falters Politi til bt.dk.

HAR DU BILLEDER ELLER ER DU FANGET I KØERNE - TIP BT PÅ 1929@bt.dk

- Alle vejene er helt fyldte med holdende biler og lastbiler. Og i selve Rødby er der fuldstændig kaos. Nu er problemet, at folk hører, sejladsen er genoptaget, og så vil de med den første færge. Men det kommer de ikke, lyder det lakonisk fra vagtchef Ehm Christensen ved Sydsjælland og Lolland-Falters Politi, der i stedet råder folk til at tage over Fyn, hvis man skal til Tyskland i dag.

Se det vanvittige storm-billede fra Læsø: Jorden revet op af træ

På grund af det voldsomme trafikkaos har politiet sendt mandskab og tilkaldt hjemmeværnet til at lede trafikken gennem Rødby. Men Politiet har også været nødt til at tilkalde det lokale redningsvæsen, fordi mange mennesker har siddet i kø i deres bil hele natten. Og for at holde varmen, har de ladet deres bil køre i tomgang. Men nu begynder bilerne at løbe tør for benzin. Og så ringer folk til politiet.

- Vi har blandt andet fået en opringning fra nogle, der havde en baby i bilen, og som nu var løbet tør for benzin. Dem prøver vi også at hjælpe, lyder det fra vagtchefen.

Men den generelle melding fra politiet er, at man skal holde sig helt væk fra området på grund af det massive kaos.

- Der er så meget trafik dernede, at man kan lige så godt kan lade helt være. Bordershoppen er også lukket. Det var jo den, der faktisk er årsag til det her, fordi den på grund af stormen rev sig løs og drev rundt inde i havnen, siger Ehm Christensen.

Politiet forventer, at der vil være trafikkaos i og omkring Rødby i mange timer endnu.

Læs også: