Topadvokat sælger luksusvilla for næsen af Skat

Den stenrige erhvervsadvokat Jeffrey Galmond har igen givet Skat en lang næse.

BT afslørede juleaftensdag, at den 62-årige advokat er flyttet til Schweiz uden at betale en ekstraskat på svimlende 191 mio. kr. Skat mener, at han har været stråmand for den russiske it-og teleminister i forbindelse med handler af teleaktier for en kæmpeformue, og derfor har fået et skattepligtigt honorar af russeren, som Galmond aldrig har selvangivet.

Skat har taget arrest i Galmonds private Cessna-fly og båd i Rungsted Havn, men advokaten nåede lige at få overført en formue på 150 mio. kr. til sin bank i Schweiz, inden Skat fik kontrol med hans konto i Dansk Bank.

Nu kan BT berette, at det i december lykkedes Jeffrey Galmond at sælge sin luksusvilla på 2252 kvadratmeter i mondæne Rungsted Kyst for 12 mio. kr. uden Skat efter alt at dømme har kunne få fingre i pengene. 

Skatteadvokat Torben Bagge, der er partner i advokatfirmaet Tommy V. Christiansen og leder i firmaets afdeling for skatteproces har gennemgået både villaens tingbogsoplysninger samt dombogen fra Københavns Fogedret, hvor Skat fik retskendelse til at tage arrest i Galmonds besiddelser i Danmark.

Han oplyser, at pragtvillaen ikke var ejet af Galmond selv, men af selskabet Vich 10526, der allerede tilbage i april 2011 havde opkøbt den.

- Da SKAT, så vidt jeg ved, ”kun” har krav mod Galmond personligt, kan Skat umiddelbart ikke gøre arrest i aktiver, herunder ejendomme, tilhørende selskabet, siger Torben Bagge.

Han peger på, at Skat måske har sovet i timen ved ikke at få gjort arrest i Galmonds aktier i selskabet bag villaen i Rungsted.

- Skat ville kunne have gjort arrest og - efter Skat har truffet afgørelsen, og der dermed er et aktuelt krav mod Galmond – udlæg i hans aktier i omtalte selskab på linje med, at Skat gjorde arrest og formentlig efterfølgende udlæg i andre aktiver tilhørende Galmond, siger han.

Skat har ikke nogen kommentarer til sagen og Jeffrey Galmond oplyser igennem sin egen advokat, at han ikke vil kommentere skattesagen før, at den har været prøvet i Landsskatteretten.

De præcise ejerforhold i vich 10526 er uklare, og der er kun en direktør med bopæl på amerikansk Samoa.

Der er afsagt pressenævnskendelse om BTs artikler om Jeffrey Peter Galmond.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08