Time for time: Sådan rammer stormen Danmark

Allerede først på dagen torsdag får vestjyderne en forsmag på det stormomsuste døgn, som er i vente for hele landet. Stormen går nemlig i land ad to omgange, forklarer Danny Høgsholt fra TV2 Vejret .

- Der skal passere en koldfront og inden den, kommer det til at blæse op fra vest og sydvest ved Vestkysten. Det ser ud til, at vi allerede der kommer op omkring stormstyrke, og det bliver under alle omstændigheder meget blæsende. Men altså kun et fænomen på Vestkysten, siger Danny Høgsholt.

Se vejrkortene: Sådan rammer stormen time for time

Men man skal ikke vide sig sikker, når den første blæst løjer af. Et mere massivt stormvejr ligger nemlig og lurer i forlængelse af koldfronten, og mens de første vindpust er koncentreret omkring Vestkysten, kommer anden bølge til at omfatte hele landet, oplyser TV2Vejret.

- Vores modeller viser et stormvejr, som dækker et område fra Nordtyskland til Sydnorge, så det kommer med stor sikkerhed til at ramme hele landet fra torsdag eftermiddag, siger Danny Høgsholt.

Se vejrkortene: Sådan rammer stormen time for time

Stormen ser ikke ud til at slå rekorderne fra 28. oktober i år, men den bliver alligevel mere omfattende, forventer Danny Høgsholt.

- Stormen her kommer til at ramme hele landet. Det er ikke så tit, vi oplever det. Samtidig ser den ud til at vare meget længere. Så både geografisk og tidsmæssigt bliver det mere omfattende denne gang, siger meteorologen til BT.

Allerede når stormen går i land på Vestkysten torsdag eftermiddag, forventer TV2 Vejret kraftig vindstyrke.

DMI advarer: Vi kan få vindstød på 125 km/t

Tanev advarer om iskold storm: Kan skabe en atmosfærisk bombe

- Det er meget turbulent luft, vi får ind, og vi får formentlig middelvinde omkring 30 m/s og vindstød omkring 40 m/s., forklarer Danny Høgsholt.

Hen over eftermiddagen og aftenen ventes stormen at brede sig til resten af landet, samtidig med at vinden drejer fra vest mod nordvest. Et skifte som kan få stor betydning for trafikken.

- Når vinden drejer mod nord, betyder det, at den kommer på tværs af broerne. Derfor vil de formentlig blive lukket, og kan altså være lukket helt frem til fredag morgen, siger Danny Høgsholt.

Ligesom ved den seneste storm, kan der blive tale om udgangsforbud flere steder i landet. Derfor kan det være en god idé at tilrettelægge ugens sidste to arbejdsdage allerede nu.

- Kan man slippe hjem lidt tidligere torsdag eller ligefrem tage en hjemmearbejdsdag, vil det være meget fornuftigt. Særligt hvis man skal passere en af de store broer, som altså kan give problemer i morgentrafikken fredag også, råder Danny Høgsholt.

Se vejrkortene: Sådan rammer stormen time for time
 
Er du på mobilen kan du se vejrkortene HER

Læs også: